תהליך תיקשור עם מוקד

amitzahavi

New member
תהליך תיקשור עם מוקד

כאשר המוקד מקבל שיחה, האם הם יודעים מהיכן השיחה בוצעה על ידי איתור המספר או על פי CELL INFO מסלולארי או שהם רק מסתמכים על הכתובת שנותנים להם? תודה

amitzahavi

New member
איך הם מוודאים

ודרך אגב, אהבתי את התמונה של העיצוב החדש

chanand

New member
הם שואלים.

זה לפחות מה שזכור לי ממתי שהתקשרתי להזמין אמבולנס...

orend123

New member
אין שיחה מזוהה

עד כמה שאני צודק, לפחות אצלינו, אין שיחה מזוהה. אם המוקדם חושב שעובדים עליו הוא לוקח טלפון נוסף ומחייג את המספר שנתנו לו, בד"כ הוא שומע קול אין מנוי כזה.. אם הנ"ל כבר הזמין אמבולנס, כשיכניסו את המספר למחשב הוא יוציא את הכתובת של המקרה הקודם.

עוד שאלה בקשר למוקד?

למה לא שולחים כל נסיעה כנסיעה דחופה? אני יודע שיש חוקים והכל לגבי אופן הנסיעה למקום, אבל קורה המון שאנשים לא נותנים דיווח נכון בגלל שהם נלחצים. למשל: רגיל שמגיע לאישה בת 40 עם כאבי בטן יכול להיות החייאה וזה בגלל דיווח לא נכון. מה דעתכם?

amitp

New member
אין שום סיבה

לשגר אמבולנס בנסיעה דחופה (שהיא נסיעה מסוכנת אשר לא פעם עולה בחיי אדם) על מנת להקפיץ את השכנה ממול לביה"ח כיוון שכואבת לה הבטן. מה שכן רצוי שיהיה, הם תורני מוקד מיומנים שיוציאו את פרטי האירוע המדוייקים מכל מודיע (מה שאכן קורה בד"כ). מעבר לכך, לרצון המודיע הוא לפעמים שיקול מכריע. רופא המזמין אמבולנס לבית אבות יקבל אמבולנס רגיל, במידה וזה מה שהוא יבקש, גם אם המקרה הוא בצקת חריפה או ברדיקרדייה עם דופק 20. יקבל רגיל, ומה שבד"כ יקרה הוא שאותו רגיל (לכשיגיע למקום) יזמין נט"ן... (שלא תגידו שאין הגיון בעסק הזה...)

לא דיברתי על רופא שמזמין...

וגם לא דיברתי על אם לשגר רגיל או נט"ן, אלא למה לא כל הנסיעות הן דחופות. תורני המוקד לא יכולים לדעת מה קורה בבית החולה,אולי הבת בת ה6 מזמינה לאמא שלה אמבולנס והיא כמובן לא תבחין אם היא מחוסרת הכרה,נכון? לכן אני חושב שהמינימום זה לשגר אמבולנסים בנסיעות דחופות,תסכימו איתי שרוב (לא כולם) מזמינים אמבולנסים כי הם באמת במצוקה (הרי מונית עולה בערך 300-400 שקל פחות). את אופי הפינוי הנהג קובע רק אחרי שהוא רואה את החולה ומצבו ידוע...

E M S

New member
בקשר למוקד....

מכל טלפון של בזק שמתקשרי למוקד אוטומטית מופיע להם הכתובת של המקום ואם זה מבית אש גם קומדה דירה כניסה ושם משפחה כשהם שואלים זה כדיי ליהיות בטוחים שאלו הפרטים גם כאשר מתקשרים מסוללרי אז יש שיחה מזוהה איך שהמוקדן עונה רואים מאיזה מספר התקשרו

amitp

New member
תתפלא

דווקא יש הרבה מאוד אנשים שמזמינים אמבולנס מכיוון שלאמא שלהם יש חום גבוה כבר כמה ימים, וקשה להוריד אותה במדרגות אל הרכב הפרטי, או בגלל שנתפס להם הגב (בשעה 3 בלילה). קורה כל יום, והרבה.

amitp

New member
+

אני לא בטוח שהבהרתי את עצמי מספיק בהודעה הראשונה - נסיעה דחופה זה דבר מסוכן. עושים את זה רק במקרים בהם יש חשד סביר לפחות שהדבר נחוץ. במידה ולמוקד לא ברור מה קורה בכתובת - הוא יוציא אמבולנס בנסיעה דחופה (לפעמים, אם צועקים מספיק, אז גם נט"ן). במידה ולמוקד ברור שהנסיעה אינה דחופה (ותתפלא, אבל גם ילדה בת 6 יכולה לזהות כשאמא שלה מחוסרת הכרה אם שואלים את השאלות הנכונות - אתה לא חושב שהמוקד יתעניין מדוע הילדה בת ה-6 מזמינה אמבולנס עבור האמא ולא האמא?) - הנסיעה תשוגר כלא דחופה. ולא נזכיר כאן מקרים בהם אמבולנסים שנסעו בנסיעות דחופות "אספו" והוסיפו לעצמם מקרים בדרך לבית החולים... גם כך שיעור תאונות הדרכים פר רכב במד"א גבוה בהרבה יחסית לממוצע הארצי.

