תואר דו חוגי

elads12

New member
תואר דו חוגי

שלום,
אשמח לדעת מה אתם חושבים לגבי תואר ראשון דו חוגי במדמח ופיזיקה.
מתעניין כרגע בשני התחומים ובמקרה הצורך אני מניח שאוכל לרדת לחד חוגי.
מה התפיסה של מעסיקים כלפי אנשים שלמדו דו חוגי לעומת חברה שלמדו רק מדמח? האם לשילוב של פיזיקה יש ייתרון בעבודות מסוימות?
תודה רבה

דייהטסו

New member
אני עשיתי תואר כזה לפני הרבה שנים

וזה הוכיח את עצמו כבחירה מצויינת. החיסרון כמובן שהתואר עמוס מאוד. חיסרון נוסף הוא שהקורסים בפיסיקה קשים יותר מבמדעי המחשב, למרבית האנשים.

היתרון הוא שלומדים מתמטיקה שימושית, ולדעתי זו השכלה שחסרה לבוגרי מדעי המחשב. זה חשוב בעיקר אם תעבוד בתחום של אלגוריתמים, עיבוד אות, ראייה ממוחשבת, בתכנות פרופר - פחות.
מעסיקים בתחומים האלה יודעים כנראה שלימודי פיסיקה הם יתרון, ובכלל אנשים מעריכים בוגרי פיסיקה כאנשים חכמים, בדרך כלל בצדק.

elads12

New member
תודה על התשובה

אלגוריתמים זה בהחלט משהו שהייתי רוצה להתעסק בו בעתיד, השאלה אם לדעתכם במשרות סטודנט/ עבודה ראשונה כשתואר ראשון הוא ההשכלה היחידה שלי בתחום (מניח שלא אתקבל ככה להרבה משרות אלגוריתמים) יש למעסיקים העדפה לבוגרי תואר חד חוגי.
על פניו בתחומי מדעי המחשב הם בטח יהיו חזקים ממני וגם יעמדו לזכותם קורסי בחירה מגוונים שאני מניח שאצלי יהיו מוגבלים.. יש לזה לדעתכם השפעה שלילית במציאת עבודה ראשונה?

דייהטסו

New member
לדעתי להיפך

יהיה לך יתרון בתחום האלגוריתמים (מה שנקרא אלגוריתמים בתעשייה, לא באקדמיה) על בוגר תואר חד-חוגי במדעי המחשב, גם ברמת הידע וגם אצל מעסיקים. הרבה מהעוסקים בתחום למדו בכלל הנדסת חשמל - ויודעים מעט מהחומר של מדעי המחשב - ואתה תגיע עם ידע במדעי המחשב ובמתמטיקה שימושית. קורסי הבחירה הם החלק הפחות חשוב של התואר, אפשר לבחור קורסים קלים כדי לשפר ממוצעים, כולם יודעים את זה.

למעלה