תהייה...

true fate

New member
תהייה...

אני יודע שזה לא ממש קשור לנושא של הפורם, אבל זה מתקשר לנושא כללי שהפורם מתייחס לסעיף בו. קראתי איזה ספר אחד בשם צאצאי שאנארא, באחד מהכרכים מתוארת שיחה בין אדם אשר חקר את כל נפלאות העבר וההווה של העולם ששרד אחריי המלחמות הגדולות, אחריי שואה גרעינית והכל... בהסברו הוא אמר שטבע הקסם בעולם הוא להתממש רק אם אנשים מאמינים בו, יענו קסם יכול להיות אמיתי אולם ברגע שאדם מטיל בו ספק, הוא בעצם כלא היה ואז חשבתי, נכון שזה רק סיפור, אבל זה די הגיוני, העולם הזה... לא ממש מאמין בקסם, למעשה הוא בדרך כלל מאשפז אנשים שחושבים שהם שולטים בקסם, כמו למשל אנשים שמאמיני שהם נרדפים ע"י רוחות, ואז חשבתי, מתי אדם מתחיל לחשוב שהוא נרדף ע"י רוחות, כאשר מתחילות לעלות בו תהיות, התהיות מתפתחות לאמונות והאמונה עצמה מתפתחת לצורת חיים שונה בצורת רוח או קסם, אז השאלה הנשאלת, אם התיאוריה הזאת נכונה, האם רוחות וקסם זה רק יציר הדמיון, או שמה ייר דמיון זה הוא ממשי כמוני וכמוך רק שהוא יותר במישור הפרטי. קחו למשל את ימי הביניים, יכול להיות שבאמת שרר אז קסם ובאמת רוחות הילכו בין האנשים, אולם האנשים ניסו לדכא כוח זה ולאט לאט הוא נשכח והפך לאמונה טפלה, תראו לי אדם אחד שמאמין באמת ובתמים שהוא יכול לשלוט בקסם, הריי בשבילו הקסם הוא אמיתי והוא רואה את הקסם לובש חיים, אולם אנחנו שאנו קטני אמונה איננו רואים אותו, זה יכול להסביר מיקרים כמו אנשים שרואים רוחות בזמן שחארים לא, בשלב מסוים הם מתחילים לגבש אמונה שמתפתחת למציאות. אני לא יודע בעיקרון מה אני שואל אותכם, זאת רק תיאוריה שפיתחתי פתאום בשעה המאוחרת הזאתי (5:20 בבוקר) ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליה? האם היא מפוברקת לחלוטין או שאולי יש אמת בדבריי או שמה יש לכם מה להוסיף או לגרוע... שתפו אותי

איזה קטע

בדיוק בשעה האחרונה חלפו לי אותם מחשבות בדיוק בראש ואף כתבתי בפורום אחר משהו על זה שסתם תהיתי גם אותי זה מטריד ומעסיק בזמן האחרון לאור העובדה שבזמן האחרון שמתי לב לזה שאני יודעת דברעם מסוימים ואז הם קורים או כל מיני צירופי מקרים שהביאו אותי לחשוב שאין דבר כזה צירופי מקרים ושכל דבר קורה מסיבה מסוימת ואז התחלתי לחשוב שאולי זה רק בדמיון שלי שאני מוצאת קשר בין כל הדברים אני לא יודעת אם באמת הגעתי לאמיתות כאלה בעצמי שיש דברים מעבר כי ראיתי מעבר לכל ספק שאני חומת על דברים והם קורים או שאני יודעת משהו ואז הוא קורה למרות שהרבה דברים בחיים הראו לי שכן אני רואה איך הסביבה מתייחסת לאנשים שמדברים על רוחניות כעל תמהונים ואני אומרת כבר לעצמי אולי זאת אני שהתחרפנתי קצת לפחות אני מודה לאלוהים שאני לא מתקשרת או רואה רוחות ושדים כמו אנשים אחרים פה כי אז באמת הייתי מאבדת את השפיות מלנסות להבין אם באמת יש לי יכולת אדירה או שאיבדתי את שפיותי היום אתה יודע מאשפזים אנשים ששומעים קולות ורואים דברים כאלה לך תדע אם באמת רוחות התגלו להם תיקשרו איתם או שמשהו אצלהם לא בסדר קשה מאוד להוכיח את זה ולגבי השאלה שלך אני חושבת שכל עוד אתה לא מאמין אתה תאטום את המחשבה שלך תנסה להכחיש גם אם תראה משהו בודאות שיוכיח לך שיש משהו מעבר תנסה למצוא לזה סיבה הגיונית ולכן אני חושבת שיש אנשים שלא יראו דברים מעבר גם אם הם קיימים קח לדוגמא טארוט למרות שכל פעם יוצאים לי דברים נכונים פעם אחרי פעם אני עדיין משכנעת את עצמי שזה בגלל הפרשנות שלי לעניינים ושאני מוצאת דרך לקשר כל קריאה לכך שהיא תתאים למקרה מצד שני מי שחושב שהוא יראה רוחות גם אם הוא לא אני חושבת שהוא יכול כבר להגיע למצב הזוי שבו הוא באמת חושב שהוא רואה רוחות לא יודעת שאלה קשה ...

