תהייה

IDLVI

New member
תהייה

מעניין אותי לדעת מהי דעתכם על מה שאני מכנה "תעשיית קורסי הפסיכומטרי". המחירים של הקורסים האלה הרי מגיעים לשחקים אדירים. על זה אין ויכוח ולמרות שאין לי כל זלזול למדריכי פסיכומטרי (אני מאמין שעושים את עבודתם נאמנה וגם עובדים קשה מאד), אני באיזשהו מקום רואה באופן כללי את "התעשייה" כאחיזת עיניים אחת גדולה, העושקת מבני נוער צעירים את מיטב חסכונותיהם לתאילנד. שמעתי אינספור פעמים את המשפט הבא: "אני צריך מסגרת. לא יכול ללמוד בלי מסגרת. הם מלמדים אותך שם איך לעשות את כל הטריקים - ובלי זה אני לא אצליח" בהקשר הזה, לי יש וידוי- אני שונא ללמוד כל דבר שלא מעניין אותי. מסגרת\לא מסגרת אני מאמין שתפוקת הלמידה שלי היא יחס ישר למוכנות שלי שבסופו של דבר תשאר זהה. אני גם בטוח שאני לא מיוחד. עדיין לא עשיתי את הבחינה, כך שאין לי ציון, ואני יודע שדי מוקדם מבחינתי לדבר... אבל לא משנה כמה אני אקבל בפסיכומטרי, ואפילו אם זה יהיה ציון ממש ממש טוב (ובטח אם זה יהיה ציון רע) אני מבטיח שאני אשמח בעיקר על משהו אחד - שכמה אלפיות עדיין נותרו אצלי בכיס. אז מה שאני שואל פה זה אם אני היחיד שההגיון שלו אומר דבר כזה: קודם תעשה לבד, תלמד מספרים, ומקסימום תוציא ציון שיפסיד לך 380 ש"ח (וזה בהנחה שאתה יודע מה אתה רוצה ללמוד בכלל) אם תיווכח שנחוץ שיפור משמעותי מאד מאד תעשה קורס למועד הבא הבא. אם תוציא ציון שיספיק לך למה שאתה מעוניין ללמוד, טפח לעצמך על השכם שלוש פעמים - פעם אחת על שסיימת עם הבחינה השטנית הזו ועוד פעמיים על כל הכסף שחסכת (או אם תרצו- לא ביזבזת) משום מה נראה לי שההגיון של הרוב אומר הפוך- קודם תעשה קורס (כי תכל'ס כולם עושים ומחדירים לך למוח שזה הכרחי). ואח"כ אם צריך לשפר - תלמד לבד. מה דעתכם?

akineret

New member
../images/Emo45.gif ו ../images/Emo31.gif

קודם כל שנים אני חושבת שכל המכונים האלו דורשים סכומים מוגזמים ביותר על קורסים, והם לוכדים אותנו, אנשים תמימים עם שאיפות גבוהות, והם מצליחים כי המבחן הזה ניראה הדבר אחד החשובים בשביל העתיד שלך. ואתה חושב לעצמך? מה בגלל שאני מתקמצנת עכשיו אני ידפק בציון ולא ילך ללמוד מה שאני רוצה? ללמוד לבד (ואני מתייחסת לאנשים "נורמלים" כאילו לא גאונים ולא סתומים) זה אפשרי,אבל השאלה איזה ציון אתה צריך. אפשר לקנות את כל הספרים שצריך ולשבת על התחת וללמוד, אבל זה קשה לבעלי משמעת עצמית בגובה 0, לא משנה עם כל המאמצ וזה אפשר להוציא ציון נחמד. אבל וזה ממה שאני הבנתי תוך כדי שנה בערך שאני עושה את המבחן המעצבן הזה, זה מבחן יחסי (כן כמה אפשר להגיד את זה אבל ככה זה) וברגע שאתה ניגש אליו בלי קורס, לא רק שעשית פחות ממה שאתה יכול כדי להוציא את הציון המקסימלי, אתה גם ממש פוגע בעצמך, וזה בגלל שכולם (או הרוב הגדול) כן ניגשים עם. אבל שוב אם אתה איזשהו סוג של גאון, אתה יכול לגשת בלי קורס...:) יש את המטורפים האלה שמוציאים איזה 740 בלי קורס

