תהייה

Bored Guardian

New member
תהייה

ראיתי הרבה פעמים שהשער נסגר בדיוק אחרי שמישהו עובר (בד"כ כשמישהו מחייג מהר ובורח), והרבה פעמים אחרות המון אנשים עברו בשער, לפעמים עם הפסקות די גדולות בינהם והשער לא נסגר ובכלל אנחנו יודעים שיש מקסימום זמן שאפשר להחזיק בו חור תולעת פתוח. למישהו יש מושג איך זה עובד? הסבירו את זה מתישהו?

aשרון

New member
אבל בכל זאת......

אם השער נסגר בדיוק אחרי כשהבן אדם נכנס בו, אז גם בצד השני השער אמור להיסגר, לא? אז איך אפשר לצאת בצד השני, הרי זה לא הגיוני, חייב להיות זמן גלישה מינימלי לא? איך שאני מבין את זה, כשהשער נסגר ואתה עדיין גולש, אתה נשאר תקוע בין המימדים(למעשה "מת" יותר נכון). מי בעד מי נגד?, קדימה דברו..............

Bored Guardian

New member
גם אני תהיתי

בקשר לזה שהשער נסגר ישר ושיש פרק זמן מינימלי למעבר.. לא תמיד יש חומר כי כשאנשים עוברים הם לא תמיד עוברים ככה שאין מרווח זמן באמצע והיו הרבה פעמים שמישהו עמד לפני השער בזמן שכולם עברו כבר וחיכה, במשך הזמן הזה השער כבר היה יכול להסגר. ונכון שזאת סדרת מד"ב אבל לפעמים הם מסבירים הגיון מסוים בחלק מהדברים אז רציתי לדעת אם גם בזה יש הגיון. כל הקטע הזה מזכיר לי גם בגולשים בזמן שהחור תולעת היה נסגר באופן נוח בדיוק כשכולם נכנסו..

CommandeRiker

New member
בגלל ששער...

יכול להיות פתוח 37 או 38 דקות(לא ממש זוכר) עד שהוא נסגר באופן אוטומטי. כמובן שאפשר לסגור אותו כבר קודם... זאת הסיבה. ד"א כבר היה פרק שהצליחו להשאיר אותו פתוח יותר זמן...

Bored Guardian

New member
אני לא זוכר ממש איפה

אבל ראיתי בכמה פרקים שמישהו חייג מהר וברח, אפילו כמה אנשים וישר אחריהם נסגר השער,ובפרקים אחלרים שמישהו עמד שעה ליד השער וחיכה למשהו לפני שהוא עבר ורק אז השער נסגר. חוץ מזה זה נראה לי הגיוני שרק בSGC יהיה אפשר לסגור מהצד שלהם כי הכל מחובר להם למחשבים..

Tolan

New member
אני לא בטוח

אבל לדעתי המחשבים של הSGC שולטים בחשמל שמפעיל את השער, וכשהם מנתקים אותו השער נסגר.

Chakotay

New member
לא בדיוק

הם לא יכולים לכבות אותו מהצד שלהם כי חו התולעת שואב כוח מהשער השני זה שפתח אותו אז הם לא יכולים לעשות כלום, גם הפרק הראשון בעונה שישית שלאנוביס היה מכשיר שהורס שערים והם לא יכלו לסגור אותו גם אם היו מנתקים את הכוח כי הוא שואב כוח מהשער השני.

סמייילי

New member
נדמה לי שציינו את זה..

שצריך להשאיר את השער פתוח באמצעות קשר כלשהו, כמו גלי הרדיו בפרק ההוא, או סתם לשים רגל, כמו במעלית.. לא בטוחה, אבל נדמה לי שאוניל התבדח בקשר לזה פעם.. -עדי

C L A Y M A N

New member
ברגע

שהוא צעוד לתוך השער, תוך אלפית השניה הוא בצד השני זה קורה במהירות אדירה

Bored Guardian

New member
לא נראה לי

אני זוכר פרק שהם ספרו לאחור שליחה של גשוש שהם שלחו והם ספרו לאחור כמה שניות מהרגע שהוא נכנס לרגע שהוא יצא..

