תה צמחים

שמירלנה

New member
תה צמחים

בוקר טוב האם מישהו כאן יודע אילו סוגי תה צמחים לא מומלצים בהריון? ובכלל אילו מזונות שמוגדרים כבריאים לא מומלצים בהריון ? (כמו סוגי עלים,פירות,דגנים וכו') תודה

תה צמחים

תה ממריץ אינו בריא בהריון כמו למשל תה טיבטי. בגדול מומלץ לשתות תה בכמות סבירה מידי יום, משהו כמו כוס תה ירוק ביום, ולקראת הלידה רצוי אפילו לשתות תה פטל שיעיל מאוד לגמישות הפירנאום. יום טוב

שמירלנה

New member
הכוונה היא יותר לחליטות צמחים

סליחה אם לא הסברתי נכון אני מדברת על חליטות צמים כמו קמומיל,שומר,קינמון ,מרווה וכו' האם גם בהם יש הגבלה? תודה.

זה תלוי לאיזה צמח

בצמחים הספציפיים שציינת רצוי לשים עד 3 יחיסות מכל דבר לכוס. הג'ינסינג אינו מומלץ כל כך כיוון שהג’ינסנג הסיבירי, כצמח אדפטוגני מסוגל להעצים את התגובה של המערכת ההורמונלית לגירוי עצבי חזק האופייני לפעילות ספורטיבית.

שמירלנה

New member
תודה אבל

1.מה זה יחיסות? אני משתמשת באריזות סגורות שנראות כמו תיונים. אני אציין את הסוגים ואת הרכיבים ברשותך: בחליטת השומר רשום ברכיבים :זרעי שומר. בקמומיל: פרחי קמומיל. במרווה:עלי מרווה. בחליטה בטעם הקינמון:קינמון,עולש,היביסקוס,פלפל אנגלי ,קמומיל,חרובים,קליפות תפוז ,תפוחים,תמצית קינמון טבעית. בחליטה בטעם שקד:חרוב קלוי,קינמון,עולש,קליפות תפוז,שקד,אניס,פלפל הודי,תמצית שקדים טבעית. תודה

הכוונתי ל 3 יחידות - סליחה

בכל מקרה, אף אחד מהצמחים שהזכרת כאן לא נראה לי מזיק להריון. בכל מקרה, אם רשום לך את האחוזים שיש מכל אחד מהם בחליטה (זה רשום בדר"כ על השקית) אז זה יהיה נפלא אם תפרסמי כאן. רוב הצמחים שרשמת כאן (בעיקר בחליטה הראשונה) הם צמחים מחממים וחלקם אף יעילים בנתינת טעם. למשל המרווה, קינמון פלפל אנגלי, קינמון, אניס אלו הם צמחים שמחממים. הקמומיל יעיל מאוד בטעמו ולפי הרפואה הסינית נקרא ג'וחואה יעיל מאוד לבעיות עיניים.(יש לי בבית קמומיל מסין וזה מדהים טעם של דבש) קליפות התפוז יעילות מאוד בטעמם (בחליטה טעמם הופך למתוק יותר בטיפה של חמיצות) מרגיע מאוד את הנפש. שקדים מעולים בהריון. בסה"כ נראה טוב. הייתי שמח אם היית מפרסמת כאן את האחוזים של כל אחד מהרכיבים המופיעים כאן בכדי שנראה כי אין יותר מידי פלפל אנגלי למשל או יותר מידי מחממים. יום טוב

שמירלנה

New member
ביררתי

ופלפל אנגלי יש בערך 3% וקינמון קצת יותר. נשמע בסדר? למרות שכמו שציינתי לפי אתר גאמנון הרבה מהחליטות שציינתי לא מומלצות בהריון...

זה נשמע בסדר גמור

תראי לפי מה שאת מתארת אין שום בעיה. פלפל אנגלי לא מזיק להריון וכן לא קינמון. אני בטוח שאת אוכלת ביום יותר מ 3% פלפל (אולי שחור) ויותר מ 5% קינמון ששמים בחליטה הנ"ל. בכל מקרה, לדעתי, אין בעיה בצמחים הנ"ל. אם יש לך ספק גדול לגבי מה שנאמר פה, את יכולה לברר זאת אם הרופא נשים שלך. שיהיה לך הריון קל ומהנה. טל

שמירלנה

New member
תודה ואני מניחה שרופא הנשים לא

יבין ,כי זה קשור לרפואה אלטרנטיבית ולא לררפואה קונבנציונלית.

