תהנו בטיול

Lear22

New member
תהנו בטיול ../images/Emo24.gif

לא לשכוח את הג'בטה חזה אווז בבונו וכמו שליטי אומרת: לבקש שיחצו אותה בצורה אלכסונית. ולא לאורך!! (מקווה שזכרתי :))
תעשו חיים

עמית@

New member
../images/Emo41.gif היה גדול! תודה לליטי ולכולם

היה נהדר לפגוש את כולם את ליטי ובעלה ואת בלופיש והגור ומירב והקטנטונת המהממת, ואמא של פיונה שלא יצא לנו לדבר וצר לי על כך, ונטע והאיש המתוק והאב, ואת קייס ובעלה. תודה, ממש נהנינו!

neta2

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo9.gifהיה נפלא!!

לליטי והאיש המקסימים- היה נהדר! כלהכבוד על ארגון מוצלח ואוכל טעים והרפתקאות . בשם האיש, האב ואנכי היה-אדיר. היה לי כמובן כיף לפגוש תפנים מאחורי הניקים. אמא של פיונה המקסימה-נהנינו להעביר איתך ת'זמן באוטו..והעיקר שהספקת להפרד מהמהמם
עמיתוש , יוסי ותמר- משפחה יפה כל-כך
כבר אמרתי שהתאהבנו בתמרנונה . מרבי ובעלה ועלמה המקסימה, קייס ובעלה , בלופיש, הבעל והילד היפהפה, אמורוז' ואחותה (בהצלחה עם תרבות צרפת
) וסלעעעעעעע
אז היה טוב. חזרנו עייפים ושבעים. ושיהיה סופש סתוי ונעים.

שמעתי מנטע שחוויתם חוויות נפלאות

לא יכולנו להגיע הפעם, היינו מוזמנים לחגיגת בריתה משמחת ושמחה במיוחד. אני מנצלת גם את ההזדמנות לעדכן שהאיש ואני
ביום ראשון לתפוח הגדול, וכמובן שחוויות ותמונות (נרכוש סוף סוף מצלמה דיגיטלית) כשאחזור. אז חברים, אתגעגע, תעשו חיים כאן, וניפגש בעוד שבועיים.

קייס

New member
יופי של מפגש

אכן אני מודה חששנו שהמפגש יהיה המוני מדי לאור המצטרפים הרבים לפורום אך לשמחתנו לא היו יותר מדי אנשים וכל מי שהופיעו היו מאווד נחמדים את חלקם הכרנו מהמפגש הראשון ואת חלקם נהנינו להכיר. מסעדת ורטיגו הייתה בינונית למדי אבל החברה הנחמדה פיצתה על כך ותודה רבה לליטי על הארגון של המפגש.

../images/Emo140.gif לכולם:

תודה ענקית לליטי ובנז' על טיול מושקע וכייפי
תודה רבה למירב, בנז' ועלמה על הנסיעה הנעימה, הסבלנות כלפי והצחוקים שעשו לי המון טוב בלב (אפשר עוד פעם?)
תודה רבה לנטע, בנז' ואביה על נסיעה חזרה מאירת פנים וחברותית שהגיעה בדיוק עד לפיק אפ של המהמם
תודה לעמית+ בנז' ותמר, אמורז ואחותה, בלופיש+ בנז' והמתוקי, קייס ובנז' (ד"ש למורן) וסלע המקסימים על חברות מקסימה וטיול מלא אנרגיות טובות
. נהניתי מהרגע הראשון: קרואסון השקדים הפריך, השוקולדים והליקוקים שלוו בהסבר סבלני ונדיב, הליקרים שעלו לי לראש
וההסטוריה שמאחוריהם (כיפאק לאתי ויעקב), התבלינים שעוד אחזור בשבילם וההרצאה המעלפת ובסוף- המסעדה שעיצבה לנו שולחן יפיפה והאוכל היה לי טעים
ובמיוחד- הדור הבא של הפורום
- הילדים המדהימים שהיו איתנו
אני מרגישה ברת מזל
העוגה מוקדשת לכם

neta2

New member
מקסימה אחת../images/Emo25.gif

ואת מוזמנת לבקר את השכנים החדשים שלך

Imperia

New member
אתם פורום נפלא!

