תהייה.

תהייה.

סיפורי החזה בתשובה בפורום חוזרים, לעומת סיפורי היציאה בשאלה בפורום יוצאים(ובמיוחד סיפורו של שבתאי צבי). אנא חוו דעתכם, אני את שלי כבר גיבשתי.

rigoletto111

New member
Here is one story from there

בגיל 16 הכרתי שני צעירים מישיבת אור עציון,(תיכונית)שבמרכז שפירא .. אמרתי או עכשיו הם יעזרו לי להיתקרב,אך קרה בדיוק ההפך רק היתרחקתי. היה יום שבו היתקשרתי לשניים לישיבה וענה לי איש מהקול שלו הבנתי שהוא יחסים מבוגר והוא שאל אותי "מה יש לך עם השניים האלו" בקול מפוחד עניתי "אני ידידה שלהם" הוא שאל את דתיה? I call it: the story of the "bheyma":0 עיניתי שלא אך מאוד הייתי רוצה להיתחזק.. מאותו הרגע הוא נעשה יותר מרוכך אליי .. הוא ירד עליי על זה שאני בהמה,שאני לא מברכת .. לא ידעתי מה להגיד כי בחיים לא בירכתי .. רק אצל השכנים הדתיים שעמדו לי על הווריד בכדי שאני אברך. התחלתי לדבר עם הבחור. הוא לומד עדיין בישיבת אור העציון(הסדר) הוא תלמיד מאוד חכם. הוא התחיל ללמד אותי כמעט כל מה שהוא יודע מבחינת מצוות .. וכו´.. מאז אני משתדל לשמור למרות שזה קשה מאוד,מי כמוני יודע. אבל מסתדרים. מקווה שנהנתם,מירי

חוויה אישית.

בפעם הראשונה שביקרתי בפורום חוזרים התשובה חשתי הזדהות עצומה, זה ממש אותו דבר מהכיוון השני. נהוג לחשוב שחזרה בתשובה מרופדת בעזרה ובכסף. אז הריני להודיעכם: לא מדויק! החוזרים בתשובה, גם הם (בחלק מהמקרים) נזרקים מהבית. ומי שחושב שזה באחוזים נכבדים פחות טועה ובגדול. היוצאים בשאלה שכחו שיש הבדל גדול בין לעוף מהבית ללהתקבל לבית בתנאים. 90% מהיוצאים רשאים לבקר בבית ואף לגור בו ובתנאי שיגעעו בלבוש ההולם וישמרו על כללים בסיסיים. רק מה, קשה להם, הם אפילו, בהרבה מקרים מאשימים את הוריהם כמו שהוריהם אותם, בחוסר התחשבות. כך זה בדיוק החזרה בתשובה, הבחור או הבחורה מורשים לבקר בבית, אבל בתנאי, איזה תנאים. בתנאי שאנחנו ננהל חיים תקינים לחלוטין אנחנו לא נשמור כשרות בשבילך ולא כלום. כאן רבותי, כדי לא לקפוץ עם החילוק הברור של אקטיבי פסיבי, צריך לגלות קצת דקות מחשבה. ראשית, את החוזר בתשובה לא ממש מעניין אקטיבי פסיבי, אותו מעניין שהוא לא יכול לגור בבית שבו אח שלו מביא בחורות וממזמז אותם לנגד עיניו המיוסרות. אבל שנית, וזה החשוב. יוצא בשאלה לא מוכן ללכת לקראת הוריו על אף שהוא המשנה הוא רוצה חופש מוחלט הוריו מבקשים ממנו לשמור על אורח חיים דתי בבית והוא חושב שהם "זרקו אותו מהבית" "כי הם מקבלים אותו בתנאים" אותו דבר, רק בדיוק מהכיוון השני מרגיש החוזר בתשובה הם זרקו אותי מהביית הם לא מוכנים לעשות בשבילי כלום, אפילו לא לכבות את הטלויזיה? מה אם הייתי אחד שכואב לו הראש הם לא היו מתחשבים בי? הרי אם הייתי נולד נכה היו מוכנים לגרור אותי לכל מקום! למה כשחזרתי בתשובה פתאום לא מתיחסים אלי??? שורה תחתונה, הכי טוב להיוולד חילוני ולהישאר חילוני או להיוולד חרדי ולהישאר חילוני, לצאת בשאלה סתם מסבך תעינינים. חוץ מזה הכי הכי הכי טוב, זה לצאת בשאלה - א' כי אני יצאתי בשאלה, ומי שיוצא נהיה כמוני, ב' כי ככה. יאלה אחי, ויופי לך שאתה קורא ת'סיפור שלי. באאאאאאאאי שבתאי

ההשוואה איננה במקומה.

לעומת סיפורי החזרה בתשובה האפופים כולם בגילוי האור, במציאת האושר הרוחני, בסיפור היציאה בשאלה לעולם לא תשמע מוטיבים כאלו, נדמה לי שמעט מאד מן היוצאים יוכלו להגדיר את מעברם מן העולם בו הם חיו לעולם החדש בו הם בחרו לחיות כמעבר אלטרנטיבי שסיפק את חסרם, יוצא בשאלה אינו מעמיד את המשוואה בין שני העולמות ואחר שקלול נתונים מחליט כי עולם החופש נח יותר לחיות, ההתמודדויות הטכניות בקרב העולם הגדול הן קשות הרבה יותר מבקרב הקהלה החרדית אך בעיקר כשמדובר על הרגשות פנימיות על התחברות עצמית, קשה מאד להעמיד את החיים החילוניים כאלטרנטיבה ותחליף, א"כ אמור מעתה, חוזרים בתשובה מצאו תחליף לעולמם בדמות עולם רוחני עשיר בתוכן, ובעקבות כך עזבו את עולמם הקודם. יוצאים בשאלה לעומת זאת עזבו עולם אחד בלא שמונחת בפניהם הברירה האלטרנטיבית שגרמה להם לעשות כך. והקושי גדול בהרבה.

למעלה