Ka Dargo

New member
אם אני לא טועה

יש מרווח זמן מרגע סיום החיוג - 37 דקות עד שהשער יסגר אוטומטית. הנה באה ההשערה: בזמן הזה (37 דקות), השער יסגר ברגע שיתנו את ההוראה מהצד השני (לא מאיפה שחייגו) שיסגר. איך ולמה אין לי מושג, כי לפי דעתי אף לא אמרו זאת במפורש, אבל זה ההסבר היחיד המתקבל על הדעת...

CommandeRiker

New member
רגע, רגע!

הרגע חשבתי על משו. אפילו כאשר אף אחד לא עובר בשער עדיין עוברים חלקיקי חומר קטנים, גלי רדיו, צורות חיים מיקרוסקופיות , וכו'.

Chakotay

New member
לפי מה שאני חושב

זה שאם חומר עובר דרך השער(אם זה גלי רדיו חפצים או אנשים) אז אי אפשר לסגור את השער עד שהוא יסגר אוטומטית רק את האייריס(קשתית) אבל אם שום חומר לא עובר דרך השער אז הצד השני יכול לסגור אותו בעצמו אלא אם כן הם מחכים למישה.

להלן התשובה

ברגע שפתחת את השער לא משנה מאיזה צד לוקח לו כמה זמן להישאר פתוח(אתם אמרתם 37 אני חושב 48 אבל לא נורא) ברגע שהצד שהפעיל אותו נותן הוראת כיבוי(ע"י לחיצת כפתור מסויים על הלוח- היה את זה באחד הפרקים הראשונים לא זוכר בדיוק איזה (בפרק שהם מגלים את תור הם ניסו שם כמה עולמות)) אז השער נכבה ולכן הם גם בנו את הקשתית שאם מישהו פתח אתהשער רק הוא יכול לכבות אותו ולא משנה אם יש חומר אין חומר אחרי פרק הזמן המסויים השער נכבה אוטומטית

kanshoof

New member
בנוסף:

בתוכנית באמת אין תשובה למה השער נסגר מיידית כשצריך (לאו דווקא בזמן בריחה, גם כשסתם חוזרים ותחילים לדבר השער נסגר...) כנראה אילוצי הפקה\תסריט... אבל הנה שאלה מעניינת: כשקארטר מסבירה על הקשתית (כמה פעמים אפילו נראה לי...) היא אומרת שהקשתית נמצאת צמוד ל... דבר הכחול... וזה מונע מהחומר המפורק שעובר בחור התולעת להתאחד שוב לגוף שהוא היה והנה שתי בעיות: למה בפרק הראשון (נראה לי) כשהם חוזרים מהר ומיד אחריהם נסגרת הקשתית, שומעים בומים של האוייבים שמתנגשים בה ? מה קרה, הם התחברו ? עוד דבר: כשמחייגים ונוצר חור תולעת יש את ההתפרצות האנכית הזאת של הכחול הזה (חייבים לתת לו שם...) כבר ראינו שמי שעומד בדרכו נעלם ! אז למה הקשתית לא נעלמת ? באותו פרק (שוב, אני חושה הראשון) נפתח חור תולעת כשהקשתית סגורה והיא נשארה בעינה !

Chakotay

New member
בגלל ש"ההתפרצות" הזאת נוצרת רק

בצד שמחייג לא בצד השני ומתי שהם מחייגים הקשתית סגורה ואם היא סגורה ה"ההתפרצות" לא יכולה לפגוע בה ולהעלים אותה.

Bored Guardian

New member
אני די בטוח

שאמרו שהקשתית שם לא בשביל למנוע מדברים להתגשם אלא בשביל למחוץ אותם כשהם מגיעים.. הם דיברו על זה ההרבה כשאנשים היו אמורים לחזור ולא הכניסו קוד קשתית והם היו די בטוחים שאלה הם.

kanshoof

New member
תגובה לשניים האחרונים --->

א. אני דיי בטוח שאמרו שהם לא מגשמים עם הקשתית. ב. בפרק המדובר החיוג נעשה אל אותו כוכב בו "נעלמו" האנשים שעמדו מול השער, ההתפרצות היא גם ביעד. ואת ההסבר שלך לא הבנתי...

למעלה