תהליך רוחני

• פותח הנושא Vguru
  • פורסם בתאריך

שובטמה

New member
תשובה לתהליך רוחני........

בהתחלה אין אני ואחר כך אין אני ואף פעם לא היה אני. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

OriIdan

New member
אולי אין אתה אבל יש אני

אני קיים אז יש לי אני. אולי לך אין. מתי תפסיקו עם הרעיונות המשונים הללו של אין אני? להתעלם מהאני פירושו לעצור את ההתפתחות שלך.

שובטמה

New member
תשובה לאולי......

אם לפני שנה כעסו עליך ואמרו שאתה טיפש, ומאז אתה חושב שאתה טיפש- אז תראה כמה שאתה סובל על משהו שהוא לא נכון. ותראה כמה המחשבה שיש אני יכולה לגרום לך לסבל. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

OriIdan

New member
רגע, מי אמר שאני סובל?

אמרו עלי שאני טיפש הרבה מאד פעמים אז מה? דווקא המחשבה שאין אני עלולה לגרום לי לסבל רב. מבחינתי יש אני ואני מנסה לטפח אותו ככל האפשר לכן אני מאושר. אני מאחל לכולם אושר כמו שלי.

שובטמה

New member
תגובה לרגע מי.....

אף אחד לא אמר לך שאתה טיפש. זו היתה דוגמא באפן כללי ולא אישי. מחשבה זה סבל,,,,, המציאות של הכאן ואכשיו זו המציאות של להיות בחוויה של הרגע כמו שהוא...לדוגמא: כאשר אני כותב אז להיות בתוך הכתיבה ואז התחושה שונה לחלוטין ממצב מחשבתי של: אני כותב אכשיו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

OriIdan

New member
כמה עצוב לשמוע את זה

מחשבה זה סבל אז לא צריך לחשוב, אבסורדים של העולם אז אולי בגלל שאנחנו סובלים אז נתאבד? אני מאושר בגלל שאני קיים. אני מאושר בגלל שאני חושב. תראה כמה אנחנו הפוכים.

שובטמה

New member
תגובה לכמה עצוב......

אנו סובלים. הסבל הוא חלק מחיינו. היעוד שלנו הוא להשתחרר מהסבל. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושךים.

OriIdan

New member
בזה אני מסכים איתך

הנקודה היא שאתה חושב שאם נבטל את האני נפסיק לסבול שבזה אתה במידה מסויימת צודק. אבל... זה בעצם כמו להתאבד גם אם נתאבד נפסיק לסבול אז מדוע שלא נתאבד? הטענה שלי היא שיש לחזק את האני, להגדיל אותו. כשניהיה מספיק גדולים ומבוססים בתוך עצמינו, דברים חיצוניים לא יוכלו להפריע לנו וכך לא נסבול.

שובטמה

New member
תגובה לבזה אני.....

אנו מפחדים לאבד שליטה..... אנו צמודים להרגלים שלנו.... אנו צמודים לאני ..ושלי.... אם אתה רוצה להגיע לאשר.... תתחיל לאבד שליטה... מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

OriIdan

New member
גם בזה אתה צודק

אז מה שמתברר הוא שרב הדומה על השונה בדעותינו. ההבדל הוא רק לגבי האגו שאני טוען שצריך להגדיל אותו בעוד אתה מתעלם ממנו.

שובטמה

New member
תגובה לגם בזה......

האגו הוא מקור רובו של הסבל. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

שובטמה

New member
תגובה לאז למה אתה......

כי מצאתי את הדרך לאשר. דרך אגב- להתאבד זה לא פיתרון. להגיד לעצמי שיש בי את האמץ ללמוד מהסבל ומה הוא בא להראות לי לצמוח ממנו-זו הדרך. דרך של אמיצים שמתבוננים פנימה-ולא של אלה שהפתרון הקל עבורם זה להתאבד. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

OriIdan

New member
אז מה היא הדרך?

לבטל את האני זו הדרך? לא, זו לא הדרך זוהי בעצם התאבדות.

שובטמה

New member
תשובה לאז מה היא.......

להבין שהאני זה רצף של תהליכים מהירים ביותר של שילוב בין גוף ונפש- ושיש השתנות כל הזמן ולכן אין אני קבוע כי רצף התהליכים נמצא בשינוי מתמיד- את זה יש לחוות-ולשמחתי חוויתי את זה במדיטציאת ויפאסאנה לפני שלוש שנים ומאז ועד היום יש ישיבה של שעה ביום. וזה מביא אותי לעבר השקט והשלווה הפנימית ואל האשר. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

OriIdan

New member
יש דבר אחד קבוע מעבר להכל

נכון מה שאנחנו רואים כל הזמן הוא רצף של תהליכים. אבל מעבר להכל יש משהו קבוע אותו אנחנו לא מרגישים. בכל מקרה אני מקווה שאתה באמת מאושר ולא רק בשעה הישיבה היומית. אצלי האושר כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהחיים בעקבות תרגול סדיר של המדיטציה הטרנסנדנטלית.

אינקה

New member
גם אני התפלאתי

אבל אצל מתאבדים ממש לפני ביצוע יש שלב של אופוריה ותחושת שחרור, אז לך תדע אם זה לא האושר שעליו הוא מדבר. מה שכן אם הוא ימשיך את המסרים התעמולתיים ("אני מאושר בזכות המוצר שלי") נצטרך להזכיר לכולם שוב מיהו המשווק הזה ומה מעשיו כאן.

למעלה