תהיתי

royhartsvi

New member
תהיתי

מה זה בעצם שנפס וארטיק ואיך מכינים אותם? האם חתיכות הזהב שבגולדשלגר הן אמיתיות? (מתחת לחגורה או לא?)

בקשר לשאלה הראשונה...

ארטיק זה מותג של שנפסים. שנפסים הם ליקרים שמוגשים קפואים. מייצרים אותם כמו כל ליקר אחר - אבל חייבים אחוז אלכוהול מסוים בשביל שהמשקה לא ייקפא (בכדי שניתן יהיה להגיש אותו קפוא) - אני חושב שזה בסביבות ה 20% אלכוהול. כמעט כל ליקר אפשר להגיש בצורת שנפס - פשוט מקפיאים אותו ומגישים בכוס שוט (רצוי שגם הכוס תהיה קפואה). בנוסף לארטיק יש עוד מותגי שנפסים ידועים כמו FD וקרונינגס.

royhartsvi

New member
לא בדיוק למה שהתכוונתי..

דווקא את מה שציינת אני מכיר, ואגב קיימים שנפסים גם של 40% ומעלה (גולדשלגר 43% לדוגמא) מה שמעניין אותי זה איך מכינים אותם. הבנתי שארטיק זה בעצם ליקר וודקה, אבל איך הוא מוכן? תודה בכל אופן. Beauty is in the eyes of the Beer Holder

Automann

New member
תיקון ותוספת..

רוי, כמו שאלון ציין - "ארטיק" הוא מותג של שנאפס, פירמה. באשר לגולדשנאפס/גולדשלאגר ודומיהם, עלעלי הזהב הם גימיק שנועד למצב כראוי את המשקאות. תיקון קטן למה שאלון ציין - שנאפס הוא כל משקה הנלגם קפוא, מקובל להגיש כשנאפסים ליקרים ממותקים מאוד, שקשה לשתות אותם כאשר הם אינם קפואים (טמפ´ של בין 0 ל-5 מעלות צלזיוס). בתור משקאות אלכוהוליים, השנאפסים הם ליקרים לכל דבר, מה שאומר שהם אינם שונים ממשקאות אחרים בדיספליי, פרט לכך שאחוז האלכוהול הוא בדרך כלל בסביבות ה-40 אחוז, למניעת קפיאה - או מתוספים בחומרים מונעי קפיאה (אנטי פריז). ליקרים הם תזקיקים מתוספים בסוכר רב בעלי מגוון רחב של אחוזי אלכוהול.

royhartsvi

New member
תודה רבה ו..

מה אתה אומר על הזהב של הגולדשלגר? מכיר אולי קוקטיילים טובים עם שנפס מלון ושנפס באטרסקוטש? יש לי גם דרמבוי, ברניגר, ויסקי טוב, סאות´רן, אייריש קרים, טייה מריה..

למעלה