amitp

New member
ודבר נוסף-

א. חלק גדול מן האוכלוסייה הרוסית מזמינה הרבה פעמים אמבולנסים בגלל חום גבוה, קלקולי קיבה ועוד כל מיני דברים, מכיוון שברוסיה על כל אמבולנס יש רופא, כך שזה מעין שירות ביקור בית. ב. ערוך סקר קצר בין חבריך ומכריך, ובדוק כמה מהם יודעים כמה עולה להזמין אמבולנס. חלק גדול מן האנשים בטוחים שאמבולנס לא עולה כסף, כך שמבחינתם, זה דווקא תחליף די זול למונית...

Benzyc

New member
לרוב בכלל אין סיבה לסוע בדחופה

ברוב המקרים פרט למקרים מיוחדים אין שום סיבה לסוע בנסיעה דחופה- נסיעה דחופה היא נסיעה מסוכנת ולרוב מספר הדקות הם לא קריטיות שוב- פרט למקרים בודדים - כמה פעמים הית עם הרגיל במקרה שאם היית מגיע כמה דקות מאוחר יותר אז מצבו של החולה/הנפגע היה מידרדר

מער

New member
דעתי...

רב הנסיעות הדחופות שעשיתי ( זה היה לפניי יותר מידיי זמן ) היו מצריכות את הנסיעה הדחופה, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה קורה באמת לחולה דרך הטלפון בין עם ירידה בלחץ דם או הקאות ושילשולים לירידה בתיפקוד וסיכון לדירדור עד החייאה. רב המקרים של נסיעה ברגילה זה בגלל שרופא מבקש לבן למין העברה להמשך טיפול בבית חולים. קרה לי כמה פעמים שבית אבות מזמין לאחר בדיקה של רופא אמב' ברגילה ושמגיעים לחולה רואים שהוא עם בצקת ראות וקשיי נשימה לא נורמלים וסיטורציה מאד נמוכה וזה מביא לפינוי בדחופה או טיפול נט"ן. עדיף ליסוע בדחופה לארוע ולפנות ברגילה מאשר לצאת ברגיל לחולה שיכול להיות טעויות והריי במקצוע שלנו זה יכול לעלות בחיי אדם ואף אחד לא רוצה לקחת את זה על המצפון שלו. ההחלטה של נסיעה בדחופה או רגילה היא לקיחת אחריות מאד קשה שבמקצוע שלנו שוב זה יכול לעלות בחיים.

orend123

New member
כן אבל גם

כן, אבל גם יוצא שהרבה מאוד פעמים אותם בתי אבות טועים במה שהם מאבחנים. קיבלתי כבר כמה נסיעות פעם, מאותן אחיות, לאותו בית אבות, לבצקת ריאות, אחד הסימנים ששלחו היה חום. בן רגע כיבינו את הסירנה והאורות ועברנו לנסיעה רגילה. אין כזה דבר בצקת ריאות עם חום... יש דלקת ריאות, והאחיות פשוט לא ידעו להבחין.

amitp

New member
מה אתה אומר...

א- ועוד איך יכולה להיות בצקת ריאות עם חום ב- גם דלקת ריאות חריפה יכולה להגיע למצב דחוף ומסכן חיים. אני מבקש - לא לזלזל!

amitp

New member
מה אתה אומר...

א- ועוד איך יכולה להיות בצקת ריאות עם חום ב- גם דלקת ריאות חריפה יכולה להגיע למצב דחוף ומסכן חיים. אני מבקש - לא לזלזל!

בדיוק...

אי אפשר לדעת מה יש בכתובת האירוע ולכן אני חושב שתמיד צריכים לנסוע בדחוף (רק אם לא יודעים מה קורה,לא שרופא או אחות בבית אבות מזמינים). מי רוצה לקחת על עצמו ומצפונו אם שולחים רגיל בנסיעה רגילה ומגיעים להחייאה או יותר גרוע למישהו שהוא כבר לא צריך אמבולנס.

amitp

New member
וכמה פעמים יצא לך

להגיע להחייאה בנסיעה רגילה? (שלא על פי הזמנת רופא)

למעלה