תהייה

Cynoutt

New member
תהייה

כיצד אתם מגיבים לשמע זוועות כגון "אני יעשה" או "שלוש בנים"?

התהייה שלי היא אחרת:

כיצד תרגיש אתה כאשר תצטרך לומר מילה כגון "אעשה, אלמד, אדבר" וכו', כשאתה נמצא בחברת אנשים שרגילים לומר את הצורה השגויה "יעשה, ילמד, ידבר"? האם תאמר את הצורה הנכונה, כי ככה צריך, או שמה תאמר את הצורה השגויה, כי ככה יבנינו אותך ולא יגחכו על היותך "מרובע"? זו שאלה שבאמת מעסיקה אותי לנוכח הדיבור היום-יומי הקלוקל והרווח בקרב אנשים רבים. ההודעה כתובה בלשון זכר, אך מכוונת לשני המינים כאחד.

ההתלבטות מובנת.

אם תרצה ללמוד מהאופן שבו אני נוהג במצבים כאלה, הריהו לפניך: כשאני משוחח עם מאן דהו והוא טועה בלשונו (או לפחות לי נראה שכך הוא), אינני מתקן את טעותו, אך יחד עם זאת, איני מוותר על דרך הדיבור הנכונה שלי כשיוצא לי לומר דבר דומה בשיחה ( - אני חושב שאני *ילך* הערב לסרט. - לי לא בא על סרט, אני *אלך* להרצאה של האקדמיה
). ואולם לא אכחד, שמתי גבולות גם לדיבורי שלי, ויש לא מעט מילים שאני טועה במודע בהגייתן, אם כדי לא להישמע כמין ירחמיאל (בעיקר מדובר בהטעמת מלעיל-מלרע: בחיים לא אומר אצבע, כובע וכיו"ב במלרע) ואם כי כך הורגלתי והתרגלתי מבית אבא וטוב לי בכך (סינור ומזרון וכנראה עוד כמה).

uriozmor

New member
חייב להיטרחן

לגבי השובל הזה בסוף ההודעה שלך, "ההודעה כתובה בלשון זכר..." - אמירות מהסוג הזה מעצבנות ומזיקות בעיניי. אם בא לכם לדבר בלשון זכר דברו בלשון זכר, זה ממש ממש בסדר, למה למרוח את ההתנסחות הרשם-בית-משפטית הזאת בפרצוף? המסר הענייני הזה גרוע בעיניי משתיקה.

pdib

New member
מה הבעיה שהוא כתב את זה?

אשכרה. שיכתוב, עזוב/עזבי אותו בשקט..

לא מתאים לך- אל תכתוב כך.

אל תאמר לי מה לכתוב ומה לא. ובכל זאת, אשמח לשמוע תגובה עניינית מצדך לגבי הנושא שהעליתי.

uriozmor

New member
בשמחה

אני נמנע מתיקונים. אני מתקן רק אנשים שמבקשים ממני במפורש לעשות זאת, וגם תלמידים כמובן. לפעמים זה מעצבן לשמוע כל מיני שטויות, ויש כאלה שמעצבנות במיוחד, אבל תיקון חד-פעמי לא יעזור ממילא. אגב, הטעויות הכי מעצבנות הן של אנשים שמנסים להגביה את לשונם בלי סיבה ובלי ידיעה, ואומרים למשל חֻפִּים, בְּאִם, בַּפֶתַח ועוד כאלה סוכריות.

גנגי

New member
אז זאת ההזדמנות לספר

שהייתי היום אצל אמא שלי עם הבת שלי, ואמא שלי הביטה בה בהתפעלות ואמרה: כמה גַּבְהִית!

uriozmor

New member
חה. זה לא חכמה

כשזה חמוד או מצחיק זה סיפור אחר. השאלה כאן היא מה עושים עם המעצבנים לסוגיהם האין-סופיים. אגב, "חה" בסגול, לא בקמץ חלילה.

מה את רוצה מאימך, תלמידה חכמה

שכמותה, השוחה בים התלמוד כבבריכת גורדון. בסה"כ היא הטתה את שם התואר שלהלן, בתבניתו הפועלית: "גבוה לא ישא גבוהית שמא יצא מהן תורן".

Amirmel

New member
אכן בעייה

אישית, אני לא עושה טעויות במודע ולמען האמת גם בכוונה אני מתקשה להביא את עצמי למצב שבו אני הוגה: "אני ילך" או "שתי שקל". כשאני נתקל בטעות של אחר אני לעתים מתקנה (אם אני יכול לעשות כן בלי לפגוע בו) ובדרך כלל אני משתדל לענות בדרך הנכון בתקווה שהוא ישים לב להבדל (- התאריך ביום שישי זה החמישי בחודש? - כן, יום שישי הוא החמישה בחודש)

dorgad

New member
הבעייה היא בעיה והבהייה היא בהייה

'צטערת, אבל הפעם לא הצלחתי להתאפק... דור

Yuvalenko

New member
יש שירותים בקצה הפרוזדור, דור.

מצטער, הפעם לא הצלחתי לא לגמגם.

למעלה