תהנו

דוסטו

New member
תהנו

יועצים עליך ישראל : רועה כבשים אנגלי הולך עם העדר שלו בשדה ליד הכביש .לפתע נעצר לידו בחור צעיר לבוש חליפת ארמאני, נעלי גוצ'י ורנג'רובר חדש. הוא פונה אל הרועה ושואל אתו:"אם אני אנחש את מספר הכבשים שלך בעדר אוכל לקחת אח ת איתי ?" הרועה מסתכל על העדר ולאחר מחשבה קלה מסכים. הצעיר פותח את הלפטופ ברכב, מתחבר לג'י פי אס, מוריד תמונת לווין מדפיס את התמונה במדפסת, מחשב את מספר הכבשים בס"מ מרובע ולבסוף מוציא פלט עם התוצאה ואומר לרועה: "יש לך 1632 כבשים". הרועה שוב מתבונן בעדר ואומר נכון צדקת. הבחור יורד מהג'יפ תופס את הכבש הראשון ומעמיס אותו מאחור. רגע לפני שהוא נוסע הרועה שואל אותו: "אם אני אגלה מה מקצועך אוכל לקבל בחזרה את הכבש?" הבחור משיב בחיוב והרועה ללא היסוס עונה: אתה יועץ. איך ידעת? שואל הבחור. זה פשוט מאוד : אתם תמיד מופעים מבלי שיזמינו אתכם, אתם נותנים מידע שכבר ידוע לנו ואין לכם שמץ של מושג על הדבר שאתם מדברים עליו !! ועכשיו אם לא אכפת לך אקח בחזרה את הכלב שלי ללוינגר - בחיוך. לריגולטו -די לחכימא ברמיזא.

slevinger

New member
חן חן דוסטו, וריגולטו נרגעת???

ריגולטו, אני מקוה שהפסקת לקפוץ מאז אתמול.... אבל בכל זאת הרשה לי להעיר לך משהו משהו אישי. דוסטו אמר לך אתמול, או שאתה סתם אוהב להתווכח, או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא.......לי נראה ששניהם, כי אם לא היית קורא קריאה שטחית את תגובתי - לא היית קופץ, ואם לא היית קופץ וקורא שוב מה שכתבתי - היית מבין למה התכוונתי. אז נכון שהניסוח שלי לא היה טוב (שמתי לב אך נורא מיהרתי לעבודה ולא היה לי זמן לתקן), אבל בכל זאת.....?! כתבתי :כל ספרי ההלכה ופרשנות המקרא....בלה...בלה...בלה.....הכי חשובים (והתכוונתי שכל הספרים הכי חשובים) נכתבו בערבית. ראית את המילה - כל, וקפצת.....כי הבנת שאמרתי שכלללללללללל הספרים נכתבו בערבית. ברור שהיו מעטים שנכתבו בעברית, והם לא היו לא חשובים, היד החזקה חשוב ועוד איך, והיה חשוב לרמב"ם שיגיע לידי הציבור הרחב, ולכן, כפי הנראה, כפי הנראה ריגולטו (!) נכתב בעברית. לסיכום: מהמאה ה-13 ואילך, דור אחרי הרמב"ם, פוחתת והולכת הכתיבה המקורית בערבית היהודית (ספרד שבה ונכבשה בידי הנוצרים). אך במקביל לדעיכה, התעוררה (ודווקא לא בארצות דוברות הערבית) התעניינות רבה בחיבורים אלו, והחלו לפרוח התרגומים מערבית לעברית. משפ' המתרגמים המפורסמת ביותר היא משפ' התיבונים. חלק נכבד מספרות זו אבד. באשר לשירת הקודש ושירת החול - שירת החול היא יצירה מאוחרת יותר, בתחילה היתה רק שירת הקודש. והפעם תם ונשלם באמממממת, די לעסנו את זה מספיק, אני חוששת שמא נמות ממנת יתר............

rigoletto111

New member
לא צריך להיעלב כשמישהו מתקן טעויות

גם אם המישהו הזה קצת צעיר ממך. בשביל זה יש פורום, ואני רגוע לגמרי. בייחוד אם את אומרת שכל פרשנות המקרא נכתבה ערבית , או שהמילה "אזל" (הלך בארמית) היא השפעה ערבית, מפועל עם הוראה שונה לגמרי.

slevinger

New member
for God's sake

חיפשתי ולא מצאתי היכן כתבתי שהפועל אזל הארמי מקורו בערבית. אינני מבינה מדוע אתה מתעקש להמשיך לייחס לי דברים שלא אמרתי. אינני יורדת לסוף דעתך ! אנא קרא שוב, ובעיון (!)כי באמת אינך מבין את הנקרא, סליחה, אבל זו האמת.

slevinger

New member
גם לי מותר?

תייר הולנדי...מגיע לישראל ונוסע ברכבת מת"א לירושלים. מולו יושב דתי בבגדים שחורים. כעבור זמן מה מוציא הדוס שקית ומתחיל לאכול סנדוויץ' עם דג. מסיים הדוס לאכול ולוקח את אדרת הדג ומסדר אותה יפה יפה תחת הצווארון של חולצתו. התייר נדהם. כעבור רבע שעה.....שואל התייר את הדוס: תסלח לי בבקשה, מה זה? למה שמת את הדג מתחת הצווארון? הדוס עונה, אה כי דג זה נורא בריא....בריא למוח, לא שמעת, המוח היהודי....??? כן בוודאי..... משיב ההולנדי. כעבור רבע שעה...., שואל ההולנדי שוב: תסלח לי בבקשה, אתה יכול למכור לי את זה? בוואדי עונה הדוס, 50 דולר וזה שלך! מסכים התייר, נותן לו את הכסף, לוקח את האדרה ושם מתחת לצווארון חולצתו. כעבור רבע שעה נוספת.......שואל ההולנדי שוב: תסלח לי בבקשה, אתה לא חושב ש-50 דולר זה יותר מדי בשביל הדבר הזה??? אתה רואה, אומר הדוס (פותח עינים ומניף אצבע),זה מתחיל לעבוד!!!!!!!!!!!!!

neta2

New member
../images/Emo13.gif לא נכנסת לויכוחים מיותרים..

אני רק נהנית. חן חן דוסטו וסלוינגר.. אין כמו בדיחות "יהודיות"

למעלה