תהנו

SaBaGMaN

New member
אתה מדבר שטויות.

איך הגעת למסקנה הזאת לגביי אבטחת אישים? (אני מדבר על הממלכתי.) גם להדרכה בקרב מגע זה לא רלוונטי תפסיק לבלבל את המוח בבקשה.

שאלה לי אליך

קרבות תחרותיים בג'ודו, קראטה קיוקושין, פנקרטיון - זה נסיון לחימתי?
ספארינג עם סכיני שוקר?
קרבות קנדו?
מאכות בבאר?
קרבות אימון בא"ל כגון וין צ'ון, קורינדו אייקידו, קרב מגע, ארניס, דניס השרדות?

ישנם סוגי לחימה רבים ובעצימויות שונות ועם מגבלות שונות. מהו הקו בו משהו "נחשב" בעיניך למכשיר מתאמן/ספורטאי לבעל נסיון בענייני לחימה?

SHOGUN RUA

New member
לגבי הניסיון שעלה פה

אני וככה הוא אומר חחח החבר הכי טוב שלו אני יכול להגיד עליו שהוא צנוע ושקט ובזירה הוא רוצח גדלנו ביחד לבחור יש מספר מטורף של קרבות זירה אם זה בארץ או בחו"ל הוא הפסיד פעמיים וזה רק בניקוד מאז שהוא קטן הוא היה הולך אגרסיבי קדימה. הבחור סירב לדובדבן רק כדי להתחיל להריץ את הקריירה שלו כי הוא ידע שהצבא ייגמור לו תסיפור , הוא בקשר עם המכונים הטובים בעולם הוא בדיבורים עם מאוריסיו שוגון וחבר טוב של אנדרה דידה מה K1 ועוד הוא באמת לא אחד כזה שיגידו שאין לו ניסיון הוא השתתף בקרבות מאז גיל 6 ג'יו ג'יטסו איגרוף איגרוף תאילנדי VALE TUDO

ספר לנו על איך הוא התחיל להתאמן

מה הוא למד ? מה משך אותו ? מאמנים שלימדו אותו - רשמת פה אנדריי זייתון, תחרויות אגרוף מתי ? מי לימד אותו את כל הדברים. נשמע שהספיק הרבה בכל כך מעט זמן

שאלתי שורשרה ללוחם רחוב לשעבר

וכוונה לנושא הספציפי של מהו סוג הקרבות המכשיר ספורטאי או מתאמן לבעל נסיון לחימתי. השאלה לא התייחסה לנתנאל פריסי ולנסיונו.

לוחם רחוב לשעבר כתב ״ניסיון בלחימה הוא אלמנט חשוב כשמישהו מביע דיעות בענייני לחימה״ ופרט לעובדה שלא ממש הבעת דעה בנוגע ללחימה, גם אינך הלוחם שבסרטון.

תודה על השיתוף בסרטונים ואני מאחלת הצלחה לחברך בהמשך דרכו.

אענה לך לי לביא רמירז

אני חושב שמי שכותב על לחימה צריך שיהיה לו ניסיון בלחימה פרקטית.
ניסיון בזירת הג'ודו זה ניסיון לחימה.
ניסיון בהדרכת קרב מגע זה ניסיון בלחימה.
ניסיון בקראטה מגע מלא ושאר ענפי הזירה הקשוחים בהחלט ניסיון בלחימה.
מתאמן באמנויות הלחימה במסגרת עממית - לא נחשב בעיני ללוחם כלל.
מתאמן באמנויות הלחימה ומתפקד במערך בטחוני בהחלט לוחם.
בלש עובד מערכת ביטחון בתפקיד כמו מסתערבים, יס"מ, שב"ס ביחידות מסוימות בהחלט לוחם (לא איש קבע בקריה או ביחידות לא לוחמות)
קרבות עם סכיני גומי או שוקרים - חולמים שנלחמים...
כל מי שחווה לחימה מסוג כזה שתיארתי בעיני דעתו נחשבת וראויה למשנה חשיבה והרהור. אני לא נוטה ליחס חשיבות לדעתו של וטרינר שיסביר לי על מדעי המחשב כי הוא חובב מחשבים ולא נוטה לייחס משקל לדעתו של מי שרוצה ללמד אותי ירי מבצעי והוא עצמו מעולם לא עבר אימון רציני הכשרה ותפקיד לחימה דומה.
כשמישהו רוצה ללמד אותי על מציאות ברחוב והוא לא חי אותה לא במסגרת עבודתו, אינו מכיר את מה שמתנהל בפאבים ובמועדונים, לא חי חיי שוטר או בלש וכל עולם הידע שלו נובע מהשערות - נו מה אתם חושבים ?
בנאדם שלא הלך מאכות בחיים שלו הוא ילמד אותי ללכת מאכות ?

אתה מדבר על קשת רחבה מאוד

ומכליל, לדעתי, דברים שונים במהותם תחת מטריה אחת.
יש כאן לפחות ארבעה סוגי לחימה עליה אתה מדבר (ספורטיבית/זירה, מבצעית-משטרתית, מבצעית-צבאית, "אזרחית"/"מציאות רחוב"). האם לכולם אותן מטרות, דרכים ומאפיינים?

