תואר במדעי החיים...

dixie chick

New member
תואר במדעי החיים...

חשבתי להתחיל לצעוד בכיוון הזה, למרות שאני לא בטוחה שאני ממש אדרש בסופו של דבר להשלים את התואר, אני כן אצטרך את לימודי הרקע והמבוא בוודאות. האם זה משנה מאיזה צד אני מתחילה (פיזיקה\ ביו'\ כימיה\ מת') כל עוד אין תנאים מגבילים לשום קורס? חשבתי אולי להתחיל עם פיזיקה לביולוגים א' (20123), מתוך מחשבה שברוב המקרים לא מתחילים (גם בתואר רגיל בביו') עם הקורסים בפיזיקה, ואז אם אני ארצה לעבור באמצע לאונ' אחרת (או אפילו להתחיל שם מההתחלה זה לא משנה במיוחד, עדיין תהיה לי ההכרה בקורס הזה גם מול מוסדות בחו"ל למשל) יהיו לי את לימודי הרקע האלה.האם זה חכם? בפרטי הקורס כתוב שרצוי או קורס בחדו"א או 3 יח' מת' בבגרות, אבל מה הקשר בין השניים? אני בטוחה שהרמה בקורס חדו"א יותר קשה מהרמה בבגרות במת'... אז מה באמת צריכים בקורס הזה? מה עושים?

הייתי ממליצה

(כמו רוב הסטודנטים לביולוגיה) שתתחילי עם הקורס "ביולוגיה כללית א'"-זה קורס שנותן מבוא לכל הביולוגיה, 6 נקודות זכות, יחסית קל-אבל דיי עמוס בחומר (במיוחד אם אין לך רקע קודם בביולוגיה), מעניין מאוד, ספרים מצוינים. בקשר להכרה בנק' זכות מהאו"פ-מוסדות אחרים לא תמיד מכירים בנקודות זכות מהאו"פ, יש את הקטע של אפיקי מעבר, במדעי החיים נדמה לי שיש אפיק מעבר רק לטכניון. הייתי מציעה לך כן להתחיל עם ביולוגיה כדיי לראות אם זה בכלל מעניין אותך וכדיי להיות בטוחה שזה מה שאת רוצה. לגבי קורסים בפיזיקה-שמעתי שהקורסי מבוא למינהם בפיזיקה הם כמו פיזיקה 5 יח' של התיכון אבל אני לא לגמריי בטוחה, עדיף שמישהו שלקח את הקורס הזה יענה לך...

ronenelfassy

New member
עוד..

תיקון קטן - אפיק המעבר בביולוגיה הוא לפקולטה לחקלאות ברחובות (שלוחה של האוניברסיטה העיברית) מצטרף להמלצה להתחיל עם ביולוגיה כללית א' אשר מהווה מבוא רחב מאוד לתחומי הביולוגיה השונים כך תוכלי לראות אם הנושא מעניין אותך. אני עשיתי את הקורס המשולב יסודות הפיזיקה א'+ב'(20125) וכולו ביחד ברמה של 5 יח"ל בתיכון. לדעתי רקע של 3 יח"ל אמור להספיק אולם כל ידע נוסף יכול להועיל.

dixie chick

New member
תודה לעונים!

האמת שאני די בטוחה שזה לא יעניין אותי (כלומר זה לא יהיה אסון ותמיד יהיו צדדים חיוביים) אבל אני רוצה קורסים שיעזרו לי בעתיד להתקבל לוטרינריה בארץ ו\או ברחבי העולם... לזה אני מתכוננת בעיקרון ביו' וכימיה עשיתי בגרות ברמה של 5 יחל' ובפיזיקה לא נגעתי, רוב האונ' בעולם דורשות ידע מוקדם גם בפיזיקה ולכן חשבתי להתחיל מזה... ולפי האתר של האו"פ האפיק הוא לטכניון אבל יכול להיות שאני טועה וזה גם לא נורא משנה לי, לא קריטי לחלוטין...

למעלה