תהליך הכעס

תהליך הכעס

אז עכשיו כועסת.עליו. על עצמי. על כל העולם. כועסת על כל הזמן הזה שהלכתי על ביצים בכדי שלא יהיו גלים. על כל הדברים שויתרתי למענו. על שבחרתי להתעלם מכל מה שפגע, העליב, ועשה רע. על שהתפשרתי ולא דרשתי את מה שמגיע לי. על העובדה שהשלמתי עם כך שהוא לא נתן לקשר הזה כמוני, על זה שהוא לקח את ה-40 שקלים מהשולחן כי הוא קנה לי סיגריות, על זה שכל שבת שהילדים שלו באו עשיתי לבד קניות בסופר והוא אף פעם לא חשב להשתתף, על זה שמהרגע שהפכתי למובנת מאליו הוא לא קנה פרחים, על זה שהוא קיטר שלא יוצאים אבל בעצם הוא זה שהיה נרדם ביום שישי ומתעורר בשבת, על הכאבי בטן הכרוניים שלו שבדרך כלל היו אשמתי כי בישלתי עם יותר מדי שמן, כועסת עליו ובמיוחד על עצמי שלולא התגובות שלו והפחד האינפטלי שלי הייתי יכולה להיות היום בחודש שמיני, כועסת על כך שבחרתי לסלוח לו על שאמר שאם ממשיכה את ההריון הוא רוצה שנחתום אצל עורך דין שאין לו קשר לילד, כועסת שעוד אחרי כל המילים האלה עשיתי את מה שלא האמנתי בו ועוד אמרתי לו שעושה את זה בכדי לא לאבד את מה שיש ביננו, כועסת שלא גילגלתי אותו מכל המדרגות בכל פעם שהוא ברח, כועסת שהשארתי תמיד, אבל תמיד, את הדלת פתוחה עבורו, כועסת שהוא לא העריך, לא הבין, לא הרגיש, שהיה עסוק בעצמו. כועסת שבמקום שהוא מהמקום שלו ילחך את האדמה שאני דורכת עליה ויודה על ששפר מזלו - הוא עוד אומר לי שלא טוב לו. כועסת על עצמי שבחרתי להבין, לנתח, לתרץ, ולא לראות את המציאות בעיניים. כועסת שבסוף עוד אני יצאתי פראיירית שלא היה חסר הרבה שאתחנן שלא יילך. והכי כועסת - שלגמרי לא בטוחה שאם הוא יופיע עכשיו בדלת אהיה מספיק ריאלית וחזקה בשביל לא לפתוח... מה עוד צריך לקרות בכדי שנסגור הרמטית את הפרקים שלא עושים לנו טוב? מה צריך לקרות בשביל שנדע להעריך את עצמנו ושנידרוש את מה שמגיע לנו? מה צריך לקרות בכדי שלא נכאב, לא נכעס אלא באמת נשחרר? מה צריך לקרות בשביל שנפנים את השיעור ונדע לשנות בפעם הבאה?

מה צריך לעשות? להחליט

תהליך הכעס הוא טבעי מאוד. הוא עוד שלב בפרידה. השאלה מה את עושה איתו. אני מאמינה שכל דבר בחיים זה שיעור. את בוחרת אם ללמוד או לא. כתבת לא פעם בהודעה שלך שאת בחרת להתנהג בצורה מסויימת. את צריכה לשבת עם עצמך, לדעתי, להבין למה בחרת את מה שבחרת ולראות איך את לומדת מזה. באופן אישי זה תהליך שאני תמיד מעדיפה לעבור בליווי של איש מקצוע.

אל תשתני...

את נשמעת אדם טוב ואמיתי. את לא צריכה להשתנות רק למצוא את האחד שידע להעריך את הנתינה הזו שלך. את לא לבד בסיפור הזה. גם אני הייתי נשוי תקופה של שלוש שנים לבת זוג שאף פעם לא הייתה מרוצה. תמיד היו טענות כלפי, כמעט על כל דבר. גם היום אני עדיין במחשבות שאולי אני לא בסדר. אז נכון, יש דברים שאתה לא בסדר בהם ופחות מתאים וטוב. אבל אם יש אהבה אמיתית יש גם קבלה וניסיון אמיתי, כנה ורגיש ליצור שינוי בחלק מהדברים ואת חלקם לקבל. האמיני בעצמך..יש שם מישהו שידע להעריך אותך כמו שאת

למה לא להשתנות?