היה כיף לפגוש אתכם... לטייל אתכם... ולאכול אתכם... הג'בטה עם החזה אווז היתה מצוינת! למרות שגם הקרואסונים בבונו נראים ממש ראויים למנהלת פורום תרבות צרפת, אני אצטרך לבדוק את זה בפעם הבאה שאני אעבור שם. ומחזה אווז לחזה אווז, גם זה של אוקטגון היה נפלא! תודה לליטי על הארגון והכל, וגם תודה לאחותי אֵמוּרֵז שהזמינה אותי לארוע הכיפי הזה.

liti

New member
היה ממש כיף! ../images/Emo42.gif

מאוד נהניתי לפגוש את כולכם שוב, ואת המצטרפים החדשים והנפלאים
- נטע, עמית, הבנ"זים, התינוקת תמר והאבא המקסים של נטע שהצטרף אלינו ונראה שנהנה מאוד. המלצרית בבונו לא כל כך הבינה על מה אני מדברת כשביקשתי שתשים לב שהכריך חתוך נכון, וזה היה די משעשע... יקב מורד היה מאוד מעניין, טעמנו שיכרים וליקרים רבים מטעמים שונים ומפתיעים, האזנו להסברים לגבי הפקתם ועל המקום, וזכינו לחוויה מרתקת. משם- בפרץ של ספונטניות- נסענו לטבעון, לקונדיטוריית מישי המציעה גם שוקולדים ופרלינים תוצרת המקום. מישי השוקולטייר שמח להתפנות ולהרצות בפנינו על הכנת הפרלינים, חומרי הגלם ועוד, וגם חילק לנו פרלינים מכל ה-
. בתבליני הארץ זכינו להרצאה מרתקת אחרת, מפי אבי ציטרשפילר, בעל המקום, שהוא דור שלישי במשפחה העוסק בגידול תבלינים. ההרצאה הייתה בנושא צמחי מרפא, שמנים אתריים ועוד, וגם קיבלנו טיפים על סגולות הצמחים ועל איך בוחרים חנות תבלינים. משם המשכנו למסעדת אוקטגון ברמת דוד, שם הכינו עבורנו שולחן מקסים בגלריה, ואירחו אותנו באופן ראוי לשבח. רובנו לקחנו את "ארוחת אוקטגון"- ארוחה המורכבת ממש מנות ראשונות במרכז השולחן, מנה עיקרית לפי בחירה, קינוחים ושתיה חמה (וגם קרה לאורך הארוחה). המנות הראשונות, שכללו פטה כבד אווז, חזה אווז ברוטב פירות יער, סלמון כבוש, אמפנדות, סלט ירקות נפלא עם גבינה בולגרית וגרעיני חמניה ושניצלונים היו מוצלחות וטעימות מאוד. אנחנו הזמנו סטייק אנטריקוט ומאוד נהנינו, וכפי שהבנתי הרוב הגדול, בפרט מי שהתמקד באנטריקוט, בסינטה ובפרגיות נהנה אף הוא מאוד. בצד קיבלנו תפוחי אדמה אפויים, פוטטו צ'יפס וסלט עלים ירוקים שהוסיפו מאוד. תמונות מהטיול ומהארוחה אעלה בהמשך היום. היה לנו יום נפלא אתמול ואני מצפה למפגש הבא!

meravbr

New member
גם לנו היה כיף!

מהחברים "הישנים" והמוכרים שפגשנו, כמובן שגם מהחדשים, ובמיוחד מכל תינוקות הפורום החמודים - המתוקה של עמית, החמוד של בלופיש וכמובן - הקטנטונת שלנו שהיתה עסוקה בסוף במסעדה לנקות במגבונים את הרצפה... היה ארגון מעולה של ליטי, והמון דברים טובים - קפה בונו שכיף היה להתוודע אליו - באמת פנינה בכביש החוף; הליקרים המעניינים ביקב מורד (אני בטוחה שהבנזוג עוד יעצור שם לא מעט בנסיעותיו לאזור, במיוחד "שתפס דיבור" עם יעקב...; השוקולד הטעים של מישי והלק שלקחנו כולנו מקערת הגנאש, והטעימות שהפכו לארוחת הבוקר של הקטנטונת...; ההסבר הבאמת מעניין (שהתארך רק מעט כשכבר היינו רעבים לאללה) והגילוי המעניין על צמח ממתיק טבעי (סטיביה) ב"תבליני הארץ"; ולבסוף הארוחה באוקטגון שהצטיינה במנות הראשונות, האחרונות, בתוספות וכנראה שיותר בסטייקים... היה כיף ונשמח למפגש נוסף בקרוב!!!!

