תהפוכות

תהפוכות

שלום לכולכם האמת היא שכבר מזמן השתוקקתי להצטרף לפורום הזה. אינני יודעת אם כופרת אנוכי, ייתכן שכן ואינני יודעת. בראשי חולפות להן מחשבות ושאלות שפעם לא העזתי לתהות בהן. הסיפור שלי כל כך ארוך ומוזר. קשה לךי לספר הכל על רגל אחת, אז אתמצת תחילה (כדי לא לייבש אתכם) גדלתי בבית דתי מאוד, אבי גבאי בית-כנסת, למדתי בבתי ספר דתיים לבנות עם כל הגיננונים הדתיים (למרות שאני עצמי הלכתי עם מכנסיים ואפילו פתחתי קריירת דוגמנות, כי תמיד הייתי קצת פרחחית...) תמיד עשיתי את מה שציפו ממני לעשות במקום את מה שחלמתי שיקרה. כן, גם התחתנתי עם בחור דתי מן המניין, בדיוק כפי שהורי רצו וציפו ממני, בת הזקונים המתוקה שלהם. חיי הנישואין שלי היו גיהינום עלי אדמות, בעלי היה דתי פרימיטיבי, קר ומרוחק שלא היה לו מושג בזוגיות (לכן בחרתי לעצמי את הניק הזה..), אבל דווקא אתמקד בצד הדתי של חיי . הייתי דתיה ללא דופי : כיסוי ראש, טהרה, כשרות, צנועה, חסודה, כנועה (היום אני חושבת שהייתי מעין שטיח פרסי..). הכל התחיל לפני שנה וקצת, במקביל לגירושי ועזיבתי את בית בעלי, בית הורי ופעם ראשונה בחיי גרתי לי בדירה משלי ועשיתי ככל העולה על רוחי. אז התחילו כל השאלות ששאלתי את עצמי : "מדוע את דתיה בעצם ?" ואז התחלתי לתהות אם אני שומרת שבת מתוך פחד והרגל, לעיתים חשתי שזו הצגה ממש, חשתי שדברים משתנים בתוכי, באמונתי, שאלתי את עצמי שאלות שלא מצאתי להן מענה, כמו כן הרגשתי שהאל אכזב אותי, הרי סבלתי בחיי נישואי והייתי אדוקה ממש, האם האל אינו יכול לקבל את תפילותי ? התעורר בי הצורך סוף סוף להתיר כבלים ולעשות כרצוני. חשתי כי עלי לחיות על פי מה שאני חשה ולא לחיות בשקר או מתוך פחד שהחדירו בי כל כך טוב מגיל קטן, כפי שנאמר "אדם באמונתו יחייה". אני מכבדת את עולם הדת, אולם אין לו שום רצון לקחת חלק בעולם הזה יותר. תחילה פחדתי לחלל שבת, אבל הרגשתי שאל לי לחיות השקר ולרמות את האל, עדיף להיות ישירה, לכן הייתי שלמה לחלוטין עם מעשיי: נסעתי בשבת (בפעם הראשונה שנסעתי זה היה רכיבת לילה על אופנוע כבד... לא פחות ולא יותר !!), אני עושה הכל בשבת. אבל עדיין שומרת כשרות, לא אוכלת טריפה (זה לא מעניין אותי משום מה). בדבר אחד אין לי צל של ספק - לעולם לא אשמור עוד טהרה !!! זו הייתה השפלה איומה והדרך הבטוחה לדכא את היצר. אולם יש לי גם לבטים מבפנים... הרי את כל הדברים שאני עושה כעת בשבת אני יכולה לעשות ביום חול: לגלוש באינטרנט, לצאת לבלות, לצפות בטלויזיה ולעשות את כל המלאכות האסורות, אם כך יום השביעי אינו שונה כעת משאר ימי השבוע, דבר אינו מייחד אותו, אפילו לנוח אינני מספיקה, לעיתים אף שאני מבלה נהדר בשבת, אני חשה תחושת רייקניות איומה, כאילו לחיי אין כל תכלית. זה מוזר בעיני, הלוא סוף סוף אני עושה כרצוני, אז מדוע זה לא מספק אותי ? מדוע דבר לא מספק אותי ? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא satin

