תהליכי ריקבון של גופה

הבתשל

New member
תהליכי ריקבון של גופה

שלום, סליחה על השאלה המוזרה אבל חשוב לי לדעת.... אבי נפטר לפני מספר ימים. מרגישה הכי קרובה אליו ליד קברו. אני יודעת שהגופה עוברת פירוק ורציתי לדעת האם תוכלו לומר לי בתנאים של אדמה באיזור עתלית בצפון וכשהגופה בתוך ארון תוך כמה זמן נעכל ה"בשר" וכמה זמן אמור להחזיק השלד ? תודה

Lakedaimon

New member
אכן שאלה מוזרה קצת

בכל מקרה, הבשר נעכל לתומו תוך כשנה מזמן הפטירה, תלוי בתנאים הסביבתיים. לחישוב מדוייק יותר אני יכול להפנות אותך למקורות פורנזיים הנוגעים לריקבון חומרים אורגניים. השלד יכול להחזיק בסביבה מוגנת מאות אלפי ואפילו מליוני שינים, אם הוא מתאבן, קרי, עובר תהליך של מינרליזציה של העצם. בסביבה בארץ בקבורה מכוונת, ניתן להניח כמה מאות שנים בבירור, ואולי יותר במידה והוא נשמר טוב בסביבתו המיידית.

הבתשל

New member
לא הבנתי...

לגבי השלד כתבת שבקבורה מכוונת יכול להחזיק מאות שנים. מה הכוונה קבורה מכוונת ? אני מדברת על קבורה רגילה של אדם שנפטר אלא שנעשתה בתוך ארון. תודה

Lakedaimon

New member
גם באותו שדה קבורה יש הבדל

העצמות עצמן מחזיקות זמן רב. עצמות הירך בעיקר. אבל אם הניקוז של שדה הקבורה מנקז את המים מהקבר ואילך, או שיש הבדלים קטנים בתכסית - כמו עץ סמוך לדוגמא, המסתיר את מטחי הגשם, השרידים יחזיקו יותר זמן, אין פה תשובה ברורה, צר לי.

saragon

New member
סטאלין

בזמנו, נהג לפתוח קברים על מנת להוכיח לדתיים שהגופות צדיקים הופכות גם הם לאבק עצמות. לפי החישובים שלו, לאחר כ- 100 שנה הגופה תהפוך לאבק עצמות.

למעלה