על פי הגדרותיך, יש לי נסיון לחימה, מכיוון שהתחרתי כג'ודאית.
קשה לי לראות את נסיוני כנותן מענה לאף אחד מסוגי הלחימה פרט ללחימה ספורטיבית, וגם זו - רק במידה ואוכל לתרגם אותה לרמת הדרכה ולא לבוא מזוית ראיה של ספורטאית בלבד.

מה תוכל ללמוד על לחימה ממאמן ג'ודו בכיר שאין לו נסיון רב בתחום התחרותי? מה תלמד ממישהו בעל נסיון לחימה ספורטיבית שמאמן יחידות לוחמה מיוחדות בצה"ל? ממדריך קרב מגע ללא נסיון מבצעי? ממאמן מואי תאי שמעולם לא התחרה אך חניכיו מתחרים עם תוצאות? מלוחם רחוב לשעבר שנסיונו משופע בתגרות ומאכות? מלוחם יחידה מיוחדת בצה"ל שמעולם לא הדריך? ממתאמן בעל נסיון של עשר שנים שעושה קרבות אימון כל אימון בעצימות בינונית-גבוהה (עם ובלי נשקי אימון)?

השאלות היותר חשובות, לדעתי, הן האם אתה רוצה ללמוד על לחימה, מה בדיוק אתה רוצה ללמוד על לחימה, ולאיזו מטרה?
(נראה לי שעל דרך השלילה [מי לא יכול ללמד אותי] יותר קשה ללמוד...)

ש מים

New member
"נסיון בהדרכה" זה לא "נסיון לחימה".

וגם "לחימה" אינה דבר אחיד. יש סוגים ומאפיינים שונים, שכולם נכנסים בשפה העברית תחת המילה "לחימה".
מעט דוגמאות:
דורמן/שומר סף בבארים (וגם כאן יש הבדל ענק, לפי המיקום הגאוגרפי וסוג האוכלוסיה!)
מאבטח בתחבורה ציבורית.
מאבטח אישי/ם (וכאן יש הבדל בין מאבטח של אמנים למיניהם, שנאלץ להתמודד עם מעריצים/ות לבין מאבטח שצריך לפעול כנגד גורמים עויינים ואלימים יותר).
לוחם ביחידות שמפעילות לחימה מטווח קצר.
שוטר סיור.
יס"ם.
התנסות באלימות רחוב.

הדגשה: כמו שאתה רואה, יש שוני ענק בין מאפייני לחימה/אלימות של אוכלוסיות שונות (שוחחתי לאחרונה עם 2 חבר'ה שהיו/עדיין שומרי-סף בבארים: האחד כאן בארץ, באזור חיפה והצפון, והשני בהאמבורג/גרמניה. מסתבר שיש שוני בצורות ההתקפה בסכין! אז אין מה לדבר בכלל על שפת-גוף ויתר מאפייני התקיפה והאלימות), לכן אני לא מקבל את זה שיש אדם שהוא "מומחה ללחימת רחוב", או "לחימה" בכלל. יש מאפיינים ועקרונות שהם חשובים (לתירגול, ללימוד, לשימוש), וברור שבכל אמנות לחימה חשוב מאוד שיהיה תרגולי קרבות/תקיפות מגוונים ככל האפשר (היו על זה כבר אין סוף דיונים בפורום ואין צורך לדעתי לפתוח דיון חדש בנושא). אבל צריך לדעת שכמה תרגולים שלא יהיו -
הם אינם תעודת ביטוח!
. והדבר החשוב ביותר, לדעתי, הינו מא-איי ומוּדעוּת.

ש מים

New member
נשבע שלא קראתי את התגובה של לי לפני שכתבתי!!

מדהים. רק עכשיו אני רואה את הדמיון בין התשובות!

העוג

New member
אענה אני לך- במיוחד למשפט הסיום

בצעירותי, הלכתי הרבה מכות, או מאכות כפי שאתם קוראים להם כאן, והנה, אני יכול להראות לך עשרות אנשים לפחות שככלל, לא הלכו מאכות אבל מ, קצת אימון איתם, קורעים אותי והיו קורעים אותי גם במכות על באמת. אם זה היה הפרמטר, לא הייתי לומד מהם, ויש לי המון מה ללמוד דווקא מהם. אני יודע שקצת קשה לך לקבל את זה, אבל... זו המציאות.

