תואר, בשביל מה?

מוקטן

New member
תואר, בשביל מה?

שלום לכולם, אני בערך בן 26 - איש SYSTEM מערכות גדולות, עם כ-6 שנות ניסיון. עובד במשרה מלאה +. התחלתי ללמוד לתואר I במדעי המחשב לפני כשנתיים, ואני לומד מאוד לאט שכן העדיפות הראשונה שלי היא לעבודה... מפעם לפעם, בעיתות לחץ אטומי (משני צידי המתרס - עבודה מול לימודים שכן ע"פ חוקי מרפי הדברים הטובים באים ביחד...) אני תוהה לעצמי האם אני באמת צריך את התואר הזה, אני קורע את התחת מהבוקר עד הערב ישן כ-3 שעות בלילה.. וכבר לא כל כך ברור לי בשביל מה? האם התואר הזה יהיה אי פעם שווה משהו, חוץ מלתת לי את התואר אקדמאי... הרי תואר בלי ניסיון לא שווה הרבה וכמה שווה ניסיון בלי תואר? אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

bvb09

New member
אתה לא צודק בכלל

בתור אחד שהתקבל לא מזמן לחברת הייטק, ומהרבה מקרים ששמעתי - יש הרבה מקומות שמעסיקים בוגרים ללא ניסיון, ואת זה אומר לך אחד שלפני 4 שנים לא ידע מה זה מחשב בכלל.... אבל במקרה שלך אם אתה איש סיסטם עם 6 שנות ניסיון ומתכוון להישאר בתחום אז אני לא חושב שהתואר ישנה לך הרבה(אולי יעלה לך את המשכורת...)

mike791

New member
איפה???

המקומות האלה שמעסיקים בוגרים ללא ניסיון?! ועוד הרבה. באמת, אם אתה מכיר חברות כאלה, תגיד. אני בוגר מדעי המחשב ללא ניסיון ומחפש עבודה חצי שנה כבר.

bvb09

New member
המצב שלך לא עד כדי כך רע

אני חיפשתי 8 חודשים ואני מכיר כאלה שחיפשו במשך שנה ויותר אבל גם מצאו בסוף. סבלנות אחי.... בקשר לחברות תנסה בקומברס, מרקיורי, אמדוקס ותמשיך לשוטט במנועי חיפוש משרות ברשת.

KajaGugu

New member
שאלה טובה

אני חייב להודות שלאדם כמוך עם כל כך הרבה שנות ניסיון (יחסית לגיל) התואר לא משמעותי כל כך לרזומה, הוא היה הכרחי אם לא היה לך ניסיון. אני מכיר כל כך הרבה אנשים ללא תואר אבל עם ניסיון כמו שלך שמסתדרים טוב מאוד בשוק. מאידך, ברור לי שלחברות גדולות חשוב מאוד לקחת אדם עם תואר. אולי כדאי לך לחשוב "להוריד הילוך" עם התואר ולפרוס את הלימודים לאורך זמן רב יותר. אני למשל הלכתי על התואר הקל ביותר שמצאתי (מנהל עסקים+מערכות מידע במכללה), השקעתי בערך 20% ממה שהחברים שלי במדעי המחשב השקיעו. היום כבר לא מעניין אף אחד איזה תואר יש לי (אני בן 31). אני לא יכול להגיד שאני לא מרגיש שחסר לי ידע בסיסי בתחום, אכן חסר לי קצת ידע אבל אני לא חושב שהייתי מסוגל לעמוד בתואר במחשבים.

תואר יכול לעזור לך בעתיד

אני במצב דומה למצבך. אני בן 36 עם 7 שנות נסיון כDBA ללא כל תואר. בעבר ניסיתי ללמוד לתואר באוניברסיטה הפתוחה, אבל לא הצלחתי לעמוד בעומס של עבודה + לימודים. העבודה היא בהחלט במקום הראשון אצלי, אבל אני חייב להודות, שיש בי צער, שלא למדתי לימודים אקדמיים. אני מאמין, שהנסיון לי כרגע יותר חשוב מהתעודה, וכמות הדלתות שסגורות בפני בגלל חוסר התואר, היא זניחה (אם כי זה קיים). כרגע אני מאד נהנה מהתחום שלי, ואני עדיין רואה אותי ממשיך לעבוד כאיש טכני, אבל אם בעתיד אני ארצה לעבור לתחום הניהולי, אז כמות הדלתות, שיסגרו בפני בגלל העדר תואר אקדמי, תהיה הרבה יותר משמעותית.

eck

New member
אני חוזר עכשיו ללימודים

אני בן 35 והתחלתי רק עכשיו תואר שני. כשהייתי בגילך היתה לי אותה התלבטות, ובחרתי לעבוד. תוך כדי עבודה סיימתי את התואר הראשון. תראה, היום אני מצטער על זה שלא המשכתי אז ללמוד. מצד שני אני רואה אנשים באוניברסיטה, מרצים, בלי שום נסיון בתעשייה וזה בהחלט חסר להם (גם במחקר שלהם וגם לאישיות). כך שנראה לי שהשילוב האידיאלי זה לימודים אקדמאיים + נסיון בתעשייה. אני חושב שאם אתה רוצה להמשיך בתור איש סיסטם טכני אז לא יהיה הבדל מבחינת מקום העבודה לתואר. אבל אם תרצה בעתיד לעבור לניהול אז בהחלט יתכן שזה יפריע לך, בטח במוסדות ממשלתיים, בנקים וכו'. חוץ מזה התואר מוסיף הרבה ברמה האישית, גם ידע כללי וגם ביטחון עצמי. אין מה לעשות, הייתי מעדיף שזה לא יהיה ככה אבל זה בדרך כלל כן. בקיצור, התואר כן משנה ואם אתה יכול אז כדאי לך לעבור את המחסום הזה.

galgal21

New member
יש משהו במה שאתה אומר

לי התואר לא כל כך עוזר למצא עבודה.

למעלה