תהייה

shulhi86

New member
תהייה

שלום וברכה למה רוב שומרי הסביבה \ מתנגדי הגלובליזציה וכו' הם שמלאנים? האם יש קשר ישיר בין הדברים? אני אישית ימני, וברור לי שאין אמת בהתיפיפות וה"נאורות" של השמאל. הצביעות של השמאל ממש מרגיזה לפעמים. רוצים כמה דוגמאות? תקשיבו לזה אבל אחרי הכל אני שומר טבע ופעיל סביבה (למרות שאני ממש לא גרינפיס) יומטוב שולחי

יש קשר , לא ישיר

א. מתנדגי גלובליזציה או מתנגדים לשלטון תאגידים? למה גם בפורום הזה צריכים למחזר את השיח השקרי שכפתה עלינו מדיה תאגידית? ב. יש קשר היסטורי בין סביבה לשמאל - היות ובארה"ב לדוגמא, היה לא פופלארי להיות שמאל בתקופת מקרטני לדוגמא, והרעיונות הכלכליים של השמאל היו יכולים לגרום לך להגיע לכלא או להיות ללא עבודה. אז רבים מהשמאל שם, עברו לנושא קצת אחר - סביבה, עד שהיום הנשואים של כלכלה וסביבה וחברה שוב מתגבשים יחד. לעומתם הימנים במדינות המערב היו עסוקים בדברים ודאגות אחרות - לדוגמא מלחמה בברית המועצות, בטחון לאומי, דאגה עקב מצב הקהילה, הדת ערכי המוסר וערכי המשפחה שהתפוררו מול העיניים של השמרנים. ג. יש כמובן גם קשר לזכויות אדם ולדאגה לחלש. השמאל תמיד נטה להעדיף את החלש, וכתוצאה מזה , שמאל שאינו סוציליסטי (וגם סוציאליסטי אם זה לא היה מול ברה"מ) התנצח עם השלטונות ותקף את מוסד המדינה. בעוד שהימין )(חוץ מהליברטירים הימנים והליברלים - שהיום קוראים לעצמם שמאל) היה עסוק בהגנת מוסד המדינה. הימין גם היה קרוב יותר לאליטה התאגידית (לא בארץ אבל בכל מקום אחר בעולם), כך שתקיפה של האינטרסים שלה (הגנה על הסביבה) או עליה עצמה היתה מחוץ לשאלה עבור הימין. ד. במאמר "אם התמ"ג עולה למה אמריקה יורדת " יש הצעה של המחברים כיצד זרמים שמרנים שמשאל ובימין יכולים לשתף פעולה מול מוסדות השוק, המדינה והתאגידים שנוגסים בערכי השמאל והימין בשם הצמיחה הכלכלית והקידמה. ה. יש גם אתר בשם "המצפן הפוליטי החדש" באנגלית שמראה כיצד ההגדות הישנות (לפני נפילת ברה"מ) כבר פחות ופחות משחקות תפקיד. ו. צביעות יש, תודה לאל, בטונות, גם לימין וגם לשמאל. הנקודה היא שכמו העם הישראלי, העם הפליסטי, חילונים, חרדים וכו', יש אי הומוגניות בשמאל ובימין - לדוגמא יש אנריכטסים בשמאל שמנגדים למדינה חזקה ולשוק חזק ורוצים לחזק קהילות - דבר שיכול להסתדר היטב עם חלק מאנשי ה"ימין" כמו חרדים, שהחזון של מדינת הלאום לאו דווקא משרת אותם. ,

למעלה