תהילים

well being

New member
תהילים

אני מעוניינת להעלות כאן את אחד הנושאים המעניינים ביותר: תהילים! באופן אישי אני מאוד אוהבת תהילים וגם לקרוא תהילים, זה נחמד רציתי לדעת מה אתם חושבים על המשמעויות של תהילים מה הכוונה בהם? האם יש פה איזשהו תדר חבוי או משהו? וגם מי אתם חושבים שכתב אותם? יאללה פרגנו בתשובות..

FAME 69

New member
מה שאני יודעת על תהילים

הספר ניכתב על ידי דוד זצ``ל.התהילים מחולקים לחמישה חלקים כנגד חמישה חומשי תורה,הכוונה הכללית באמירתם היא הלל,שבח הודיה היתקרבות וסוג של השתפכות הנפש לאלוהים,יש בהם שימוש בשם ה` המפורש שכתוב כל פעם בתבנית אחרת (שאותה לא הוגים) ולכן השפעתם רבה..שנה מבורכת ומועילה.

רותי 11

New member
תהילים - ברור שיש כאן תדר

אפילו לא נסתר הוא תדר גלוי ולא סתם זה עושה טוב לאנשים שקוראים את זה עד כמה שידוע לי דוד המלך כתב אותם. אבל אני ינסה לברר עוד קצת ואני יחזור עם תשובה מקיפה יותר

scorpio86

New member
אם כבר העלת את הנושא...

יכול להיות שפרקי תהילים עושים טוב לאנשים ויש פרקים שאני אוהב ואני מכיר בע"פ אבל שאני מדפדף שם, אני מוצא הרבה שליליות- דרישות לנקמה, עונשים של הקב"ה, תיאורי מלחמות איך דימויים כאלו יכולים ליצור תדר חיובי? מישהו יכול לעזור לי עם זה?

ינוקא1

New member
אני לא חושב שזה לא מואר

אני לא חושב שלרחם על רשעים זה דבר חיובי. נראה לי שלשאוף לצדק בעולם זה דבר חיובי לא פחות.

רותי 11

New member
השאלה היא איך אנחנו מתייחסים

לנאמר שם, לרוב הדברים האלה הם קודים של דברים עמוקים יותר, ואל תשכח מי כתב את זה דוד המלך שהוא היה בעצם לוחם לכן השפה שהוא מכיר היא כזאת, ולכן מה שכתוב שם לא בטוח שלזה התכוון המשורר. לדוגמא שיר השירים מה שכתוב שם אלה הם רק קודים וזה לא באמת מה שמסתתר מאחורי המילים, ותשים לב למילים של שיר השירים זה נשמע כאילו אלה הם שירי ערגה עם קונוטציה מינית מה שאין קשר בין שני הדברים בכלל. לכן מה שחשוב כאן זה התדר שעובר דרך המילים ומאוד יתכן שהאנרגיה שאנחנו צריכים לספוג מתהילים היא אנרגיה לוחמת אנרגיה מחזקת שלא נרפה ידיים. מה דעתכם על זה? אגב אלה "הבנות" שעלו לי תוך כדי כתיבת המילים האלה אלה הם דברים שלא שמתי לב אליהם אף פעם.

ינוקא1

New member
מסכים בהחלט.

אני גם יכול להגיד שדויד דיבר על מלחמות פיזיות , ואילו אנחנו כשאנו קוראים את זה מקבלים כח עבור מלחמות באוייבים פנימיים. רבי נחמן גם אמר שכל ספר תהילים נאמר על מלחמת היצר הרע וכו'. עם זאת אני חושב שאין דבר לא מואר בזה שהייתי מעדיף שאנשים מסוגו של נסרלה או אחמדינג'ד או בן לאדן יהיו עמוק מתחת לאדמה.

scorpio86

New member
העניין הוא שאנחנו מושכים את מה שאנחנו קוראים

אנחנו מושכים את מה שאנחנו חושבים עליו, זה חוק בסיסי. אם זה היה פורום אקטואליה, אז לא הייתי כותב את זה כי אנשים לא היו מבינים על מה אני מדבר. אבל מכיון שזה פורום עם תוכן רוחני, אז זה דבר בסיסי לדעת שאנחנו מושכים את מה שאנחנו חושבים, אומרים או עושים. לכן אם קוראים מדי יום ביומו, פרקים שבהם יש תיאורים של מאבק, ולא חשוב מאבק במי- זה יכול להיות ביצר הרע, שטן, בן-לאדן, מזון מהיר- אנחנו מושכים אלינו מאבק לחיים, אנחנו מושכים אלינו אנשים, נסיבות, כוחות פנימיים, שאיתם ניאלץ להילחם ולהיאבק. עד מתי להיאבק? עד שייגמר הכוח? יש מליון דברים להיאבק בהם בעולם הזה, השאלה זה אם זה כדאי בכלל... חוץ מזה, זה מפריע לי של"אלוהים" מותר לעשות דברים, שאם אני יעשה אותם זה ייחשב כ"לא מוסרי". אם אלוהים נוקם במי שעובד אלילים, למה שאני לא אנקום בחברה שלי שלעבר? אם אלוהים כועס, ועושה בלאגן, למה אומרים לי שכעס לא בריא והוא מסוכן? אם אלוהים הורג, למה לי אסור להרוג? אם אלוהים הוא כליל השלמות, אז אני אמור לקחת ממנו דוגמה אישית, לא?

