תהייה

תהייה

פעם ראשונה פה, אני עדיין תוהה ומבולבלת מתי זה בדיקת גבול ומתי הטורט... היא בת 10.
התפרצויות זעם - ברור.
יש החלטות משונות לפעמים כמו לא להתיישב איתנו לארוחה בסעודות שבת או אצל ההורים.
אחרי שדי התרגלנו לזה שהיא מצטרפת לסעודה כרבע שעה אח"כ עם פרצוף חמוץ והצגות, קראתי במקום כלשהו ברשת שאין לשתף פעולה עם פעולות כפיתיות.
הודעתי לה, שזה מעליב את סבא וסבתא, ואני לא מוכנה לזה יותר. או שתגיע עם כולם, או שבכלל לא. פעם אחת וויתרה על סעודה אצלם (הם גרים בקומה תחתנו), וראו איזה פלא.... כאילו להד"מ.
תשומת לב גרידא?
לעומת זאת, ערב שבת, שתינו קמות אחרי קידוש ליטול ידיים, לפתע התפרצות זעם והיא רצה לחדר, ללא סיבה נראית.
לשאלתי: "התעצבנתי", ללא סיבה הגלויה לה. גם כאן זו לא הפעם הראשונה לוויתור על התיישבות איתנו לסעודה.
אמרתי לה אותו דבר: או שתשבי איתנו יפה, או שתוותרי על הסעודה איתנו.
תשומת לב גרידא? טיק? נדע מחר....
לא לאכול סלט שהכינה המטפלת של הורי כי היא גויה.
לא יעזרו אלף הסברים, היא לא תאכל. אני לא משתפת פעולה ולא מגלה לה מה אני הכנתי ומה היא הכינה, אז היא תוותר על כל הסלטים.
ועוד מקרים למניהם. איך אני מפרשת אותם? איך מגיבה?
לשים גבול ואם זה עובד להבין שזה לא טיק?
אני חוששת לשים גבול במקום אותו לא תוכל לעצור ותרגיש אשמה ולא בסדר.
לקטנה שלי (5) אני לא מוותרת כ"כ הרבה, היא יכולה להתאפק יותר.
הידיים שלה נכנסות לכל תבשיל במקרר ומחוצה לו, היא לא מתאפקת. אבל כשהשכנים שמרו עוגה במקרר שלנו, היא לא נגעה. אז יש גבול כלשהו.
אולי מוותרים לה יותר מדי? מצד שני כמה אפשר להעיר? זה לא עוזר... מפתח רגשי אשמה...

miryami1

New member
תשובה לפלוניתי אלמוניתי וגם לאדם שמבקש עיצה לטיפול בתיקים.

אני חדשה כאן. לפני כחודשיים הבן שלנו התחיל "לתקתק". בצורה חזקה ביותר!!!! במשך כל היום!!! - עד שהיה נרדם. תיקים בעיניים, הנפת הראש לצדדים, כחכוחים בגרון, חיכוי קולות כמו "תוכי". תוך מספר ימים היו 3 התקפי זעם מזעזעים!!!! בהתקף הראשון הבן זרק חפצים בבית, ניסה לפגוע בעצמו ובנו. ובהתקף השני והשלישי פשוט תפסנו אותו כחצי שעה - עד יעבור הזעם.
פלוניתי אלמוניתי, סיפורך, נגע ללילבי. אנחנו עוברים את אותו דבר. הבן לא בא איתנו לארוחות אצל ההורים. בסוכות - נשאר, ואנחנו כולנו הלכנו לאכול עם המשפחה. עכשיו הבן התחיל לעשות לנו בעיות בבוקר. לא רוצה ללכת לבית הספר. בלילה קשה לו להרדם. בבוקר קשה לו לקום.
אנחנו התחלנו לפני כחודש וחצי טיפול טבעי באמצעות אומגה 3 הגליל, בליווי האישי של גיא בן צבי. ויש לנו שיפור אדיר מבחינת התיקים הקוליים והתיקים החזקים שהיו בעיניים ובתזוזות של הראש. - הכל ממש ממש נרגע (אני מקווה שנעלם לגמרי ולא ישוב יותר) גם התקפי הזעם פסקו. עכשיו אנחנו מקוים שהאומגה תתחיל לעזור לנו גם בהתנהגות המרדנית המעצבנת.