Ice1213

New member
ככה

את הפעם הראשונה שלי עשיתי לבד. את השנייה עם קורס( נרשמתי עוד לפני שהתוצאות הגיעו- ואני לא מתחרט על כך). את השלישית לבד. תראי- ידוע לכל שתעשיית הפסיכומטרי היא תעשייה משומנת ביותר, ושוק הפסיכומטרי הוא שוק מאוד מלוכלך. יחד עם זאת כנראה שישנו צורך בשוק כה. תחשבי על זה ככה. אם היו עכשיו ממציאים דבר כזה שנקרא: " רובוט שיכול להרים את מכסה האסלה בכל פעם שמישהו סיים לעשות את צרכיו" - והיו מוכנים למכור לך אותו ב 1.9 בלבד, ואת רואה שכל האנשים סביבך היו קונים אותו, היית קונה אותו גם? לא נראה לי. אפקט העדר פה , לפי דעתי, אינו משחק תפקיד משמעותי. כל העניין הוא הצורך. כאשר בחברה מסויימת רוצים לבנות מוצר, כל הרעיון שבבניית מוצר מגיע מצורך מסוים. במקרה הנ"ל הצורך הוא צורך אמיתי לחלק גדול מהאוכלוסייה, שלא נגיד רובה. מה לעשות. יש אנשים אוטו-דידקטים(מתי מעט), ויש כאלה שלא. ויש כאלה שסתם אוהבים מסגרת קבוצתית ותחרותית והם לא אוהבים ללמוד לבד למרות שבעת הצורך יש באפשרותם לעשות כן (אהם..אהם
. אל תביני אותי לא נכון. אני בהחלט חושב שתופעת מכוני הפסיכומטרי נהייתה פנומנלית בעיקר בשל אפקט העדר- אם זה טוב לכולם, למה שאני אתבדל? - אבל גם בגלל צורך אמיתי שכן קיים. בסך הכל- גם אם תלמיד לוקח קורס, הדבר העיקרי שמבטיח את הצלחתו הוא מידת השקעתו העצמית. אפשר לחשוב על הקורס כעל מישהו שמחזיק לאינצטלטור את כלי העבודה ומגיש לו אותם במקרה הצורך, וגם לפי תכנון מסוים של דברים, ועל האינצטלטור כעל תלמיד, שרק צריך את הכלים הנכונים, ואת שאר העבודה הוא יצטרך לעשות בעצמו. מקווה שהבהרתי את עמדתי- טענות, מענות, קובלנות והשגות יש להפנות בצורה נאותה. בהצלחה לכולם :) עומרי

akineret

New member
תגיד ...בלי קשר..../images/Emo3.gif

כמה קיבלת בפעם השנייה? סתם סקרנות ..

lolie85

New member
יש לי שאלה לגבי פעם שנייה

היי, אני חושבת על לעשות פסיכו' נוסף באפריל. בפסיכו' של יולי 06' קיבלתי 676 ואני צריכה לשפר לפחות ב- 10 נק' איך אתה ממליץ לי ללמוד? בפעם הראשונה עשיתי קורס של יואל גבע, באמת שחרשתי המון ויש לי משמעת עצמית. האם בכלל כדאי לעשות עוד קורס? או שאין טעם ועדיף פשוט ללמוד לבד? יש המלצות?

Ice1213

New member
אל(!) תעשי עוד קורס..חבל על הכסף..

קודם כל תשיגי ספרים. ערכה של קידום מסטימצקי/ ערכה של HQ מאנשים שאת מכירה תעשה את העבודה. תחזרי על כ-ל הנושאים חזרה מעמיקה, תפתרי כמה שיותר פרקים ומבחנים בשלושת השבועות שלפני המבחן. בהצלחה :) עומרי

lolie85

New member
אז אתה אומר ש..

