תה וסימפטיה

תה וסימפטיה

היו אילו ימי החורף הקרים, בבסיב סגור במרכז, , וחדרי היה קר מאד בחור ג'ינגי חמוד הזמין אותי לחרו לכוס תה חם , הסכמתי להכנס שאסיים לעבוד במעבדה הייתי בעלת דרגה בכירה לגילי , כי התגייסתי מוקדם , הוא היה ביישן וחמוד לכן לא פחדתי לשבת עמו בחדרו היו אילו ימים תמימים , אהבה כזו עדינה שנבנתה לאט, על אש קטנה . ישבנו ודברנו , הוא ספר על חייו , על הגיוס המאוחר , על התיפוף שהוא התחביב שלו אני ספרתי על החבר שנסע לחו"ל בתפקיד, ואני מחכה שיחזור , הוא ידע שאני בת יחידה במעבדה הייתי מאד בולטת בשטח ,בשל העיסוק הטכני והמדים שלבשתי , ומאחר ולא היו בנות במקצוע שלי ,קבלתי מדים של בנים . הוא זה היה האחראי על חלוקת אותם בגדי עבודה כחולים שהיו ניתנים רק לאנשים מועדפים אילו העובדים על מטוסים , כל השאר קבלו בגדי דגמ"ח ירוקים ,וכך הכיר אותי , שבאתי לקחת עבורי מדים כחולים , חלף לו שבוע של עבודה מטישה ,עד שעות הערב המאוחרות , ואני נגררת לחדרי ונופלת לישון יום חמישי הגעיתי מוקדם למגורים ,ע"מ לנקות את החדר לקראת המסדר של יום ששי בדרך לחדרי חלפתי ליד חדרו , הוא ניקה את חדרו , קרא לי, שמח לקראותי איפה נעלמת?,שאל, עבדתי יש עומס השבוע ,חייבת לסיים את המשימות שלי ,עניתי בהתנצלות באתי מוקדם רק כי צריכה לנקות את החדר למסדר מחר . הוא הסמיק ושאל: האם אזכה לראותך הערב? , אמרתי בסדר אבל קודם צריכה לנקות את חדרי אכן נפגשנו מאוחר יותר החדר שלו היה נקי ומריח טוב על השולחן עמדה עוגה של בית ו2 כוסות מבריקות אני שפוכה מכל השבוע התיישבתי על אחת המיטות , הוא דבר והקשבתי לו ונרדמתי בישיבה הוא כיסה אותי בשמיכה קלה שהוא הביא מהבית והביט בי שעה ארוכה ,הכין כוס תה חמה ומתוקה והעיר אותי בעדינות ע"מ שלא אבהל .התנצלתי על העייפות הערב אכן היה עוד צעיר , לא היה טעם לישון כל כך מוקדם ישבנו ודברנו על הציפיות ועל מה שמציק , שאני שרועה על המיטה מתכרבלת בתוך השמיכה הוא יושב לידי הוא לא ניסה לגעת בי בשום מצב , ואני התפנקתי על תשומת הלב שלו , ועל היחס האדיב המפגשים הללו התרבו בימי החורף ההוא , כל עת שחלפתי ליד חדרו, שמתי לב שהוא חיכה לי ידע מתי אני מסיימת את עבודתי במעבדה וחוזרת לחדרי בבסיס . באמצע השבוע היה נדיר לראות אותי