ינוקא1

New member
קודם כל זה נכון

אבל זה גם לא נכון. אינני מכיר מישהו שאין לו שום מאבק בחיים. ההכרה בכך שקיים מאבק היא גם חשובה. אני עובד כמטפל. אז השאלה היא האם אני יכול לטפל במישהו בלי אבחון בכלל ? האם אני יכול אפילו ללחוץ על נקודה בגוף שלו בלי להרגיש ששם צריך ללחוץ או משהו כזה ? האם אני יכול לרפא משהו בלי להכיר בכך שהוא קיים ? לדבריך אולי עדיף לאדם למשל לא להכיר בכך שהוא חולה כדי לא לתת כח לבעיה. התשובה היא שבוודאי צריך להכיר בזה שקיים X Y Z רק לדעת שזה לא הבן אדם. כאשר אני רואה חולה , אני לא רואה מחלה. אני רואה קודם כל בן אדם. המחלה זה משהו שאומנם קיים , אך אני יכול להסיר אותו. זו לדעתי הראיה הנכונה. אני לא מתכחש לבעיה, הבעיה קיימת. אבל אני רואה את האדם כמשהו חזק יותר ממנה. אז המאבק נמצא , וההכרה בכך שהוא קיים היא שלב בנצחון. ואם אין לנו מאבקים חיצוניים (וטוב שכך) , אז יש מאבקים פנימיים. הגענו לעולם הזה כדי לצמוח דרך מאבק , זה טבע העולם. בכל ספר שאתה קורא בכל סיפור חיים יש איזשהו מאבק. וספר תהילים נותן לנו את הכוחות להילחם. באשר לשאלות האחרות - אם אתה רוצה ללמוד ברצינות את הנושא הזה של הנהגת הקב"ה את העולם , יש ספר לא הכי קל אבל הכרחי שנקרא "דרך ה'". זהו נושא לא פשוט , אבל יש תשובה לשאלותיך. רק שקצת קשה להסביר הכל באינטרנט.

well being

New member
תהילים

דעתי על זה היא שתוך כדי קריאה אני שמחה לב שמה שאת אומרת "היא אנרגיה לוחמת אנרגיה מחזקת שלא נרפה ידיים" זה זה!! מכאן כבר הבנתי שזו הבנה גבוהה, כי זה מתחבר לי נכון, זה מה שזה וכל האנשים שאני מכירה שקוראים תהילים כדרך קבע מאוד מתחזקים דרך אמצעי זה, נתמכים בתהילים כמובן שלדעתי התדר שם הוא תדר נעים ומעניק, בחלק מהמזמורים

ענתי44

New member
לי תהילים מאוד עוזרים

יש בהם עוצמה ואנרגיה גדולה. התחלתי לקרוא בתקופה שאמא שלי היתה על סף מוות והיה עליי כאפוטרופוס רפואי להכריע אם לחתום על ניתוח שהרופאים דרשו. קריאת התהילים נסכה בי כוח להתמודד. ואני בן אדם שמנהל אורח חיים חילוני. אחרי שהמצב השתנה לטובה המשכתי עם תהילים וגם הצטרפתי לקבוצה שקוראת כל יום מספר פרקים כשביחד אנחנו קוראים את כל הספר למען שלום עם ישראל. גם כשאני קוראת למען הכלל לא פעם אני מגלה פסוקים שמאוד רלוונטים לדברים שקורים לי. זה מדהים אותי כל פעם מחדש.

well being

New member
פשש זה מדהים

וזה באמת ככה עם התהילים גם אני רחוקה שנות אור מהדת ואני אוהבת תהילים ורואה בהם משהו מעבר, כמו צפנים כאלה שאת קוראת ולא מבינה זה מאוד יפה לראות איך כולנו מחזיקים מהתהילים

Nel v7

New member
בדיוק בימים אלה מצאתי פרק מדהים בתהילים

פרק קיט, פרק מאוד ארוך ובעל מבנה מאוד מיוחד מבחינת האותיות. הפיסקה הראשונה מתחילה באות א' וכל הפסוקים בפיסקה הזאת מתחילים באות א', לאחר מכן עוברים לאות ב' וכן הלאה עד האות ת'.

רותי 11

New member
Nel v7 מעניין מה שהבאת

אני אישית לא קוראת תהילים לכןאני לא ממש מכירה את המבנה ואת התוכן של זה.

למעלה