בנוסף לספרים שיש לי מהקורס של יואל גבע, אתה ממליץ לי לקנות ערכה נוספת? בשביל תרגול נוסף?

akineret

New member
גם לדעתי בלי קורס

עדיף אני עשיתי פעמיים ובשתי הפעמים עם קורס, והקורס היה באמת באמת מיותר בפעם השנייה, סתם חוזרים על חומר שאת יודעת כבר

Osh26

New member
יש קורס שמיועד לזה...

מועדון 700. מיועד רק לאנשים שקיבלו מעל 650 בפסיכומטרי קודם... רמת הלימוד בהתאם - של קידום..

a p p l e m a n

New member
ice אתה חושב ש

שעדיף לקנות מסטימצקי עם שילוב של IQ. לא עדיף לנסות לשים את היד על כל הספרים של קידום אישי ממשהו שסיים או לקנות איכשהו דרך קידום?

a p p l e m a n

New member
אתה בטוח?

שמעתי שבסטימצקי יש ספר אחד של 1000 עמדים ומשהי פה בפורום שלומדת מקידום אישי אמרה לי שהם קיבלו חוברות דקות יותר בכמות יותר גדולה. ד"א מה נראה לך הכנה הגיונית בשבילי? (אחרי שעשיתי גבע הכוונה) לעשות את כל קידום ואיי קיו? זה מספיק? (לפי הפסיכומטרי האחרון אני בסדר במילולי ואנגלית ובעייתי בכמותי, למרות שאני לא מבין איך זה יכול להיות כי בסימולציות הכמותית שלי תמיד היתה הרבה הרבה יותר חזקה ופה בהשוואות בפורום לא מצאתי יותר מטעות אחת ודאית. זה סיפור מוזר בפני עצמו)

IDLVI

New member
יש לי השגה אפילו חריפה

אני בן, וגם חושב שהייתי די ברור בניסוח ההודעה שלי. בכל אופן, תודה על תגובתך- אגב, קשה להסתייג ממנה מאחר והיא מאד מכוונת למציאת עמק-השווה. הרי ברור יש צורך - אבל האם לרוב האוכלוסייה מדובר במוצר שלא רק יעזור - אלא גם יישתלם (פיננסית)

Ice1213

New member
../images/Emo3.gif

אם הדבר משתלם מבחינה פיננסית - לא בטוח- אבל מבחינת זמן- בוודאי. תחשוב על זה כך: קורס עולה נניח בסביבות ה 6000 (העלות כוללת גם את עלות ההרשמה לבחינה). סכום זה שקול לכמעט 15 פעמים הרשמה לבחינה וכל מה שמעבר. תחשוב על זה כך: אפשר בסכום הזה לגשת לבחינה יותר מ 10 פעמים! ובכך להמשיך לשפר ולשפר. מצד שני- תראה כמה זמן ביזבזת לעומת קורס שבמקרה הרע יימשך 4 חודשים ושאחריו יש סיכוי מאוד גדול שהציון שקיבלת יספיק לך.

אני בגישה שלך...

הבעיה היחידה שלי היא שאין לי טיפת משמעת עצמית.. אז נרשמתי למועד אוקטובר.. ויומיים לפני הבחינה השתפנתי והחלטתי לא לגשת.. כי מה הטעם בלגשת בלי ללמוד? החלטתי לדחות לדצמבר.. וללמוד. אבל כאמור- אין לי טיפת משמעת עצמית. אז גם הפעם לא למדתי.. והחלטתי לגשת "בשביל הכיף" סתם בחינת נסיון כזאת.. כדי לגלות מה זה בכלל פסיכומטרי... (מעבר לידיעה שמדובר בשלושה נושאים, וכמה פרקים בכל אחד לא ידעתי יותר מדי.) וזהו. אמנם קיבלתי ציון לא משהו.. אבל לפחות אני יודעת את הרמה ההתחלתית שלי.. ובפעם הבאה כשאגש לקורס אני אדע שאני מסוגלת לקבל יותר ואולי זה ייתן לי מוטיבציה להשקיע.

למעלה