תהיתי לעצמי

תהיתי לעצמי

אנשים דתיים...שמעשנים..נראה לי שזה לא כל-כך בסדר לפי ההלכה... [ואני לא בדיוק מבדילה בין כיפה סרוגה, חרדים וכאלה..].. אז..האם זה "בסדר"/"הגיוני"/"מקובל" שאדם דתי מעשן? כי הרי כתוב בתורה שאסור לטמא את הגוף/נפש.. שכן הגוף הוא דבר קדוש שה' ברא.. ותמיד כשראיתי דתיים מעשנים...זה היה נראה לי ממש מוזר. [ולא ראיתי בחורים שסתם חובשים כיפה..אלא אנשים דתיים דתיים..."פינגווינים"..לבושים שחור, כובע..] מקווה שהבנתם :|

the freaky girl

New member
הממ..

לא יודעת מה אומרת ההלכה וכל השיט הזה, אבל יש מקום אחד שאני וחברים שלי יושבים לידו, ויש בית כנסת ממש קרוב לשם.. אז אני תמיד רואה איזה דתיים שהולכים בזוגות ל"מחששה" שלהם [כלומר, קרוב אלינו יותר, אבל עדיין ליד הבית כנסת] ומעשנים בשושו... אז או שזה קשור ל"הלכה" או שזה קשור לאישה..
אני גם חושבת שזה מוזר..:]

נגב 15

New member
טוב אז בואי גם נאסור

על שתיית קולה ועל אכילת בשר ועל לנשום כי בימינו לנשום זה מאוד לא בריא..... מה שאמרת זה יותר לא לטמא מבפנים, מבחינה נפשית מבחינת המחשבה אבל יש גם את הפיזי שזה טומאה יותר גדולה מסתם להרוס לעצמך את הבריאות, כמו לדוגמא לגעת בנפטר וכד'...

AeroSlash

New member
לא יודעת...

אבל לי זה נראה מוגזם להתייחס לדברים האלה. כל אחד בוחר את האמונות והבחירות שלו. אם בן אדם עושה את השיקולים שלו ומחליט שלעשן זה לא קשור כל כך לאמונות שלו אז שיעשן. ובכלל, אם כבר ללכת לפי האמונות האלה אפשר למצוא המון דברים שליליים בכל מעשה קטן שעל פניו לא נראה מיוחד/אסור/שלילי בכלל.

GallaxY

New member
האמת אין לי מושג אם מותר לעשן, אבל

...... אסור להם לעשות קעקועים... איזה מבאס הא?

AeroSlash

New member
לא רק להם....

לפי מה שאני יודעת, ואני בטח טועה אבל שמעתי שכל בעל קעקוע לא יכול להקבר או משהו...

Drunk Bullet

New member
דווקא יש

זה נחשב לפגיעה בגוף שניתן ע"י האל (לפי התורה), ולפני הקבורה מסירים איכשהו את הקעקועים..

S v e t k A

New member
הוא יכול אבל...

איפה שהיה הקעקוע תולשים ת'עור... אאוץ':/ אבל שטויות בכל מקרה הוא מת אז מה זה משנה?! הוא לא מרגיש...

Angel lips

New member
אמ.... אין לי שמץ :) לא מבינה בדת..

אבל כל אדם בוחר לעצמו את הקווים האדומים בדת וכמו ששמתי לב משיעורי תנך יש המון פירושים לכל מיני חוקים ופסוקים והם אף יכולים להיות מנוגדים וכל אחד יכול להבין את זה אחרת....

Janem

New member
אסור.

בהחלט מטמא את הגוף. אבל יש חרדים שאין להם בושה. הם אורתודוכסים רק מתוך נוחות והם מבזים את הדת ועוברים עליה בכל הזדמנות.

L e s h i y

New member
הם עושים גם דברים הרבה יותר חמורים

גם בינהם יש רוצחים ,גנבים ואנסים למרות שזה נאסר בתורה.

למעלה