כל אחד מאיתנו עשה לא מעט שגיאות במערכת היחסים שלנו. לא סתם אומרים שלטנגו צריך שניים... אין טובים ורעים במערכת היחסים שלנו. כל צד עשה טעויות. אם אנחנו נגיד לעצמנו שהכל היה מעולה אצלנו לא נלמד את השיעור והוא באופן וודאי יחזור על עצמו. אני לא טוענת שצריך לשנות את עצמנו מ א' עד ת'. אבל אני כן טוענת שבן אדם לא מתנהג בצורה מסויימת סתם. אם צורת ההתנהגות המסויימת אצלנו הביאה את הצד השני להתנהג בצורה מסויימת אז אולי זה הזמן לשנות. אני אתן דוגמא: כשהייתי נשואה עשיתי הכל בבית. אני יכולה לבוא ולהגיד לך שוואלה איזה חרא גר אצלי בבית הוא לא עזר ולא עשה כלום. אבל בינינו - זו היתה הבחירה שלי לעשות הכל וזה מ 1001 תירוצים שונים. עכשיו, אני יכולה להגיד לך שאני הייתי בסדר גמור במערכת היחסים כי אני עשיתי הכל והוא לא עשה כלום, אבל לאן זה יוביל אותי במערכת היחסים הבאה שלי? אז אני אומרת לעצמי - אוקיי, לא ביקשתי עזרה כי א', ב', ג'. איפה אני יכולה להשתנות ולמשל, ללמוד לבקש עזרה. זה לא תהליך שקורה מהיום למחר. לא תהליך קבלת הדברים ולא תהליך השינוי. אבל זה שיעור שאנחנו צריכים ללמוד. (בדיוק בגלל זה אני מאמינה ששינויים מהסוג הזה צריך לעבור ביחד עם איש מקצוע)

להשתנות?

צריך תמיד ללמוד על עצמך ולבדוק את הדברים היטב. אם היום את יודעת שבשתי מערכות יחסים כל הזמן עשית הכל כדי לרצות את הצד השני, אז אל תמהרי למערכת היחסים הבאה לפני שתביני: למה עשית את זה? פחדת שהוא ילך אם לא תעשי זאת? ככה חשבת שאת מחזיקה אותו? כי גם אני עשיתי את זה כלפי בת הזוג שלי וזה מוביל רק לנזק. הכל הופך מובן מאליו. אתה צריך לחשוב שאתה שווה, שאתה מיליון דולר ושמי שרוצה להיות איתך יהיה איתך מבלי שתחזיק אותו שם

../images/Emo85.gifקודם כל קבלי ../images/Emo24.gif

רואים כמה את נסערת בפנים ואיך הכתיבה שלך זרמה ללא עצירה ממקום מאוד כואב בלב שלך. אני מכירה את ההתפרצויות כעס האלו שלפעמים מגיעים מטריגר קטן מבחוץ שמזכירים לך משהו ופתאום בום כל הכאס עולה מחדש. זה טבעי, זה חלק מהתהליך... תפסיקי לכעוס על עצמך זה לא יעזור לך להחלים. תאהבי את עצמך בשביל מי שאת ותביני שנקלעת לקשר הזה לא סתם. שום דבר לא קורה סתם. בעצם כשתוכלי להתנתק מהכעס והאכזבה תוכלי להודות לו שעכשיו את יכולה להסתכל אחורה ולנתח את הקשר וללמוד על עצמך המון. יום יגיע ותוכלי לספר על העבר שלך בתור סיפור שקרה לך ולא בתור משהוא רע שעשו לך. בינתיים תהיי עם חברים, קבלי אהבה, תלמדי לחבק את עצמך ולאהוב את עצמך, תבני מעגל תמיכה של חברים וכשתהיי מוכנה כדאי למצוא איש מקצוע שילווה אותך לעזור לך להתאבל על מה שהיה ולשים את זה מאחורייך. ביום שתשחררי את ההרגשות הקשות, הכעס והאכזבה תגלי איזה עולם יפה מחכה לך בחוץ!
עולם כל כך יפה אני אתן לך
ומגיע לך עוד
הכל יהיה סבבה!

למה להפנות את אנרגיות לכעס?

זה שזה לא מתאים הבנת. תראי גם את הצדדים היפים שהיו. ותתנחמי בהם.

שרשירית

New member
כעס זה חלק מהתהליך וזה לאו דווקא דבר רע

תכעסי, תצעקי, תצרחי, תשחררי, תפרקי, תרוקני - זה טבעי וזה בריא. זה טבעי להאשים את עצמך, להלקות, להיכנס לרחמים עצמיים. תקחי את הזמן, תתחברי לכעס אבל תדעי מתי להרפות. תדעי להגיד, אוקיי עד עכשיו כעסתי, סיימתי לכעוס הגיע הזמן להמשיך הלאה. לחשוב על הדברים שאת לא אוהבת ורוצה לשנות, ללמוד ממה שהיה, להבין ולהפנים להמשך. חייב להיות שינוי אחרת נחזור על אותן טעיויות גם בזוגיות הבאה. חייבת להיות למידה משמעותית יותר או משמעותית פחות. אנחנו לא מכונות, הדברים פוגעים, נוגעים בנו ואנחנו לא יכולים לחשוב שכלום לא קרה. קחי זמן לעצמך, תנסי לחשוב בצורה חיובית ולשקול צעדייך להמשך. ייקח כמה זמן שייקח - כל אחד והתהליך שהוא עובר. אין פתרונות בזק, אין זבנג וגמרנו, אין לי המלצות טובות לתת לך. התהליך הוא ארוך, קשה ואינדיבידואלי. רק תנסי ללמוד ממנו כמה שיותר, לאסוף כוחות, לצמוח. בהצלחה

