תואר מהנדס

roei222222

New member
תואר מהנדס

שלום רב אשמח אם תעוזרו לי באיזה מכללה טובה כדאי ללמוד לתואר מהנדס ובאיזה מכללה כדאי ללמוד לתואר מדעי המחשב? תודה להתראות

1ca1

New member
באוניברסיטה, באמת

ואם במכללה למדעי המחשב, כנראה הייתי הולך על הבין-תחומי, שמעתי שיוצאים משם מתכנתים לא רעים (למרות שאם אתה מעוניין להמשיך באקדמיה, כנראה תואר ראשון באוניברסיטה יהיה חשוב מאוד עד קריטי).

roei222222

New member
שאלה המשכית

איך המכללה למינהל ומכללת תל אביב יפו? האם טובים? איך היחס שלהם כלפי אנשים עם מוגבלות ראייה? תודה להתראות

shirimic

New member
תגובה

המכללה למנהל היא הרבה יותר טובה ממכללת ת"א יפו,אין מה לעשות היחס שלהם כלפי אנשים עם מוגבלות ראייה הוא כמו בכל מקום אני מניחה...

vinney

Well-known member
אני חייב לציין

שלדעתי ההערכה כלפי המכללה האקדמית היא רבה הרבה יותר מכלפי המכללה למנהל. קח בחשבון גם שהמכללה למנהל היא פרטית, מכאן השכר לימוד הגבוה יותר והאינטרס שכולם ימשיכו ללמוד (=לשלם) ולא ינשרו, גם מי שלא מתאים.

shirimic

New member
זה לא נכון

קודם כל המכללה למנהל קיימת כבר 30 שנה,שזה הכי הרבה,אם תבדוק את כל המכללות,והתואר של המכללה למנהל נחשב לתואר מאוד יוקרתי. וגם לא שמעתי על מכללה שלא מעוניינת שישלמו לה כסף(אולי אתה לומד במקום שהלימודים שם חינם) אז לא צריך ללכלך.

Alex the wizard

New member
אין מכללות שמלמדות בחינם

וגם האוניברסיטאות לא ממש מממנות לסטודנטים את הלימודים... אם מישהו באמת שמע על המקום שאפשר ללמוד ולא לשלם-תודיעו לי בבקשה

1ca1

New member
לא נכון

דבר ראשון למשל בתואר שני, מרבית הסטודנטים הם על מלגות (או שהם מוותרים במודע תמורת חצי-משרה או משרה בהיי-טק) ובכלל בוייצמן הלימודים בחינם. לגבי התואר הראשון - אם נעזוב מלגות למיניהם (החל בהצטיינות בלימודים/נתוני קבלה דרך מלגות לוחמים ואימפקט וכלה במלגה לבני יוצאי בוכרה משנות 1983 בחודש מאי), עדיין בנטו יוצא לך בערך 10-11 אלף (המדינה מתגמלת את האוניברסיטה לאחר סיום הלימודים שלך, וזה כבר עניין ביניהם, שאין תקצוב כזה למכללות), לא מעט, אבל מאוד מאוד מאוד מאוד זול ביחס לעולם (וכמובן ביחס לרמת ההשכלה שאתה מקבל כאן), אין הרבה מוסדות ברמת הטכניון והאוניברסיטה העברית באירופה, ועל חינוך איכותי בארה"ב אתה תמשכן לא רק כליה אחת, אלא את שתיהן יחד עם הלבלב והאישונים (לא לדבר עם שכ"ל לזרים שיקחו ממך שם, שעוד יותר ישחט אותך). ככה שבקיצור, לראיתי, אין יותר מדי סיבות ללמוד במכללה (כמו שאמרתי, שמעתי שדווקא בתכנות הם חזקים, אבל כפי שדנו כאן בהרחבה בפורום, אין טעם ללמוד מדעי המחשב בשביל להיות מתכנת (קרי אין לזה ערך מוסף, וייתכן שזה קצת גורע אפילו)).

vinney

Well-known member
מכללה למנהל

כשמע כן היא, מכללה למנהל. בתוארים של מנהל עסקים/חשבונאות/כלכלה היא אולי טובה, לא יודע. במדעי המחשב - לא. לגבי שכר הלימוד, לימודים לא חינם בשום מקום, אבל במכללות פרטיות (כמו המכללה למנהל) עולים לפחות כפליים משכר הלימוד הממשלתי, וגם את זה צריך לקחת בחשבון. מי שמקבל מלגות - יופי. לא כולם מקבלים.