סיסטאר

New member
בת יפתח אין לנו על מי לסמוך

אלא על עצמנו.זה טבעי לחלוטין ההרגשה שלך. אני גם מבית חרדי מאוד יוצא כבר הרבה שנים. זה תהליך תמיד מרגישים את העבר לאט לאט זה הולך ונעלם זה רק עניין של זמן.תשאפי לדברים אחרים להתפתחות שלך וע\כל ההרגשה תלך ותעלם. אל פחד אחותי תתעלמי מזה כפי יכולתך.זה מרמה זה לא הרגשה . אלא חויות שהיו והם לא נעלמות ככה כבמטה קסם.

מחופש

New member
הלוואי לכולנו!!!

לקבל את החופשיות, את העולם שיתנהג כרצונך החופשי! זה תענוג! ומי שזכה למלא את הרצון הזה אשרי חלקו בעולם הזה ולא כל שכן בעולם הבא אשרייך שזכית לקבל את פני השכינה שכינת העולם יקרת חייך שלא תלך לאבדון ולשקר כי איש באמונתו יחיה ואת חייך באושר ובתענוגים תמלאי

מיכל25אב

New member
../images/Emo24.gifסוף סוף../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה!!!! כמה דברים לא ידעתי עלייך,אה...? אופנוע כבד????דוגמנות???באמת??? הבטחת מגילה -וקיימת...קצת מצחיק שאני אומרת את זה אבל אני מאוד שמחה בשבילך-אני יודעת שאת נמצאת במקום/עולם יותר טוב היום-גם אם זה לא עולם דתי.. יקירתי,אני בטוחה שתמצאי הרבה תשובות והזדהות אצל חבריי מהפורום-לגבי ההשקפה החילונית החדשה/ישנה שלך-פה אנחנו (בינתיים..)חלוקות... אני חושבת ,שלך,הרבה יותר מהרבה אנשים שאני מכירה-יש הרבה דברים בחיים שאת יכולה לקבל מהם סיפוק,ונדמה לי שאת גם מקבלת. אני יודעת שאת נמצאת היום בעולם יותר טוב ומספק,ואני שמחה בשבילך... ברוכה הבאה,יקירתי. תרגישי כמו בבית.

מיכל25אב

New member
אני גאה להגיד

שהחברה החדשה היא-פרי היח"צנות שלי(אתה שומע לייזר?) "וכל המציל נפש אחת מישראל...וגו'"

שומע, עברי!

כל הכבוד מיכל, נרשמת לך בזאת נקודה אחת. כל המביא עשרה חדשים לפורום, מקבל טאג-ליין

Le Fay

New member
קודם כל ברוכה הבאה!../images/Emo39.gif../images/Emo96.gif|עוגה|

שנית, בני אדם נבונים וסקרנים לעיתים קרובות מתלבטים, ודבר אינו מספק אותם לגמרי - זה מה שמדרבן אותם לחקור, לנסות, לגלות ולעשות. אולי לא נוח להיות כזו, אבל זה בטח לא רע - ובעולם שאת חיה בו עכשיו, זה גם לגמרי מותר

אתאיסט בנוגע פרשת בת יפתח

בזמנו חי פינחס בן אלעזר בן אהרן הכוהן. חז"ל במדרש רבא (מדרש בראשית רבה ס: ג) מתארים את המצב כך: "ולא היה שם פינחס שיתיר לו את נדרו? אלא פינחס אמר: הוא צריך לי, ואני אלך אצלו? ויפתח אמר: אני ראש קציני ישראל, ואני הולך לי אצל פינחס? בין דין לדין אבדה הנערה ההיא... ושניהם נענשו בדמיה של נערה."

yoyo007gam

New member
במקרה הזה זה "להוציא דיבה רעה"