זה ממש לא נכון

רופאי נשים יודעים בוודאי מה טוב ומה לא. הרי רופאי נשים (חלקם בכל אופן) ממליצים על תה פטל, ממליצים על עיסוי פירנאום, הרבה רופאים ממליצים על עיסוי תינוקות ולהזכירך כל מה שהזכרתי כרגע (ויש עוד הרבה) שייך לרפואה המשלימה. כיום הרבה רופאים יודעים מה טוב ומה לא - גם אם מדובר בצמחים. אני עדיין חושב שכדאי לך לשאול את הרופאה שלך, את תראי שהוא יענה לך על זה.

0 אור 0

New member
מרוה זה תרופה

אני לא יודעת הנחיות ספציפיות לגבי הריון, אבל בכלל אני מקפידה לא להשתמש במרוה בקלות דעת, לגבי האחרים ולגבי סוגי תה רגילים יותר כמו נענע, פירות, לואיזה ושיבא לא ידועות לי הסתייגויות ספציפיות להריון, אבל נראה נכון לא להגזים עם שום דבר - יש הבדל בין 2-3 כוסות לבין 10 כוסות ליום

שמירלנה

New member
לצערי

אין פרטים לגבי האחוזים ,או בכלל הכמויות של כל רכיב ,רק שכל תיון מכיל 2-2.5 גר' . אילו חליטות של ויסוצקי . תודה רבה לשניכם.

0 אור 0

New member
אני כל החיים שלי שותה רק תה צמחים

ובודאי שבתקופות של הריון והנקה שתיתי אותם, זה בטח לא הזמן לעבור לקפה המזיק. מה שאני מציעה הוא שתיכנסי לגאמנון ואתרים נוספים שמפרטים על צמחי מרפא - ותורידי רק את אלו שמצוין בפירוש שאסורים בהריון. את שאר סוגי התה תשתי - פשוט אל תגזימי ותגיעי ל 10 כוסות ביום מאותו תה. עוד דבר חשוב: מהנסיון האישי שלי ושל חברות, בתקופת הריון הרגישות האישית מאד עולה - ויש לך תחושה חזקה מאד של מה טוב לך ומה לא טוב. פשוט תקשיבי לתחושות ולרגישויות שלך - תאכלי ותשתי עלפיהן.

moonlight

New member
../images/Emo207.gif תה

הנכדה בת ה-3 שותה תה בכמויות מסחריות. אני חושבת שזה בגלל הסוכר שלאט לאט יורד במינון שלו בכוס התה, אבל מה לגבי התה? ברור שיש בו קפאין. הצעתי להם לנסות תה צמחים והבטחתי לבדוק אלו צמחי תה מתאימים לגיל הזה. בינתיים הם קנו תה תפוחים ללא קפאין, אבל עוד לא קבלתי משוב אם טעים לה. משהו נוסף: ראיתי בערוץ הבריאות בו סופר כי הכוס הראשונה של התה מקבלת 90 אחוזים מהקפאין כך שניתן להכין תה מתיון שעבר כבר טבילה אחת במים רותחים, ללא חשש של קפאין. אשמח לקרוא תגובות.

שמירלנה

New member
גאמנון-מה דעתכם ?

הי עכשיו אני עוד יותר מבולבלת נכנסתי לגאמנון ובדקתי את כל הדברים אותם אני צורכת/צרכתי ומסתבר שהמון דברים לא מומולצים בזמן הריון ,חלקם מובנים אבל חלקם נראים לי קצת מוגזמים . אילו הם הדברים שלדבריהם לא מומלצים : כורכום שימוש בכמויות גדולות משומר אלוורה קמומיל-באותו מאמר כתבו שלא מומלץ לנשים בהריון ומצד שני שמקל על בחילות בוקר ובעיות עיכול בהריון.... היביסקוס,עולש (נמצאים בחליטות רבות) זנגוויל-עדיף להתייעץ ... תה סלרי נענע,מנטה ומוצריה פטרוזילה??????? פפאיה ומוצריה מה אתם אומרים? לא מוגזם? תודה

0 אור 0

New member
האמת שתמיד נראה לי כאתר רציני

והדברים שבדקתי נראו לי אמינים מאד. אבל באמת יש כמה דברים שנראים תמוהים כמו קמומיל ואלוורה (התכוונו בשתיה?) כמו נענע שנשים הרות שותות אלפי שנים.. לעומת זאת על פטרוזיליה גם אני שמעתי ואף רשמתי פה בפורום כמה פעמים - בתחילת ההריון יש סיכון בגבעולי פטרוזיליה, ומומלץ להשתמש רק בעלים.

למעלה