נוסעת הביתה , הייתי עובדת עד שעות הערב במעבדה אוכלת ארוחת ערב ולחדרי , לעיתים נדירות הלכתי לסרט או יושבת עם החברה במועדון אם היה אירוע משפחתי או אחותי שהיתה צריכה עזרה., אותו ערב הייתי נוסעת הביתה ,וחוזרת למחרת בבוקר . השתלבתי חברתית יותר טוב עם החברה שלי, שהיו בני גילי,שהתגייסתי לפניהם ואז הדרגה שלי גבוהה מהם, למעשה היתה תקופה שהייתי מפקדת שלהם ,לפעמים שבקשו שאבוא בערב לסרט בקולנוע, לכן המפגשים בינינו הלכו ופחתו , שהגיע הקיץ ביליתי בחדר הכושר והבריכה , הלכתי לשחות בבריכה שבערב היתה פנויה , בניתי שרירים ונהנתי מהשחיה הייתי צריכה את הכושר הגופני, עבור העבודה שלי כי הרמתי דברים כבדים , רצתי בערב לאורך המסלולים והתמקדתי בשחיה לאט לאט הגוף השתנה ,והפכתי חתיכה אמתית , עם שרירים , הרמתי את הציוד הכבד בקלות , לכן אני נכת צה"ל 3 אחוז יום אחד בעת הקפצה בעת הערב שמו לב אלי החברה מחלקים אחרים של בית המלאכה אחד מהחברה נדלק עלי , ניסה התקרב יותר, והפך לידיד אישי שוטטנו מדי ערב בבסיס הגינגי ראה אותנו ונפגע , הוא חשב שלבי חושק בו כפי שליבו חשק בי בפעם שחלפתי ליד חדרו, והוא ראה אותי בקש ממני להכנס , סגר את הדלת אחרינו תגידי לי לחש, שעיניו הירוקות רושפות , לא ברור לך שאני מאוהב בך , חצי שנה אני מחזר אחריך , כל המפגשים שנהלנו חשבתי שאת ביישנית לכן לא התקרבתי אליך אני מאוהב בך מהפעם הראשונה שראיתי אותך , אבל כנראה שלא הייתי ברור ומספיק עקשן הקשבתי לך לסיפורים על החבר בחו"ל, ופתאום רואה אותך עם חייל משלנו , אנא אמרי לי מה קורה התנצלתי בפניו ספרתי שהחבר מחו"ל אכן הגיע , אבל עם ארוסתו , שנעלמתי כי עברתי תקופה קשה ואני מנסה להתאושש , שאין לי חבר אישי , אבל הוא נפגע , מעט אחרי זה עזבתי את המגורים עברתי לגור בדירה בעיר , והוא השתחרר לו וחזר לביתו והקשר ניתק, נותרה אהבה והערכה לגבר שהקשיב לי ואהב אותי מרחוק ,הוא וחלק עמי את ימי החורף הארוכים בחדרו תמיד היה לו כוס תה חם והמון סימפטיה עבורי ואני לא ידעתי שזו אהבה שהוא שידר אלי לצערי היום אפילו את שמו לא זוכרת , אבל הניצוץ של אהבה שנשאר בלב מהימים הארוכים ההם הסיפור השתתף בתחרות על אהבה אפלטונית אך לא זכה הוא עוד אחד מהמקרים שפגשתי אנשים נחמדים בשרות הצצבאי שלי