יפתח קיבל עונש על שקיים את הנדר

חברים בשבת- עונג שבת

למדתי שהבדידות והריקנות יכולים להוות מכשול עצום בתהליך היציאה- במיוחד בהתחלה. לכן אני שולחת לך
. מה המטרה של השבת? איך מתענגים על השבת, ולא דרך טקסים דתיים? נכון- אילו שאלות שמלוות כל יוצא. אבל למדתי מהר מאד שאם יוצרים מסגרת חברתית (תחליף למשפחתית) ליום שישי בערב- כל השבוע נצבע בצבע אחר. תמיד- אבל תמיד- ארוחות יום שישי בערב הן מקודשות. מזמינים חברים, או מוזמנים, מבשלים אחלה אוכל וממלאים את הבית בריחות של שבת (כמו מבית אמא...). יש משהו מאד מענג בחוויה הזו. זה משמר אלמנט מסוים מהבית, אבל מעניק לו ציביון אחר. כולם רגועים ואף אחד לא ממהר לשום מקום. רואים אחרי כן סרט טוב ופשוט זורמים עם השלווה של אנשים טובים שמקיפים אותך מכל כיוון ונותנים הרבה הרבה כח להמשיך הלאה...

יש משהו בדבריך

אולם, לעיתים אני כן נמצאת עם חברים ובכל זאת הריקנות נשארת. זה בא ממקור אחר לדעתי.

boaZone

New member
אי אפשר שלא להזדהות ../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif

אני זוכר שבזמן ה"תהליך", הבטחתי לעצמי שאני אהיה טוב יותר מכל הסתם החילונים האלה שבחוץ. לי יהיו ערכים ואידיאולוגיה. אני אחפש את אמת ומשמעות החיים ולא כסף, זונות פאבים וטראנסים. בדיעבד, אני מעריך שבחיי יש יותר עומק מחייהם של רוב סובבי, ואני תמיד אסתכל אחרת על כל דבר, אבל בשורה התחתונה, החיים שלי, ושל רוב היוצאים, לא ממש שונים מחייהם של רוב החילונים, מרדף תמידי אחרי כסף, לימודים, עבודה, וטיפה חיי חברה. ואולי זה מה שרצינו. גם אני הרגשתי את תחושת ה"חולין" בשבתות, ובודאי שבחגים. "בת" יקרה, אני לא הצלחתי למצוא תחליף לסעודת ערב שבת בחיק המשפחה, אבל הצלחתי למצוא חיים אחרים, אמיתיים, שאינם צבועים בעיני, וגם הם יש המון רגעים של שמחה, אושר, עמקות, יחודיות וגם קדושה - קדושה של החיים עצמם. אני מתנגד גדול לניתוק הקשרים מהמשפחה, ואפילו את בליל הסדר האחרון כרכתי מצה ומרור כמנהג הלל, וכיפה לבנה מנצנצת על ראשי (חברה שלי טוענת שזה מדליק אותה!), אבל חברים טובים, אמיתיים, כאלה שבאמת מבינים אותך, הם תחלופה לא רעה (מה שמסביר את הכמות הגדולה מאוד של זוגות יוצאים שפגשתי בחיי). המון הצלחה. <בועZון, מצעירי הפורום, כבר מרשה לעצמו לברך אחרים
>

חלאוון

New member
זה רק יצר

איני מסכים איתך בנושא טהרה זה הדבר הכי מגניב והדבר שיכול לעצור את הבגידות בחברה שלנו,ולחדש את האהבה בין גבר לאישה.(קראתי כבר על הרבה מדוכאי מין שהם נשואים 4-5 שנים בפורום זה). שנית-יש לך יצר לחלל שבת,חיללת וזה לא סוף העולם,לא חידשו דבר. בואי הביתה אחותי,הוריך רוצים את הדבר הטוב ביותר בשבילך זכרי,יכול להיות שהם לא עשו את זה כל כך טוב,אפשר לתקן

למעלה