תהיתי...

Rinaty

New member
תהיתי...../images/Emo12.gif

האם כאשר אדם מת הלב ממשיך לפעום? יכול להיות?

לאיזה מוות הכוונה?

מוות קליני הוא מצב בו הלב פסק מלפעום אבל המוח עדיין פועל, וניתן להחיות את האדם על ידי עיסוי לב מוות ביולוגי הוא מצב בו המוח הפסיק לתפקד, ואז המוות הוא סופי ולא ניתן להחזיר לחיים הלב מופעל על ידי פקודות עצביות מהמוח ולכן לא יתכן שימשיך לפעום לאחר מוות ביולוגי, אלא אם כן הוא מוחזק בםעילות מלאכותית על ידי קוצב לב חיצוני.

Rinaty

New member
מוות ביולוגי כמובן

ואני מתכוונת לרגעים שלאחר המוות, דווקא בגלל שהוא מופעל ע"י תגובה עיצבית..

medichi

New member
דברים בעלמא

מצטער על הכותרת (אני פשוט אוהב את הביטוי הזה) הלב מעוצבב ע"י עצב שמגיע מהמוח-נכון אבל ללב יש גם קוצב משלו(בעצם יש לו כמה קוצבים שונים)-לב יכול גם לפעום מחוץ לגוף כשהוא מנותק לחלוטין מהגוף

עניינים שב- ../images/Emo23.gif

אכן, הלב יכול להמשיך לפעום רפלקסיבית זמן קצר אחרי המוות המוחי. ומדיצ'י הוא סטודנט שרוף לביולוגיה.

נקודה קריטית

האם אובחנו בהסטוריה הרפואית מקרים של פעימות לב הנמשכות גם לאחר המוות הביולוגי? הנקודה הזרת קריטית כי בכל ההכשרות להחיאה מלמדים שהמוות הביולוגי מגיע לאחר המוות הקליני ולכן פעימות לב הן מדד מוחלט להיות האדם בחיים.

medichi

New member
מה זה חיים?

אדם יכול לשהות במוות מוחי שנים-ועדיין הלב שלו יפעם. תרומת אברים נלקחת מאנשים שמוגדרים מתים (ז"א אומרת שהמוח שלהם מת) אבל הלב עדיין פועם

נכון, אבל

אתה מתייחס לפעימות לב המופעלות באמצעים מלאכותיים ולמטרת שימור הגוף לצרכי תרומת איברים אני מתייחס לעומת זאת לפעימות לב ספונטניות ולצרכי החייאת האדם בעת טראומה

medichi

New member
אלו לא פעימות לב המופעלות באמצעים

מלאכותיים-אדם ששרוי במוות מוחי נתמך עי" מכשירי נשימה והזנה אבל הלב פועם לבד (כל עוד הוא מקבל חמצן וכו') כי שוב ללב יש קוצבים משלו שלא קשורים לעיצבוב מהמוח (לראייה:לב פועם גם מחוץ לגוף) ואני משער שיכול להיות מצב בו עושים אחייה לבן אדם שהלב שלו פועם-אבל הוא מת מוות מוחי אלא אם כן לא הבנתי את השאלה

Rinaty

New member
תודה medichi../images/Emo39.gif

שאלה לי אליך, אתה לומד לתואר ראשון/ שני? ואיפה אתה לומד?

ההנחיות של מד"א...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

קודם כל צריך לעשות הפרדה בהכשרות...כל חובשי מד"א בכל הדרגות מבצעים בכל מקרה של הפסקת נשימה (שלא לדבר על היעדר דופק...)החייאה מלאה ולא מעניין אותם אם המח פועל , אם המוות קליני או אם המוות ביולוגי.... היחיד שמוסמך להפסיק את ההחייאה ובעצם לקבוע מוות וגם זאת...רק אחרי חיבור מוניטור המוודא היעדר פעילות חשמלית ומכנית (וזה לא אותו דבר !!!) של הלב הוא רופא ! המקרים היחידים שבהם לא מתבצעת החייאה ו/או מופסקת החייאה הם : איבוד צלם אנוש של הנפגע: ראש שאינו מחובר לגוף לכו' שבהם אין ספק שפעולות החייאה לא יועילו, ומוות ודאי כמו : קשיון אברים מוחלט בשל מוות שארע כמה ימים קודם....

הבעיה עדיין בעינה עומדת

מה שאתה מצטט הוא אכן התורה הרשמית של חר"פ אבל הדבר נאמר בקריצת עין מסויימת. צה"ל מתייחס למצבים של Scoop and run בהם הרופא נמצא במרחק מיידי כמו באזור אזרחי או במסגרת יחידה גדולה ובהם זה ריאלי לדרוש מהחובש לבצע החייאה עד להגעה אל הרופא, לגבי המקרים בהם הגעה של רופא יכולה לקחת שעות או יותר (למשל פשיטת קומנדו או מוצב מכותר) צה"ל נמנע במכוון מלתת פתרון ומדריכי החלויה הארצית הנשאלים על כך עונים שהם לא יכולים לאשר פורמלית הפסקת החיאה בידי חובש, והמבין יבין. דרך אגב, רופא צבאי בתנאי שדה, מלבד רופא ביחידת החיאה, לא מצוייד במכשור שציינת.

למעלה