תהליך גיור.

8888

New member
תהליך גיור.

שלום רב, במה כרוך תהליך הגיור? כמה זמן? כמה כסף? כאשר תהליך הגיור מסתיים והאדם כבר יהודי, האם יש טקס חתונה שונה, או שהרב מציין בטקס שהאדם התגייר? לתשובתכם אודה מאוד!!

~Gal~

New member
שלום 8888

וברוך/ה הבא/ה
למען האמת על רוב השאלות ששאלת אין לי אישית תשובה. שאלות מאד חשובות, שבאמת מעסיקות רבים מאיתנו, ובאמת ברגע שאדע יותר (מקוה שבעזרת אנשים אחרים שכבר יודעים - ובזאת אני קוראת לכאלה - אנא, אם אפשר, עזרו בענין), אשתדל לכתוב מאמר שמסכם את הענין החשוב הזה. נראה לי, שוב - לא בוודאות - שלאחר הגיור טקס החתונה לא אמור להיות שונה מהרגיל. אין סיבה לכך להערכתי. בכל אופן, נשמח גם אם תשתף/י קצת יותר בנסיבות הגיור, כמובן - את/ה לא חייב/ת (אשמח אם לפחות תספק/י מידע לגבי מינך.... יהיה יותר קל לתקשר). זהו בינתיים
גל

אריאל1

New member
לבקשת מנהלת הפורום

אני אמנם לא רב ולא מומחה אבל אני אענה על מה שאני יכול. מבחינה עקרונית תהליך הגיור כרוך בהסכמה לקבל על עצמך את עול מצוות היהדות ולשמור אותם. כמו כן היא אמורה לדרוש התעקשות להצטרף לעם היהודי בגלל הדת ולא בגלל ום סיבה אחרת היא אינה אמורה לעלות כסף ואמורה לקחת רק את הזמן הנדרש למד את האדם כיצד חי היהודי. מבחינה מעשית לא מקפידים על הדבר הזהכיום ידוע לי שמגיירים למרות שאין כוונה לשמור את המצוות ולמרות שאין רצון כן להצטרף לעם ישראל. אני לא יודע את הפרטים המדויקים. כדי לברר אותם אפשר לפנות לרבנות הראשית. ישנו איסור ביהדות להזכיר לגר שהוא פעם היה גוי. זהו לאו חמור ומוזכר כמה פעמים. לכן כמובן לא מזכירים את זה בחתונה. הסיבה המובאת בתורה היא "כי גר הייתה בארץ מצרים". העניין היחיד שהגר שונה לדעת חלק מהדעות (ואני מדגיש רק לחלק מהדעות) זה שבברכות הוא אינו אומר אלוקינו ואלוקי אבותינו. לרוב הדעות זהו אינו נכון ולא הולכים לפי דעה זו. כך שבקיצור אין הבדל בין גר ליהודי ממש.

shoshi1

New member
פורום הכרת היהדות

נדמה לי שכך קוראים לו, יענה לך על כל השאלות הללו בפרוט.

~Gal~

New member
שושי, תודה אבל למען האמת....

כבר פניתי לפורום המדובר (ששמו שונה מס´ פעמים וכרגע הוא "נטעים והכרת היהדות"). לדעתי כך גם הגיע אריאל1 הנה להגיב. אבל ככל הנראה, או שאין להם שם מושג, או שאין נכונות לענות, או שעדין לא יצא לראות את ההודעה (בכ"ז עוברים עלינו ימים קשים, ולמי בא לחשוב בכלל על משהו...) אני בכל אופן עדין לא התייאשתי, ואשמח לקבל כל מידע(!) בנושא הגיור. גם, ובעיקר אגב, מכאלה שעברו בעצמם את התהליך, או חוו אותו מקרוב, למשל - בן-זוג או קרוב משפחה או חבר טוב... ויכולים לספר את כל הפרטים שלעולם לא יספרו לכם ברבנות.... כמובן שגם כל מידע הלכתי יעזור! סיפורים אישיים יתקבלו בברכה, נשמח לשמוע מנסיונכם.
גל

תשובה בנוגע לגיור.

שלום לכולם, פנתה אלינו מנהלת הפורום החביבה בנוגע לנושאי הגיור, מאחר ושרתי תפוז נפלו לפני כמה ימים, גם נעלמה התשובה שפרסמנו אצלנו בפורום. (פורום "נטעים ומסורת יהודית") תשובה:. הגיור מכיל כמה וכמה פרטים: א.למידה מעמיקה של נושאי ותחומי היהדות כאשר קצב וזמן הלימוד משתנים מתלמיד לתלמיד עקב מהירות הלמידה שלו. ב.התהליך אנו עולה כסף כלל. ג.מוסד הנישואין תקף כאשר שני בני הזוג יהודיים ולכן רק לאחר הגיור ניתן להתחתן לפי ההלכה. מקווה שיכולנו לעזור. מרכז נטעים.

~Gal~

New member
אז שוב באדיבות אריאל

אני מצרפת קישור לאתר הרבנות הראשית. כדאי להתקשר ולברר - אני מניחה שלהם אמורות להיות כל התשובות לכל השאלות...
בהצלחה עדכנ/י אותנו
גל

למעלה