true fate

New member
אני שמח שהבנת על מה אני מדבר

כי באמת ניסיתי להסביר תא זה ולא ידעתי איך...

שיוואנה

New member
אני מאוד מבינה

ואף יותר מזה, אני אפופת תחושה חזקה של שליחות מאתמול בבוקר ולא יודעת מה התוכן שלה. כאילו יש לי המון מה להגיד ואני לא יודעת למי ומה התוכן. משהו חזק בוער לי בפנים ורוצה להלחם ואני לא יודעת במה. עדיין מחפשת מסרים. אם מישהו יודע או רוצה להעביר לי מסר אשמח מאוד להשתחרר מהמצוקה

חחחח תראו מה ספר פנטזיה יכול לעשות

אני קראתי את המלך הראשון לבית שאנארה ממזמן...זה הספר הראשון שלו.. אמונה נותנת כוח....אין מישהו שיכול להגיד לך תשובה נחרצת בנושא. תאמיני במה שאת רוצה!
חביב הקסם

true fate

New member
דיברתי האמת על הספר השני

ספר פחות רציני אבל הרבה יותא פילוסופי בנושא הזה, ממש גורם לך לחשוב

Nizzan Cohen

New member
נכון ...

הירהורים שעוברים בראשו של כל אחד שעוסק בזה
נהנתי ליראות אותם בכתב... הממממ..... *תחושה של שלווה* אתה צודק, האמונה היא המפתח

true fate

New member
אבל השאלה המתבקשת היא

איך אפשר להתחיל להאמין במשהו בלב שלם לפניי שאתה בעצמך רואה תוצאות... הריי כפי שאני רואה את זה... זה מן סוג של גלגל קסמים סגור, אתה מאמין בקסם, אתה מבצע קסם, הקסם מתרחש, אתה מאמין בקסם וחוזר חלילה. לעומת זאת... אתה לא מאמין בקסם, אתה מבצע את הקסם, הקסם לא מתממש, אתה לא מאמין בקסם, גם זה מעגל קסמים אכזרי, אז מכאן נובע שיש צורך במן משהו שיפתח את המעגל השני ויוביל אותנו לראשון, איזה מקרה זה יכול להיות?