SHOGUN RUA

New member
טוב זה יהיה ארוך חחח

נתנאל התחיל להתאמן בגיל 4 בקראטה קיוקושין אצל מאמן גדול בנהריה וכבר שם הוא היה אגרסיבי וחיפש סנטר לאחר חצי שנה בערך עבר לג'יו ג'יטסו ברזילאי תחת אילן תורג'מן בגיל 6 זכה במקום שני בארץ בג'יו ג'יטסו בגיל 7 התחרה בקרב ולה טודו בין מכונים וניצח בגיל 8 התחיל להתאמן עוד שעה וחצי ביום גם איגרוף קלאסי אצל בוריס ו יעקב דסקלו בגיל 10 זכה באליפות ישראל באיגרוף בגיל 11 התחרה שוב בג'יו ג'יטסו וזכה מקום שני ובאותה שנה גם מקום שני באליפות ישראל באיגרוף בגיל 13 ו14 זכה ברצף באליפות ישראל בג'יו ג'יטסו והיה צריך לצאת לאליפות אירופה ... לאחר ויכוח עזב לשנתיים של חוסר מעש וגיל 16 חזר הפעם לדרור וולורד התחרה בתחורויות תוך חצי שנה וניצח בכולן תוך שנתיים הוא הגיע לחגורה האדומה שזאת הכי בכירה אצלו במכון וברגיל זאת חגורה שלוקחת 6-7 שנים להשיג תוך כדי מבחנים , התחרה מול משקלים כבדים וניצח 2011 רימו אותו באליפות ישראל של דודו רומי לאחר 3 סיובים בהם הוא פירק את התלמיד של מארגן התחרות . באותה שנה זכה במקום 1 בתחרות של קיוקושין הוא הלך כסופר פייט שמה ולקח תטורניר נסע בחופש הגדול לצרפת ומשם התחיל הקשר עם זייתון עשה 3 קרבות בצרפת שם ניצח ... לא רשמתי גם עוד הרבה קרבות אבל רשמתי ממש תמצית במהלך השנים עשה ספארינגים בכל תחום ועוד קרבות של אגרוף ו מואי תאי. באמת אני אוהב תילד הזה ואני מחפש שייתפתח למצוא לו ספונסר שיטיס אותו מיפה

תעבוןר למקצוענות אחרת תתקע במקום

תנסה ליצור קשר עם אמרגן של מקצוענים רק ככה תוכל לצאת מחיפה. בחובבנות ובתחרויות בארץ אין מי שיכול לעמוד איתו. נתנאל פשוט קילר הארץ קטנה עליו.

ומזלו שעזב את האגרוף

אחרת היה נתקע בתחרויות איזוטריות בכפר יסיף ושות... אין שום עתיד ויכולת להתפתח באגרוף מזלו שעבר להיות תאיבוקסר.

קטריס

New member
מממ כל תרגיל הוא בעצם סימולציה של לחימה

של לחימה. לחימה אמיתית נדירה מאוד בימינו בחיים האזרחיים ובעולמנו המודרני - ואנו צריכים להתגאות בכך. מבחינתי לפחות, ההגדרה ללחימה היא פשוטה - לנטרל יריב שתוקף אותך באמת. מה זה "באמת"? שאין בצד מורה שיגיד לו להפסיק. לא אומר בהכרח שהוא רוצה להרוג אותך, פשוט לפגוע בך. קיימות כמובן סימולציות מאוד מוצלחות וריאליסטיות של לחימה ואם הצטיינתי בהן אוכל גם להצטיין במצבי אמת (או כך אני מקווה לפחות, אחרת מה הטעם בכלל
).

איני מחשיב כל ענייני תחרויות ללחימה, זוהי פשוט סימולציה למתקדמים. כמובן שאיני מזלזל כלל וכלל בכישורים הנדרשים להצטיינות בתחרויות אמנויות לחימה (או בכל תחרות, האמת), רק אם מישהו יהיה מעוניין בדעתי לנושא - אגיד לו שלחימה אמיתית היא אינה תחרות. אבל אלו באמת סתם דיבורים והתפלספויות כי לא הייתי לא בלחימה אמיתית ולא בתחרויות אמנויות לחימה... חוץ מביסודי, לגבי שתיהן
חיים קשים להיות אחד מתוך ארבעת האשכנזים היחידים בכיתה והשאר מרוקאים
למרות שמאוד אצילי, ואני זוכר את זה עד היום - היה קוד של כבוד ללכת מכות רק בתוך השיכבה שלך ולא להרביץ למישהו משכבה יותר נמוכה אחרת היית נחשב פחדן וכולם היו מרביצים לך. כמובן אם היית הולך מכות עם מישהו משיכבה מעליך היית נחשב אל אבל זה אף פעם לא קרה באמת. ואידיאל הגבריות היה ללכת מכות עם מישהו מבית ספר אחר שליכלך על הבית ספר שלך

אחחח... הילדות

ש מים

New member
תגדיר "לחימה"?

מה שראיתי כאן זה קרבות זירה ספורטיביים. וגם לחימה כמובן. אבל זו ("לחימה") קיימת לדעתי עם אצל אצנים שצריכים לקום מוקדם בבוקר, בחום ובקור, לאימון היומי, או לעלות על נעלי ריצה בסוף יום עבודה מפרך ולהרביץ אימון ריצה אינטנסיבי של שעתיים,וגם אצל שחיינים, וגם אצל כל ספורטאי שאצלו הספורט הוא דרך חיים. וכמון שהיא קיימת ונמצאת אצל עוד מיליוני אנשים "אפורים ואנונימיים", עבור מי שלא מכיר אותם מקרוב.

למעלה