פלוניתי אלמוניתי שבוע טוב

הבלבול שלך מובן, אך לא אמור להשפיע על דרכי החינוך.
גם אם מדובר בטיק - כאשר זה פוגע בסביבה או מייצר התנהגות מפריעה שעלולה לפגוע בילד או בסביבה יש מקום להתערבות התנהגותית.

גבולות הטבע וההיגיון הם הכרחיים לתפיסת הביטחון של כל ילד.
על אחת כמה וכמה ילד שחי במציאות שאינה צפויה מסיבות פיזיולוגיות.

במדריך שלנו להורה ולמורה - יש, בין היתר, טיפים מעשיים להצבת גבולות ולגישה התנהגותית לילד שמרשה לעצמו "לעוף על עצמו" בסביבה עתירת טיקים.
https://www.facebook.com/toret.isra...8188747294242/556998597746589/?type=1&theater

בינתיים - מצרפת קישור למאמר שאמור להרחיב את הפרספקטיבה בעניין זה.
http://saloona.co.il/anatimber/?p=194

תודה ענקית ועדעכון

אז יום שישי עבר לא פשוט... התפרצות זעם, יריקות ומכות לאחות הקטנה שלא הגשימה את הצפיה להסתלק מהחדר כשלא התאים....
עדין לא קראתי את התגובות הנפלאות והמשתתפות שלכם, אך באינסטינקט, ניגשתי לשיחה ושאלתי למה?
ענתה: היא עצבנה אותי!
לא שאלתי למה כעסת, שאלתי למה ירקת?
לא יודעת, זה יצא!
זאת אומרת שאת לא יכולה להבטיח לי שמחר זה לא יקרה שוב?
אני יכולה לא לעשות את זה.
אז אני מבקשת שתשארי קצת בחדר לחשוב מה עושים כשכועסים במקום לירוק על האדם שמולך.
הגבולות אצלנו בבית בד"כ מאד ברורים. היא נשארה בחדר די הרבה זמן, כשעה, שיחקה בפליימוביל,
אני יכולה רק לספר לכם, שבהמשך הערב ללא תקריות מיוחדות, ניגשה לחדר מספר פעמים, שמעתי אותה צורחת שם, וחזרה אלינו רגועה וחייכנית! והתיישבה איתנו לקידוש!
ז"א אני חשה שוב ושוב, שטיקים והתפרצויות זעם יכולים לעיתים להיות מנותבים, אם הילדה מקבלת אותם ומרגישה שמקבלים אותה, ויחד עם זאת מעמידים לה גבול ברור. יכול להיות שהיא ירקה בחדר, אבל לא על אחותה, וזה מאד משמעותי מבחינתנו וגם מבחינתה.
בכלל אני מרגישה שהגבולות חשובים לה מאד. במשך השבת היא כמעט לא יצאה מהבית, חלק מהזמן חברה באה אליה, כשהתרגזה על אחותה (שלפעמים באמת נודניקית עולמית) צעקה והפליקה לה אבל לא ירקה ובחלק האחר קראה, שיחקה, באה להתפנק וכששאלתי אם לא רוצה ללכת לחברה אמרה לי: "הכי טוב לי בבית"!
ברוך השם, שייתן לכולנו כוחות!
מרימי, התנסנו תקופה מסויימת באומגה 3, היו עליות וירודות בטיקים, אבל תמיד יש עליות וירידות בהם ואין כאן בידוד משתנים כך שאין לי מושג אם זה השפיע. עכשיו היא כבר לא לוקחת אומגה. הטיקים המביכים ביותר נעלמו, אני חושבת שהיא למדה גם לטשטש אותם בכל מני תנועות אחרות, הכעס בכתה הופך לקישקושים חזקים במחברת, היא מנוסה, וגם הנסיון עושה את שלו, בגיל 10 יש לה ותק של 8 שנים...מקווה בשבילכם להצלחה גדולה!

תודה על העדכון! אהבתי בעיקר את

הסוף של הדברים בו את מתייחסת לניסיון המצטבר של הילדה ולהיכרות שלה עם הטיקים.
רוב הילדים לומדים במהלך השנים לנהל ולווסת את הטיקים באופן אונטואיטיבי.

עם זאת, כאשר מדובר בטיקים קשים מאד או בהתנהגות מפריעה - כאן דרושה התערבות מקצועית.

שיהיה בהצלחה, שבוע טוב וחודש טוב ושקט!

למעלה