אהבה קסומה במדבר

בערב אחד מול ירח כתום החליטה לטייל ברגל .בלב הבסיס שהיה בסיני היה תאורה שלא נעמה לה, היא פנתה לטייל בכביש החשוך המוביל אל הטרמינל שנטוש בשעות הללו מהלכת היתה בכביש, שקועה במחשבות,מנסה לשפר את כושרה הגופני,מנסה היתה לשבור את הבדידות היא עברה לבסיס המרוחק לא מזמן , מולה עצר גיפ צבאי, מה את עושה פה ? כאן לא מטיילים. זו אינה טיילת בעיר לא מצליחה לישון,אני לא שקטה, מתגעגעת לבית. להורים לאחות הצעירה, רוצה לבוא איתי , הציע ברכות ,אקח אותך למקום מעניין בבסיס, היא הכירה אותו מהמעבדה , היה קצין טכני ביחידה נסעו אל מקום חשוך ושם יצאו מהגיפ, נשענים על הגיפ ,הביטו לשמים, הכוכבים היו ברורים ובוהקים והשמים החשוכים ראי למדנו לנווט ע"פ הכוכבים , את יודעת אנחנו כמו הקרביים האמתיים , לא חיילי שוקולד כמוך היא הסמיקה שמחה שלא הבחין בזה בחשכה שבמדבר , והביטי על הכוכבים.,תלמדי איך מנווטים במדבר הישרדות את יודעת בינתיים הירח הפך מכתום לצהוב , אורו בוהק, מאיר את הסביבה. הביט בעיניה , היא השפילה מבט , מנסה להתחמק ממבטו .ביישנית מאד היתה , הוא חיבב אותה מאד, הכיר אותה מהמעבדה. הציע לה לבוא לגמוע קפה חם בחדרו,חדרו שצמוד היה לבריכה, די מבודד אבל מסודר מכל טוב כיאה לקצין, היא בטחה בו ., הכירה אותו, היה די בודד איש מופנם,בתפקיד קצין אבל רס"ר,הוא ראה אותה במעבדה,ידע שהיא זה מקרוב באה , לא השתלבה חברתית, ודיי התבודדה, שקועה בעולמה הפנימי ,לא מדברת הרבה.שותקת עם מבט עצוב הכין לשתות, שם מוסיקה, והציע לה לשבת בחוץ, בחוץ קריר ונעים בחדר מאד חם . היא חשה רגועה יותר באוויר הפתוח,כך ישבו שעות רבות, מספר לה על המסעות לאור הכוכבים מקשיבים למוזיקה אז התנצלה צריך גם לישון מעט , מחר מצפים ממנה לעבוד במעבדה הוא ליווה אותה לחדרה, מבטיח לבוא לבקרה מחר קראת סיום יום העבודה , אם הוא ישאר בבסיס , הוא לא היה צפוי בא אליה למעבדה בקש שתתפנה הערב מעיסוקה ,אמרה השליש הפיל עליה תורנות הערב למכור כרטיסים בקולנוע שתסיים תעבור אליו ,היא הסמיקה , החברה צחקו, הכירו את הבחור, היו בקשרי עבודה ובאותו התחום הטכני. היא חזרה לעבודה לסיים את הבדיקה שעשתה , הוא ניגש אליה מבודח שם את ידו הקפואה על צווארה , היא זינקה ממקומה, מופתעת ,אנא תן לי לסיים את הבדיקה זה מכשיר שלך , מרוכזת בתהליך הבדיקה היא התביישה מתשומת הלב של הסביבה,שסיימה את הביקה , ליווה אותה לחדרה מתנצל שהפריע לה בעבודה שקבעו להפגש בערב.אחרי סיום התורנות במכירת כרטיסי הקולנוע , ההתרגשות אחזה בבטנה , בקושי הצליחה לאכול התקלחה לבשה מדים נקיים ורצה לאכול ולקולנוע , התור ליד הקופה היה ארוך מאד שקועה היתה במכירת הכרטיסים אבל המחשבות נדדו אליו , שסיימה את התורנות הלכה לחדרו הוא כבר יצא לקראתה ,כבר היה חסר מנוחה ,רצה בחברתה, היא היתה שונה מהבנות בבסיס הם טיילו רגלית בשבילי הבסיס,בשבילים חשוכים,מתבודדים ומשוחחים זה עם זו. הוא הסביר על האור והצל , על אור הירח והכוכבים, הוא מדבר והיא מקשיבה , הוא מנסה לרכך אותה , ליצור תקשורת , לדובב אותה , נמסה לתשומת לב שקבלה ממנו בכזו עדינות והתחשבות , נהנית מכל מילה.