תהליך השלום, לאן ?

nirnir2000

New member
תהליך השלום, לאן ?

כל חיי הייתי ליכודניק. בבחירות האחרונות , לאחר אכזבה מביבי ורצון עז לסיים את הסכסוך הערבי-ישראלי הצבעתי ברק שראיתי בו ממשיך דרכו של רבין ז``ל. היום, פחות מחודשיים לבחירות, נראה לי שאני חוזר חזרה ללכוד והכל `` בזכותו`` של ברק. האם הליכוד יביא שלום ? , אני בספק, אך לפחות יחזיר את כוח ההרתאה של צה``ל ומדינת ישראל. המצב היום מאוד רגיש ובקלות יכולה לפרוץ מלחמה. כיוון שכל הסקרים מראים ניצחון מוחץ לשרון, וכיוון ששרון כבר אמר שהסכם בזמן בחירות לא יחייב אותו, על ברק להפסיק את התהליך עד לבחירות. בכך ימנע מלחמה מיותרת. שוב אני אומר, אני בעד ויתורים , אף מרחיקי לכת, אך לא בערב הבחירות ובטח לא תחת אלימות.

אלוני.

New member
אנא הסבר

מה זאת אומרת הליכוד יחזיר את כח ההרתעה של צה``ל

nirnir2000

New member
תשונה לאלוני

היום הצבא לא חופשי לפעול . פינוי פצועים תחת אש כבר לא קיים. אני לא אומר שצריך לכבוש את השטחים. אני לא רוצה אותם לפחות באותה המידה שהפלסטינים רוצים אותם.

אלוני.

New member
פינוי

פצועים תחת אש הופקרו גם לפני ארבע שנים, לצערי. בדיוק באותו מקום שלא פונו הפעם.

י.נוי

New member
עד מתי?

מאה שנות ציונות הביאו את ישראל להשגים גדולים, מ 50 אלף יהודים בארץ הגענו ל 6 מליון. כל זאת תוך כדי סכסוך מתמשך מול השכנים. מדוע יש להניח כי הציונות הגיעה כבר לקצה יכולת ההשגים, האם מטוטלת ההיסטוריה נעה עתה בכיוון הנגדי? אני רוצה להאמין כי ניתן להגיע ליעדים נוספים כאשר בהמשך יכירו השכנים במציאות הנוצרת כמו שהסתגלו במשך מאה השנים. בתוכי מכרסם הספק, יתכןואיבדנו את הרצון.

nirkabalo

New member
טעות בידך.

דווקא ויתורים מרחיקי לכת הם אלו שהביאו אותנו למצב של היום. ויתורים מרחיקי לכת לא ימנעו מלחמה ,להיפך הם רק יקדמו אותה ויביאו לכך שלא נוכל להגן על עצמו כראוי.

למעלה