Amoureuse

New member
נראה שאני כמעט אחרונה

להיכנס לפה - מה לעשות אתמול הגיעה לארץ סופסוף מצלמתי החדשה ואני עדיין מבלה בללמוד אותה
. אבל קודם להתלהבות החדשה, היה טיול באמת מדהים, שליטי המופלאה אירגנה. הרבה מעבר לאוכל - הביקור ביקב, ההרצאה של מישי וגם התבלינים - היה מרתק. וכמובן החברים החדשים שפגשנו, והמנות הראשונות של אוקטגון (בעיקרית פחות הצלחתי בבחירה...), והג'בטה חזה אווז של בונו, שהוא מקום מצויין לעצור בטיול הבא לטיב טעם (סתם דוגמא
). גם מזג האויר התגייס לסייע ונתן לנו יום שאינו חם מדי. בקיצור, היה נפלא.

sela v

New member
צודקת

כמעט אחרונה. אני כנראה האחרון. אז דבר ראשון
רבה לליטי ה-
על הארגון הנפלא של הטיול המעניין והכיפי. היה כיף לפגוש את כולם, גם את החדשים מבחינתי, וגם את אלה שהיו בארוחת הבוקר לפני חודש. לא הייתי אתכם בבונו, אבל היה אחלה לטעום את הליקרים והיין (אני טעמתי את יין הפטרוזילה) ביקב של מורד. לנשנש את השוקולדים אצל מישי, שדרך אגב שמעתי היום פרסומת ברדיו 104.5 על סדנא שהוא מעביר (הוא סיפר לנו על זה אתמול). באוקטגון, אני בין היחידים שלקחתי את מנת היום (שלו), והוא היה מלוח מדי, ובמקום קיבלתי את הסטייק, שהיה טוב. אני כבר מחכה לטיול הבא
ו-
היום הייתי במסעדה בשם אליאלי בגוש חלב (ליד צפת). המסעדה הייתה מלאה, ולכן נכנסנו. החומוס לטעמי היה גרוע (תוסס וכבד), ואני היחידי שאכלתי חומוס עם פטריות, ולפני שיצאנו מהמסעדה נאלצתי לבלות XXX בשרותים.

meravbr

New member
מקווה שעכשיו אתה מרגיש טוב

יותר... אני, כמעט בעיקרון, לא נוגעת בחומוס או בדברים שמכילים מיונז במסעדות או בסלטי ביצים למיניהם למשל. במיוחד לא בקיץ. מרחמת על הקיבה שלי ועל עצמי באופן כללי...

sela v

New member
../images/Emo51.gif

אני כבר מרגיש יותר טוב, רק זה לא הכי כיף לשבת באוטו שעה, שאתה לא יודע מה הקיבה תרצה עוד כמה דקות. במחשבה שנייה, נראה לי שזה הפטריות שהיו עם החומוס, לא ידעתי, אבל אמרו לי שפטריות אם הן לא טריות יכולות להיות טריות, ואני היחידי מבין שלושה, שאכל חומוס עם פטריות. דרך אגב הסמבוסק בשר שם היה מאד טעים, והתבולה ועוד סלט ששכחתי את שמו, זה רגיל עם גבינה מגוררת וקרוטונים, שהיו חתיכות פיתה שהיו קשות כמו קרוטונים, היו סבירים. מה שעצבן אותי זה היחס, שסיפרנו שהחומוס לא היה טוב. כאילו אני לא הייתי בסדר, אפילו לא התנצלו, והמלצר הגניב בערבית אח"כ (זה אמר לי חבר שלי אחרי שיצאנו), שאיך החומוס לא טוב ואכלנו ממנו כל כך הרבה. אני אולי אכלתי שליש מהצלחת.

liti

New member
והנה התמונות ../images/Emo26.gif

נתחיל עם הג'בטה חזה אווז המוגשת בקפה בונו. פתיחה נפלאה ליום נהדר!

liti

New member
יקב מורד

יעקב, בעל היקב, במהלך ההסברים שעשה לנו על המקום ועל תהליכי הייצור של הליקרים והשיכרים. ברקע- המיכלים בהם מאוכסנים הליקרים והשיכרים בעמדת התצוגה.

liti

New member
ומבט מקרוב אל המיכלים ../images/Emo26.gif

שורשי היקב, מסתבר, בעירק. יעקב סיפר שבלידותו, כשחיו בעירק, היהודים נהגו לנסוע לבצרה הרחוקה כדי לקנות יין לקידוש, ובשלב מסוים גם החלו ללמוד לייצר. החיבור אל הליקרים והשיכרים העשויים מפירות, ירקות ותבלינים הם בזכות אשתו, אתי, שהיא בת של חקלאי, והם החלו להשתמש בשאריות של הגידולים השונים ולנסות להכין מהם משקאות אלכוהוליים שונים. ביקב גם מוכרים יין לבן תוצרת המקום. נראה לי שמכל הטעימות הייתה הסכמה כללית על כך שהשיכר תפוזים המיוצר במקום הוא הכי נפלא!

למעלה