תואר נוסף

sharom32

New member
תואר נוסף

שלום רב, אני בן 31 ובעל תואר ראשון במדעי הטבע. מזה שנתיים אני עובד בחברת תוכנה המתמחה בפיתוח מערכות מידע. אני באופן אישי לא מפתח תוכנה אך כן מתעסק בניתוח מידע ( עבודה המצריכה חשיבה אנליטית ,לא בבסיסי נתונים). לאחרונה אני פוזל לתחום של תעשייה וניהול (תחום שמעניין אותי מאוד וגם כן פרקטי )ואפילו ביררתי בכמה מוסדות לימוד לגבי תואר נוסף בהנדסת תעשייה . יש לי מקור ממון והמון מוטיבציה .לאחר לבטים רבים נרשמתי למסלול של האו"פ בהנדסת תעשייה, שם הכירו לי ב 30 נק' זכות מהתואר הקודם. החשש שלי הוא לא מהלימודים אלא מהגיל בו אני אסיים את המסלול. נכון, אני יכול לעבוד תוך כדי לימוד היות ומדובר באו"פ, אבל האם לאחר סיום התואר ( בגיל 36 בערך) אוכל להשתלב בתעשייה כמהנדס גם ללא נסיון רלוונטי בתחום? והאם נסיון בעבודה (בכל עבודה) נחשב גם כן בעיני מעסיקים?

השתלבות בתעשיה

שאלתך במקומה מאחר ורוב הסטודנטים המסיימים לימודיהם בתחום הם בשנות ה20 לחייהם ולכן אתה עשוי להראות מעט מבוגר מה גם שמעסיק עלול לחשוש מהעסקת עובד בוגר ובעל משפחה אולי בשכר של מתחיל מחשש שזו תהיה סיבה לשחיקה ועזיבה מה שלא ברור מדבריך הוא מדוע תסיים בגיל 36 אם הכירו לך ב30 נקודות זכות והלימודים אורכים רק 4 שנים כאשר הם לימודים מלאים? הצעתי היא לנסות להשתלב בתעשיה מלכתחילה בתפקידים שמאפשרים זאת גם בהעדר התואר. למשל, במידה ויהיה לך ניסיון בתחום של מערכות מידע- סביר להניח שהשתלבות בתחום של תוע"נ בהתמחות במערכות מידע תהיה קלה יותר אפשרות נוספת היא לעשות את המסלול של הנדסאי ואחר כך השלמה למהנדס. עם תואר של הנדסאי בתוך שנתיים תוכל להתחיל לעשות עבודה בתחום ואז תוכל להשלים את התואר למהנדס בתוך שנתיים אחר כך כשאתה כבר עובד וכבר בשוק.האם תוכל לספר למה החלטת דווקא על תוע"נ איזה התמחות מעניינת אותך ספציפית בתוך תוע"נ? אפרת

sharom32

New member
השתלבות בתעשיה

ראשית, תודה על התגובה המהירה. שנית, כפי שציינתי בהודעתי הקודמת אני סטודנט באו"פ. היות והנני מועסק במשרה מלאה החלטתי לפנות למסלול של האו"פ. המסלול מאפשר לי ללמוד תוך כדי עבודה, כך אוכל להתקדם גם מקצועית תוך השלמת התואר ב- 4-5 שנים (שני קורסים בסמסטר). תחום התוע"נ הינו תחום אינטגרטיבי ולכן אנני שולל כלל אפשרות לעסוק בתחומים אחרים ולאו דווקא במערכות מידע, כגון: יצור,תפעול,או"ש, תפ"י. במהלך הלימודים אני אנסה להשתלב לתחום משיק לתוע"נ כך שבסוף התואר ארכש ניסיון. השאלה המתבקשת היא: האם מעסיקים מחשיבים כל ניסיון תעסוקתי בעבר (ויש לי ניסיון עבר) שאינו קשור ישירות לתוע"נ או קשור בעקיפין? האם מעסיק יכול לראות בכך יתרון בעצם היותי אדם משכיל רציני בעל שני תארים (כשאסיים) חדור מוטיבציה ורצון להצליח, ויעריך את המאמץ הרב הכרוך בלימודים אקדמאים תוך כדי עבודה? תודה שרון.

החלטות של מעסיקים

התשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה ברור שמעסיק מעריך מאמץ ושאפתנות ויכולת לבצע שינוי ולדבוק בו גם תוך תשלום של מחיר מסויים יחד עם זאת, כל אלו הן עדויות לפוטנציאל שלך כעובד ולא לניסיון שלך כעובד מעסיקים עושים חשבונות שקשורים לא רק למי אתה יכול להיות אלא גם למה אתה יכול לתרום להם כבר ככל שהניסיון שתרכוש יראה להם קשור לעולם תוכן של תוע"נ אם זה בניהול פרוייקטים או בעבודה ארגונית כלשהי כך הסיכוי שיעריכו אותך ויקבלו אותך יתגבר לא מספיק לסמוך על כך שהם יחשבו שאתה משקיען צריך לתת להם את ההבנה שהכישורים שפיתחת במהלך עבודתך כשכיר בעת הלימודים בצירוף עם האופי הייחודי שלך הופכים אותך למועמד שיש לו הרבה פוטנציאל אבל גם הרבה קבלות מתחום דומה שמעידות שהוא מסוגל להצליח בעבודה. בהצלחה

gadget

New member
שאלתך במקום

ואני אפנה שאלה בחזרה - אם לא תתחיל היום, מה יהיה מצבך התעסוקתי בגיל 36 ללא הלימודים? לימודים באו''פ מאפשרים לך להמשיך לעבוד, לכן עיקר הפסדך יהיה זמן וזיעה. אתה אכן תיהיה מבוגר יחסית והדבר יתבטא באפשרויות התעסוקתיות שלך. לכן, אני לא בטוח שדווקא מערכות מידע יהיו האופציה הטובה ביותר, אולה אולי באמת תפ''י וכד' בארגונים תעשייתיים. אני לא מבטיח, אבל אני מאמין שתוכל להתחיל כאיש תפ''י, מנהל מחסן וכד' ולהתקדם. חשוב מאוד להיות מודע לקושי ההתחלתי לגלות סבלנות ולהיות מוכן להתפשר. אל תצפה להתחיל כסגן מנהל ייצור כמו בוגר טכניון ואתה צריך להיות מודע שאופק הקידום הסופי מצומצם יותר (אם כי עם קצת מזל....) בקיצור - לך על זה! בהצלחה (ואל תלך ללמוד הנדסאים, תיהיה בגדר של כישורי יתר, ללא ניסיון)

למעלה