מפחדת לדבר לנשום שהקסם ישבר , ככה חלף שבוע, התרגלה לחברתו ושיחות הנפש עמו , החברה המעבדה שמו לב שהוא מבקר המון התחילו לחשוד ברומן הנבנה בין שני המתבודדים ., אחרי שבועיים אמר לה אנחנו יוצאים לשטח ,לא יודע מתי נשוב אני אשתדל להגיע מדי פעם, אכנס להגיד שלום., אם אוכל אתקשר למעבדה , אם יתנו לי קו , את מכירה את זה היא התרגלה לתשומת לבו, הערבים בלעדיו הפכו ארוכים.,מצאה אנשים אחרים שלקחו אותה לטייל רגלית ולמסיבות ופינה חמה שמרה לאיש ההוא שטייל איתה בבסיס , אותה לימד עדנה וחיזור מהם ערב אחד באו החברה מהשדה לבסיס האם , היא ראתה את הכילים שחנו ברחבה הגדולה והמכשירים הגיעו למעבדה , הם הגיעו לנוח לתדלק להתקלח לנוח בדרך לצפון פגשה בו באקראי, עיניה זהרו והבריקו מהתרגשות , הוא חייך אליה בבישנות , התגעגעתי אליך , חבל שלא כתבת לי המפגש עורר בה התרגשות רבה.,הוא בא לקראתה חבק אתה כמו החברה והמביט בעיניה , שם את וידיו הקפואות על עורפה, היא נרתעה הוא חיבק אותה חזק אליו , התגעגעתי אמר היא חייכה אליו . הלכו לחדרו, וישבו ליד הבריכה הנטושה,כבר היה חורף , רוקנו את הבריכה על הספסל המתנדנד יושבים צמוד ,התכרבלה לידו ,שמה את ראשה על כתפיו החסונות . התגעגעתי מאד אמרה, מתוקה אני נייד , לא יכול להבטיח כלום, אנחנו עולים צפונה לחצי שנה את פה בדרום,, זה קשה ולא פייר כלפיך ,בלתי אפשרי להפגש שאני בצפון ,את פה באמצע המדבר ומגיעה הביתה פעם בחודש , היא ידעה רק את שמו כפי שהחברה קראו לו, לא שאלה שמו הפרטי הוא קרא לה כפי שקראו לה החברה במעבדה , אמר אם רוצה הגורל נפגש יום אחד אחרי שנוריד מדים אזי החיים יראו אחרת , אז אוכל לחלום על חיים פרטיים משלי אבל תמיד אזכור אותך באהבה גדולה, התחבקו בחיבוק גדול , ככה נרדמו על הספסל זה בזרועות זו .ככה נשארו עד שעלה הבוקר , הוא העיר אותה מלטף את שערה , היא קמה ומיהרה לחדרה להתארגן ליום עבודה נוסף הם לא ידעו אם יפגשו אי פעם ,ואכן לא נפגשו יותר מעולם .היא עזבה את הבסיס מספר חודשים מאוחר יותר, עזבה גם את התחום שבו עסק. הוא המשיך לנוע עם החברה שלו בסיני.חי על הגבלאות ובתנאי שדה. כך נוצר מצב שנפגשו כדי להפרד, הכירו בילו זה בחברת זו מספר שבועות. היא מבוישת לא ניסתה לבקש להמשיך על אף המרחק,לא ידעה אם כך נהוג,הוא היה המפגש הרגשי שלה עם איש , שחלקה איתו שעות ולילות .,הוא לא רצה לכבול אותה אליו , שהוא חי בשדה מרבית חייו. ככה נבטה אהבה , שהחלה בצבא ונגדעה בגלל תנועות בצבא .עד היום מבטה בכוכבים זוכרת היא את האיש שאהב אותה במדבר .לימד אותה על עגלה הגדולה והדובה, לכן היא נקראת נסיכת הכוכב , כי כוכב הצפון מלווה אותה עוד מאז , זכר לאהבה תמימה ויפה הוא לימד אותה לזהות את כוכב הצפון שתמיד זוהר בשמים., היא אימצה אותו ללבה לכל חייה ומלווה כבר שנים רבות הסיפור אמיתי ומוקדש למחזר המתוק שידע לאהוב אותי מבלי לפגוע בי , שלימד אותי מהי אהבה , מבלי לנצל את המצב לטובתו

../images/Emo24.gifספורים מרגשים ביותר ,יקרתי ...

בשבילי את המנצחת קבלי

למעלה