תהליך גמילה קשה

תהליך גמילה קשה

אני כותבת בשמה של חברת, אשר לה ילד בן שנתיים ו8 חודשים. הילד עושה את צרכיו מדי פעם באסלה ומדי פעם בטיטול. מזה מס' שבועות, לא באופן קבוע לאחר שהוא עושה את צרכיו בטיטול הוא מכניס את ידו לוקח מהקקי ובהנאה רבה מורח אותו על הקירות, מזנון ועוד. חברתי משוועת ליעוץ מה לעשות, איך להגיב על מנת שהתופעה תיפסק. נסיונות לשוחח איתו בצורה "חינוכית" לא הועילו מה עושים???? הילד חכם מאוד, סקרן, עירני ועקשן. אשמח לתגובה מהירה תודה מראש

מאיו

New member
לתת לו לשחק בחול רטוב, בצק רך

פלסטלינה, עיסות וחומרים דומים לתהליך קוראים סובלימציה ולמיטב זכרוני זה כאשר הילד 'משליך' את הצורך שלו לשחק בקקי, למשחק והתנסות בחול ומרקמים דומים.

נעה גל

New member
אני מציעה לגשת ליעוץ מקצועי

לי זה נשמע כמו תגובה למשהו שהילד עובר שלא נוכל לעלות עליו דרך הפורום (טובים ככל שנהיה
היכולות המקצועיות שלנו עדין מוגבלות). סביר להניח שדרך הפעולה צריכה להיות כוללנית יותר ולאוו דווקא לטפל בהתנהגות של הילד (שהיא סימפטום למשהו שקורה לו). כדאי לברר על יועצים טובים שמתאימים בגישתם לדרך החינוך של ההורים (זה חשוב!) ושיעזרו להם למצוא דרכים איך להתמודד עם הבעיה.

ניתמר

New member
גם לדעתי

בנה של חברתי במשך תקופה מאוד ארוכה שיחק עם הצואה שלו ולא הצליח להגמל, בדיעבד כשהיגיעו סופסוף לטיפול מסתבר שמאחורי העניין באמת עומדת איזושהי בעיה של אובר נקיון של האב לעומת ברדקיסטיות של האם. הוא כיום בן 4 ועדיין יש בעיות...

למעלה