החוג עבר קפיצת מדרגה משמעותית בשנים האחרונות

לא מדברים עליו הרבה, כי הרבה לא יודעים שיש חוג כזה. בכל מקרה, כדי לראות את זה אפשר להיווכח בעבודות סיום של בוגרים. כמי שעוקב אחר התחום שמתי לב שהן הולכות ומשתפרות, במיוחד בשנה החארונה. היתה שם עבודה של שני סטודנטים שפיתחו מנגנון חיפוש בתוך וידיאו, ולפי דעתי הולכים לכבוש את השוק, ועוד כמה דוגמאות שאני לא זוכר

vinney

Well-known member
אני אנסה לדלות מידע קצת יותר

מעודכן. על כל פנים, כמו עם אוניברסיטת בר אילן, גם אם המצב ישתנה, עד שהרושם ישתנה בהתאם יעבור עוד הרבה מאוד זמן.

מכללת תל אביב יפו

רוב המרצים מעולים והקורסים ברמה מאוד גבוהה. אין לי מושג איך מתייחסים לאנשים עם מוגבלות ראייה - לא יודעת מה מידת המוגבלות שלך, אבל אני לא חושבת שהם לזה... מזכירות תלמידים של מדעי המחשב - על הפנים. הרכזת של התלמידים היא עריצה מרושעת שמתנכלת לכולם.

vinney

Well-known member
עניין של מושגים

לא אוניברסיטה ולא מכללה לא נותנים תואר "מהנדס". מה שכן נותנים זה תואר "בוגר בהנדסת...". מהנדס זה תפקיד/מקצוע, לא תואר אקדמי.

h a j b i

New member
לא מדוייק

מי שמתהדר בתואר מהנדס יכול להירשם בפנקס המהנדסים ועל כן אפשר להגיד שזה גם איזה סוג של תואר. נכון שעקרונית מדובר בעצם בתפקיד אבל בפועל גם תואר.

vinney

Well-known member
כל אחד בתחום שלנו יכול להרשם בפנקס מהנדסים

בין עם תואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה, זה לא משנה. דבר נוסף - אף אחד בתחום שלנו לא נרשם בפנקס מהנדסים. פנקס מהנדסים זה מכשיר רגולטורי במקצועות בהם יש חובת רישוי, ואף מקצוע בתחום המחשבים לא דורש רישוי.

h a j b i

New member
אתה בטוח בקשר לזה?

שבוגרי מדעי המחשב יכולים להירשם בפנקס המהנדסים? נראה לי שאתה טועה. אם אני לא טועה גם בוגרי הנדסת תוכנה לא יכולים (כי אין להם קורסים בפיזיקה בתוכנית לתואר כמו בכל שאר תוכניות המהנדסים). אם צריך או לא זה לא רלוונטי. מהנדס חוץ מזה שזה תפקיד בארץ לפחות זה גם סוג של הסמכה\תואר\רישוי\ תקרא לזה איך שאתה רוצה.

vinney

Well-known member
כן, בטוח

זהו, שזה לא רלוונטי. אני מהנדס תוכנה כבר שנים, בלי שום צורך לא בתואר אקדמי ולא ברישום בפנקס כלשהו.

CLASSIFIED

New member
גם לי יש את התהיה הזו

אני לומד מדעי המחשב בעברית, לתואר Bsc. חבר שלי לומד הנדסת תעשיה וניהול גם לתואר Bsc. זה אותו תואר אבל הוא יהיה מהנדס ואני לא? עזבו תעשיה וניהול, גם הנדסת מחשבים זה Bsc, לא? לא מובן. ומה זה פנקס מהנדסים?

1ca1

New member
Bsc=Bachlor of Sciences

בניגוד לBA=bachlor of Arts, בקיצור, סתם סמנטיקה, ד"א ממתי מעשייה וטיול זה Bsc? והחבר שלך יוכל להתהדר בתואר מהנדס ואתה לא, אבל אתה תדע לעשות משהו, והחבר שלך בעיקר ידע לכתוב מכתבים יפים ועמודי שער ושות'... (ד"א בוגר מדעי המחשב ובוגר תעשייה וניהול סביר להניח שלא יתחרו על אותו שוק ותפקידים (אולי אולי אולי בתחומים של אפיון וניתוח מערכות...))

למעלה