תהייה ...

misterb

New member
תהייה ...

למה רק למכוניות 5 דלתות יש מגב בחלון האחורי ? אביזר חשוב, נוח ובטיחותי , ובכל זאת באף מכונית 4 דלתות שאני מכיר אין מגב אחורי. למישהו יש הסבר טוב ?

ran levi

New member
כי כל הליכלוך

מהכביש מגיע לחלון מאחר והחלק האחורי של הרכב מאוד קרוב לגלגלים (כולל החלון) שהוא בקו די ישר אם אחורי הרכב למעט דיהטסו אפלהאוז לא ראיתי מגב על חלון אחורי ברכב מסוג "סדאן"

שי ©

New member
4 דלתות ווישר...

מצויים ב: פיג´ו 306 פיאט טמפרה 2.0 ליטר גירסאות של לגאסי, לאנסר ושאר יפניות שלא יובאו הנה האפלאוז (וגם האוקטביה והסיאט טולדו הקודמת) מצויידת בדלת חמישית, על אף שהיא לא נראית כזו... שי

ran levi

New member
אבל היא עדיין בתצורת "סדאן"

אני יודע שיש לה דלת חמישית

misterb

New member
קלוש...

וחוץ מזה מגב עוזר בהרבה מקרים אחרים - כמו חלון מכוסה לחות בבוקר - לא רואים כלום בנסיעה לאחור, ניגוב אחד והעולם נראה טוב יותר, בתנועה בגשם שוטף בעיקר בחושך - ניתן לראות את הנעשה מאחור הרבה יותר טוב. חוץ מזה גם בקיץ כשעבר זמן רב מאז השטיפה האחרונה - שפריץ וניגוב - ואפשר להמשיך לראות גם לאחור...סה"כ אביזר זול ופשוט, למה שלא יהיה לכולם ?

kitt

New member
לא שמים כדי שהאוטו יהיה יותר זול

לייצור ב2.5$

דני ג

New member
ומדוע תקן המחייב מגיני בוץ לכל רכב?

מגיני בוץ מקטינים את תופעת ה"ספריי" הנוצרת עקב הרמת רסס מים לאוויר ע"י הגלגלים בעת שהכביש רטוב. לא פעם ניתן לראות כי כלל לא יורד גשם, אך עדיין יש צורך להשתמש במגבים עקב אותו "ספריי". דני G.

ran levi

New member
אני נתתי לך

את ההסבר שבגללו יש רק במכוניות 5 דלתות כמובן שאתה צודק וזה יכול לעזור במיקרים רבים אחרים אבל אם תסע ברכב 5 דלתות בגשם אני מציע לך להסתכל במראה ולראות באיזה מהירות הראות נעלמת כמעט לחלוטין עקב לכלוך אדיר ושחור שעולה מהכביש ישר לחלון

חיים_K

New member
הסבר אפשרי נוסף

כאשר מותקן מגב אחורי, הציר שלו צריך לשבת מתחת לחלון. עכשיו תסתכל על מכונית 4 דלתות. איפה תשים את הציר בדיוק ? הרי ממש מתחת לחלון יש את דלת הבאגז´, שעולה כלפי מעלה בזמן הפתיחה. הפתרון האפשרי הוא להוציא את הציר דרך החלון עצמו (חור בחלון) וזה אכן הפתרון שננקט בפג´ו 306 ובטמפרה (וגם באונו דור אחרון). אבל זה קצת יקר יותר וקצת מסובך יותר לייצר חלונות מחוררים ולהתקין את המגב דרכם, אז היצרנים לא ממהרים לעשות את זה. באפלאוז ובטולדו הישנה, הציר של הוישר יוצא מתוך מכסה תא המטען, אבל שם זו כמובן לא בעיה מכיוון שיש דלת חמישית והחלון עולה יחד עם מכסה המטען.

אילן די

New member
זה לא בדיוק 2.5 דולר

כמו שחיים אמר, זה מנגנון די יקר. נקודה נוספת - שפריצר. בדרך כלל מותקן גם שפריצר עם המגב. היות ומיכל המים ממוקם מקדימה, יש צורך במשאבה נוספת שתעביר את המים לשפריצר האחורי.

אילן די

New member
האפלאוז היא 5 דלתות

על אף שהיא נראית כמו סדאן, מכסה תא המטען "מחובר" לשמשה האחורית ויוצר דלת חמישית.

רוןוינר

New member
וישר אחורי

השאלה כבר עלתה פעם בפורום של YNET אם אני לא טועה מישהו אמר שזה הכרח ממשרד הרישוי שבמכונית בתצורה של 5 דלתות יהיה וישר אחורי (זה מסביר למה במכונית יקרה כמו מרצדס אין כזה ובמכונית זולה כמו אונו יש).

rtwingo

New member
ההסבר הוא: התקנה בארץ מחייבת...

את קיומו של מגב אחורי בכל מכונית שיש לה מרכב האצ´בק 5 דלתות. בארופה לא לכל ההאצ´בקים יש מגב אחורי. אגב, התקנה קצת לא הוגנת, משום שיש מכוניות עם 5 דלתות שרסיסי המים מהגלגלים האחוריים לא מלכלכות בהן את השמשה האחורית, כמו במגאן למשל (סתם דוגמא שקרובה אלי). ביאריס, למשל- מגב הינו נחוץ הרבה יותר- וזה משתנה כאמור מרכב לרכב- אך התקנה מחייבת את כולם. זה ההסבר.

שי ©

New member
אתה בטוח שיש תקנה כזו?

כי לסיטרואן C5 אין מגב אחורי! שי

למעלה