דוקא יש לי אולי תשובה

אני החלטתי סופית בזמן האחרון לרדת לשורש הענין כי זה עניין שהטריד אותי כבר הרבה זמן ורציתי תשובה אמיתית מאחר ואני בדר"כ אדם שכמה שלא ראה סימנים וצרופי מקרים ודברים שמעבר והתעניינתי גם בנושאים האלה תמיד מצאתי סיבה הגיונית לאיך ניתן להסביר את זה ואומנם את רוב הדברים ניתן להסביר כפי שתארת למשל עמדתי לפני החלטה חשובה מאוד בחיי ונעזרתי בקלפי טארוט שיש לי כבר שנים כי קניתי מתוך עניין אבל עדין חשתי מבפנים שזה כמו לקרוא את ההרוסקופ היומי נחמד אבל לא ברור עד כמה אמין ואפילו שפתחתי איזה 10 פעמים ברצף כל הזמן הקלפים העבירו את אותו המסר שאני צריכה לעשות את ההחלטה ונראה שעשיתי כבר את ההחלטה אני רק צריכה להתחבר לתת מודע הקטע המוזר שפתחי אותם איזה 10 פעמים ובכל פתיחה רוב הקלפים חזרו על עצמם שוב ושוב ותמיד אותו מסר חזר על עצמו ועדין אמרתי זה לא מוכיח כלום תמיד ההיתה לי הרגשה שאני בעצם מפרשת את הקלפים לפי המשמעות שאני רוצה למצוא ואז חשבתי שאני זאת ש"יצרתי" את הקסם ולכן הטלתי ספק למרות שפעם אחרי פעם הקריאות שלי היו נכונות ומדויקות דבר נוסף שמעולם לא האמנתי בו זה אנרגיות ריפוי עצמי ריפוי על ידי מגע וכאלה ורק לפני יומיים שכנעתי את חבר שלי שכל הזמן צוחק עלי והוא בכלל שולל כל דבר מעבר להכנס לפורום חלומות צלולים שזה דבר שהוא הסכים להכנס עליו היות והוא חולם חלומות צלולים יעצו לו בפורום לעשות דברים עם החלומות צלולים כמו ריפוי עצמי וכו ואכן באמת חברי הסקפטי לחלוטין ניסה את זה על פגיעה שלו בברך מתאונת דרכים שהוא עבר ולא מפסיקה לכאוב לו ואתמול פעם ראשונה ראיתי אותו גם בלי כאבים בברך בבוקר אני הייתי ממש המומה שכן לא עובר יום בלי שהוא מתלונן על כאבים ואפילו לו לא היה מה לומר אך עדיין דבקתי כמו שהמוח רגיל לפרש זאת בדרכים מדעיות מה שאני רוצה לאמר שגם אם הדברים האלה מתקיימים באמת ברוב המקרים לא תראה אותם כי גם אם תראה אותם תכחיש ותמצא סיבה הגיונית ללמה זה משהו שניתן להסביר אותו מה אם כן מהווה הוכחה אמיתית בעיני והסיבה שאני כל כך מתעמקת בזה בזמן האחרון?!הוכחה שגם אם תחשוב ותנסה למצוא סיבה הגיונית ותאמר שזה דברים שהלב רוצה לראות או פירוש אישי לענין יש דברים שפשוט לא ניתן להסביר אותם בשום דרך שהיא ובזמן האחרון עברתי המון מקרים שפשוט אני לא יכולה להסביר אותם בדרך אחרת למשל היה מקרה שרציתי לפגוש אדם מסוים שלא ראיתי זמן רב אבל לא היה לי טלפון שלו והוא בכלל עבר דירה ולא תגיד שבמקרה פגשתי אותו ברחוב או הסתובבתי ימים וחיפשתי אותו יום אחד פשוט ידעתי איפה הוא וזה לא היה במקום שראיתי אותו אי פעם בעבר וידעתי שהוא יהיה שם ידיעה ברורה והלכתי לשם ואכן הוא היה שם והוא היה בהלם ואמר לי שפעם ראשונה מזה מספר חודשים שהוא בכלל הגיע לעיר והוא שאל אותי איך ידעת שאני פה?ואמרתי לו שפשוט ידעתי לא יודעת איך להסביר את זה היו לי הרבה פעמים חלומות שקרו במדויק לאחר מכן דברים קטנים אומנם אבל שלא חשבתי שי מצב שהם יקרו ואכן הם קרו קריאות טארוט לאנשים על העתיד שעשיתי לאנשים שאכן קרו ואני לא מדברת על מסרים כללים שיכולים להתאים לכל אדם כל מיני דברים שהתחלתי לפתוח אליהם את העיניים ואז שמתי לב שקורים די הרבה דברים מסביב שאין לי תשובה אליהם כמו ידיעה של משהו שאין לך ולא הייתה לך דרך לדעת אותו דברים שממש לא קשורים לתת מודע או דמיונות ואז החלטתי באמת לפתח את זה וללכת עם זה

true fate

New member
אבל בטח את בדיוק כמוני

יודעת שלא מספיק שמישהו אחר אומר לך שזה אמיתי, כי עד שלא ראית את התופעה המוזרה במו עינייך בעצם אתה תמיד יכול לאמר משהו בסגנון "בטח סתם היה לו מזל" או "כנראה הוא לא שם לב שהיה עוד משהו בסביבה" או "אולי מישהו מתח אותו בכוונה" או מיליון תירוצים נוספים, ולכן לדעתי כל כך קשה לפתח מודעות באמת ובתמים, כי זה דבר שאין לך ממש שליטה עליו, זה לא משהו שאתה אומר "היי... היום בא לי שיהיו לי כוחות ריפוי קסומים" ואז פתאום יש לך, וזה מה שמצעבן... אתה צריך שמשהו יקרה מול עינייך כדיי שתאמין ובדרך כלל גם אחריי שאתה רואה אתה אומר משהו כמו "בטח סתם טריק" וזה מתסכל כל כך שאני לא יכול להשיג אמונה שלמה במה שאני כל כך רוצה להאמין בו

למעלה