תואר ראשון באירופה

תואר ראשון באירופה

היי! אשמח לעזרה.
אני רוצה ללמוד תואר ראשון בהנדסה כלשהי (חשמל או מכונות. גם מדעי המחשב), ואשמח להמלצתכם בנוגע לאוניברסיטאות העונות על הקריטריונים הבאים:
1. אוניברסיטה באירופה.
2. עלות הלימודים והמחייה שם צריכה להיות באיזור עלות הלימודים והמחייה באוניברסיטאות בארץ, אחרת לצערי לא אעמוד במימון הלימודים.
3. שפת הלימוד היא אנגלית. אין באפשרותי ללמד עוד שפה תוך כדי הצבא.
4. משתחררת באוגוסט עוד שנה ורוצה להתחיל ללמוד מיד אחרי השחרור.
האופציה הראשונה הייתה איטליה, אך לא מצאתי אוניברסיטה טובה המציעה תואר באנגלית בהנדסה..

תודה לכולכם:)

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה

שאלה - את אזרחית האיחוד האירופי? כי זה ישפיע גם על העלות של הלימודים, וגם על האפשרויות שלך לעבוד ללא הגבלות.

הייתי בודק בTU דלפט

TU Delft
&nbsp
בהולנד בין המקומות הטובים ביותר למקצועות ההנדסה,מהנדסה גרעינית להנדסת אווירונאוטיקה וכ'ו , 90% מהתארים גם באנגלית.
&nbsp
העלויות מחיה יחסית זולות והשכר לימוד משתנה בין אם את אזרחית אירופאית או לא.

לצערי

איננה בעלת כל אזרחות מלבד ישראלית. אכן הייתי צריכה לציין זאת.. הסעיף הראשון עקב כך מתייחס לעלויות הגבוהות באירופה - בגלל חוסר האזרחות..

ANZ1

New member
לא יכול להיות כזאת אפשרות

לימודים באנגלית שלא בבריטניה או אירלנד מבוצעים בדרך כלל בשפה המקומית ולא באנגלית,
אוניברסיטאות פרטיות במסלולים לסטודנטים זרים (בעיקר לסטודנטים אמריקאים) ילמדו באנגלית,
ולכן זה יהיה הרבה יותר יקר מאוניברסיטה ישראלית, ששכר הלימוד בישראל הוא הרי כל כך נמוך כי רובו מסובסד על ידי המדינה.
הדוגמא שמישהו נתן מקודם לאוניברסיטה ההולנדית, שכר הלימוד בה הוא פי 4 מבישראל לסטודנט זר, וגם כותבים שעלות מחייה מינימלית לחודש היא 1100 יורו, ובתוך סטודנטית זרה לא תוכלי לעבוד, לכן ההשוואה לישראל בעיתית.
בהחלט סביר להניח שתצטרכי לדחות בכמה שנים את החלום עד שתחסכי מספיק כסף, או שתעשי תואר ראשון בישראל , שאגב מבחינת הרמה, הרמה בישראל תהיה יותר גבוהה מבאירופה, ובהמשך תעשי תואר מתקדם באירופה.

ואגב, אם תמצאי אוניברסיטה באנגלית ששכר הלימוד בה הוא 2500 יורו לשנה, בבקשה תרשמי כאן, זה יהיה מאד מעניין.

Philip Jr

New member
אז אני חושב שאת יודעת מה התשובה לשאלתך אם כך..

מה שאת מחפשת כנראה לא קיים, או מאד מאד נדיר אם להיות אופטימי. ללא אזרחות אירופית לא תוכלי לעבוד איפה וכמה שתרצי תוך כדי הלימודים, וזו תהיה בעיה עבורך ממה שאני מבין.
&nbsp
כנראה שתצטרכי לדחות את הרעיון ליותר מאוחר..

corrigenda

New member
הנקודה האופטימית

כדי להאיר קצת את הכוונה בשורה התחתונה של פיליפ: התואר הראשון באוניברסיטאות הישראליות בתחומי מדעי המחשב וההנדסות הוא מציאה אמיתית כשמשקללים את איכות ההשכלה שאת מקבלת לעומת העלות שלה. ואחריו נפתח לך העולם של תארים מתקדמים שבהם קל בהרבה להשיג מלגות נדיבות לזרים (בטח בתחומים האלה) ולחוות קצת חו"ל.

איטליה

לפי החיפושים שלי, איטליה היא פתרון מעולה, עולה כ2000 אירו לשנת לימודים לכלל הסטודנטים אך לצערי תוכניותיה באנגלית הן בעיקר כלכלה וארכיטקטורה. גם עלות המחייה שם דומה לישראל. אמשיך לחפש מדינות אחרות, תודה רבה לכל העוזרים! :)

Philip Jr

New member
תגובה

קודם כל אני מבין שמהחיפושים שלך איטליה היא *לא* פתרון מעולה, כי לא תוכלי ללמוד שם את התחומים בהם את מעוניינת.. ומעבר לזה:
&nbsp
א. לא הייתי צריך לחפש יותר מדי כדי למצוא מוסדות בהם שנת לימודים עולה 8000-9000-10000 אירו. זה לא מדויק ששנת לימודים עולה 2000 אירו, זה תלוי איפה באיטליה, כלומר באיזה מוסד/תוכנית.
&nbsp
ב. יכול להיות שעלות המחייה דומה לישראל, אבל יש הבדל גדול בין ישראל לכל מקום אחר מבחינתך - בישראל את יכולה לעבוד כמה שאת רוצה, איפה שאת רוצה, אין לך מגבלות.. ובאירופה בלי אזרחות כנראה שיהיו לך מגבלות. אלא אם חסכת מראש מספיק כסף לשלוש שנים של לימודים+מחיה, את תהיי בבעיה.. במיוחד אם את רוצה גם להנות קצת מאירופה במהלך הלימודים, לטייל, לבלות..

למעלה