אופק 3

New member
צריך לתת מקום לכעס

בפורפוציות כמובן. זה מאוד חשוב, רק כך יכולים לעבור לשלב הבא. שרשרית מאיפה לך כל זה?
שבוע טוב

שרשירית

New member
עוד שנייה אני באה לכסח לך ת'צורה ../images/Emo18.gif

כבר מרגישה הרבה יותר טוב

אופק 3

New member
כבר כ'סאחתי לעצמי ת'צורה ../images/Emo67.gif../images/Emo122.gif

עשיתי מסלול בנחל דוד, היה מצויין, רק בעיה קטנה סובבתי ת'קרסול.
יופי לך.. אני שולח חיבוקים ופרחים, ואת כ'אסח עלי. אני רואה אנחנו מסתדרים מצויין.

אופק 3

New member
שרשירית ../images/Emo25.gif

אם בכל זאת בא לך, את יכולה את רגל ימין. רגל שמאל נראית כמו "קובנה תמנית" זה היה אמור להיות במסר חחח

אני אוסיף לדברים שלך../images/Emo13.gif

אני מאמינה שברגע שהתחלת תהליך אז אי אפשר לעצור אותו. בדיוק בגלל זה צריך לנסות ולהנות ממנו גם אם הוא קשה. מטרת התהליך הוא לא להרוג אותנו, הוא ללמד אותנו. ומה יותר נפלא מצמיחה?

לילי301

New member
כעס הוא דבר לגיטימי השאלה היא...

מה עושים איתו הלאה...?? יש שתי אפשרויות: האחת, להמשיך לכעוס ובכך להתמרר עוד ועוד ועוד .... השניה, לכעוס, לנשום, ללמוד, לבכות ובסוף לבחור להשאיר בלב (הפצוע שעוד יחלים) רק דברים טובים(את בעצמך אמרת שהיה מביא פרחים מדי פעם), לבחור למלא תיבה של רגעים מחוייכים...ולהמשיך הלאה בריאה ובעיקר למודה ומאושרת. חשוב לכעוס ולא חייבים פסיכולוג לזרוק עליו את הכעס, יכולה לומר לך שלפעמים מצאתי את עצמי פשוט צורחת, עד בכי..מוציאה הכל מהקרביים החוצה..זה עזר כי הכעס עבר..ויכולתי להמשיך בחיי רק אחרי שניקיתי והבראתי...

ה א ח ת 1

New member
עד השמים ובחזרה אולי את מכירה כבר...בשבילך

אמיתות-אף אחד לא יכול להרוס לך את החיים ללא רשותך רוב האנשים יהיו שמחים לפי בחירתם. ההצלחה פוסקת כשאתה מפסיק אותה. מה שתבשל בערב שבת תאכל בשבת. החיים הם טיול,לא מטרה,תהני מהטיול! השקר הגדול ביותר על פני כדור הארץ: "כשיהיה לי את כל מה שאני רוצה,אהיה מאושר" הדרך הטובה ביותר לברוח מהבעיות שלך היא, לפתור אותן. אם לא תתחילי,על בטוח לא תגיעי. החיים הם מה שיבוא,לא מה שעבר מה שסיפרת פה זה סיפור דומה למה שאני מכירה מקרוב ולא יאומן איך שסיפורים שכאלה חוזרים על עצמם ממש כמו סרט נע. נכון שמה שרשמתי זה פשוט וקל ממה שהמציאות מכתיבה לנו אבל אי אפשר להגיד שזה לא מתכון נכון, לא? אחלה ערב ותהיי חזקה האחת

Bubble Girl 27

New member
כמו שכתבת בכותרת תהליך

וכל תהליך לוקח זמן... הכעס הופך לזיכרון עמום והאהבה תופסת מקום אחר. אל תכעסי על עצמך כי ניסית לעשות הכל, תהיי שלמה עם עצמך כי עשית כל שביכולתך לשנות מצב ולדאוג לכל פינה אפשרית בסיטואציה אליה נקלעת שלא מרצון. תדעי תמיד שאת את האמת יודעת, את עשית הכל! עם הזמן הכאב משתחרר וגם העבר... קחי אוויר ונסי ללמוד לשחרר ולהבין שהזמן הוא התרופה הכי טובה גם אם זה נשמע הכי קלישאה.

למעלה