תהליך ההקצפה ?

sagiev

New member
תהליך ההקצפה ?

כיצד מתבצעת ההקצפה המוןשלמת במכונת אספרסו, זו אשר תביא לקצף סמיך וחלק ( ללא בועות סבוניות. תודה

carmonle

New member
שלום, הנני מצרף קישור לשירשור שלי

בנושא הקצפה. תשתמש בחיפוש המתקדם של הפורום לקבלת שירשורים נוספים בנושא: הקצפה, הקצפת חלב וכד' בהצלחה

פלוסר

New member
דיעה אישית

אני מוכרח להגיד שלאחרונה עברתי לפלנג'ר יעודי להקצפת חלב- בעיקר כשאני מכין להרבה אנשים. יש פלנג'רים שונים. האחרון שקניתי לחבר מתנה- של בודום ( המיועד להקצפה) עשוי מזכוכית- כך שניתן לחמם את החלב במיקרו עד החום האופטימלי ( קצת פחות מ 70 מעלות). יש זולים יותר מתכתיים שעושים את אותה העבודה. לגבי ההקצפה באדים- המכונה שלי (C-150) של נספרסו ( אני מבקש סליחה מכל כוהני האספרסו הטהור)- ההקצפה לא רעה בכלל, אם כי כאמור הפלנג'ר מרשים בפשטותו. אגב לפעמים גם אני נכשל בהקצפה עם אדים ( נשד יודע למה). אך מעולם לא נכשלתי בפלנג'ר. בהצלחה

sstern

New member
נורא חשוב באיזה מכונה מדובר.

מסתבר שלהקציף צריך לדעת. היו לי מספר מכונות אספרסו, ובכל מכונה זה שונה. ההקצפה תלויה בלחץ הקיטור, בקצב יציאת הקיטור, בסוג הפיה ובכמות החלב שמקציפים. הסבר: במכונת קפה בבתי קפה, קשה מאד להקציף כמות קטנה של חלב, נגיד לספל קטן. קצב יציאת הקיטור ועוצמתו גורמת לחלב לרתוח לפני שהספקת להקציף. לכן זה מתאים למיכלים גדולים יותר. גם הפיה שם מוציאה את הקיטור לצדדים ולא למטה. (יש 4 או יותר חורים באלכסון כלפי מטה שיוצאים מצידי הפיה) מכונה כזו יש להכניס את הפיה בזוית ישרה כלפי החלב במרכז הקנקן, ולהרים את הפיה ממש לפני החלב. זה מקציף במהירות עצומה קצף חזק וטוב חוץ מהשכבה העליונה שיש להוריד. יש להחזיק במיכל הנירוסטה עד שמרגישים שחם מידי, לתת לזה עוד חימום קל של 20 - 30 שניות וזהו. כשגמרת להקציף, להוריד את השכבה העליונה ולסובב את החלב עם הקצף כך שכל הנוזל במיכל יהיה אחיד. לגבי מכונות ביתיות קטנות שיש לבנות בהן את הקיטור, יש להקציף לא יותר מספל אחד או 2. הפיה שם היא פשוט צינור פתוח. יש להניח את מיכל הנירוסטה באלכסון כלפי החלב ולתת לקצף לסובב את החלב תוך כדי יצירתו. יש להנמיך את המיכל עד שממש הקיטור יוצא על פני החלב, אבל לא יותר מידי כי זה יוצר בועות גדולות ורעש שונה. יש גם מתקני פלסטיק להקלת התהליך, נקראים קפוצ'נטור, אמנם יוצא קצף בקלות, אך הבועות גדולות לטעמי. בברכה - שלמה

דניאל34

New member
בהקצפת אדים יש לשמור על מספר כללים

להשתמש בחלב קר ולא חם. להשתמש בחלב רק פעם אחת, ולא להקציף שוב חלב שהוקצף בעבר. להשתמש בכלי נירוסטה נקי וקר להשאיר את פיית האדים על פני שטח החלב עד אשר החלב מגיע ל 40 מעלות צלזיוס פחות או יותר ואז להכניס את צינורית האדים למרכז הכלי ולסובב את הקנקן עד לחום של 80 מעלות , מעל זה החלב ישרף, פשוט רצוי להחזיק את הקנקן וכאשר לא ניתן להחזיק אותו יותר כי הוא חם, אז להפסיק את ההקצפה. חלב שרוף קל לזהות לפי הריח המתוק של הסוכר השרוף שבחלב.

שנינה778

New member
אני חייבת שרצתי הערב לנסות...

אבל לא ממש הצליח לי. כן, יצאו פחות בועות אך הקצף עדיין לא היה במרקם הרצוי... אולי זה אני...?!

bujored

New member
עם יש בועות אז את מקציפה לא נכון.

בועות מרמזות על כמויות אוויר גדולות בחלב, החוכמה היא להילחם בהם, כשאני מקציף אני מדמיין כאילו אני נילחם בבועות, ומנסה לשאוב אותם ולפרק אותם בעזרת מוט ההקצפה, הכללים שהובאו להלן מצוינים אבל הכלל הכי חשוב הוא שנדרש ניסיון.. הרבה מתלמדים העברתי בבר ולכולם סיפקתי את המידע החיוני אך רק עם זמן הם הביאו את הקצפת החלב שלהם לרמות גבוהות.. זהו, פשוט תתאמני, תתאמני ותתאמני. בסוף זה יוצא, בסוף את מגיעה למצב שאת פשוט מרגישה שכלי ההקצפה הוא פשוט חלק בלתי נפרד מהיד שלך שיודעת לצייר לה בקפה בלי להתאמץ ולחשוב בכלל.

למעלה