תהייה

תהייה

אתם חושבים שרעיון טוב לדבר עם אנשים שאוהבים על דברים אישיים כמו תחביבים ועל דברים לא אישיים כמו מסגרות, ועם אנשים שרק מחבבים לדבר רק על דברים לא אישיים כמו מסגרות ולא על תחביבים?

ברכה

ליצור המושלם ביוותר ביקום בכל הזמנים, התגלמות כל הטוב, האלוהית, שממלאת בישותה את כל העולמות, שתחיי המון זמן ככל שתרצי, שתהיי רק בריאה ומאושרת כל חייך, ושתגיעי לגן-עדן ותשרי ממנו מזיווך על כל ברואי-עולם לנצח.

היי לך

1. נושאי השיחה תלויים בזרימה שלך עם האנשים..יכול להיות מישהו שאתה רק מחבב שיההיה כייף לשוחח איתו על דברים שמישהו שאתה אוהב לא יהנה לשוחח ככה.זה עיניין של ניסוי וטעייה בהתחלה..

2. הברכה שלך קצת "מטרידה" איחולים להגיע לגן עדן לטעמי זה כמו איחולים למוות של מישהו..
ובכל אופן אני שמחה עבורך שאתה חווה אהבה כזו.

וגם

שההבדל בין ידיד לחבר שחברים נוגעים קרוב בגלל אהבה, שהתאהבות היא התרגשות מתכונות פשוטות ויחסית חיצוניות של האדם, ושאהבה זוגית היא יותר אישית באופיה מאהבה רגילה?

מבחינתי ההבדל בין ידיד לחבר

דומה להבדל בין אהבה לחיבה.
ההתאהבויות שלי הן גדולות ועמוקות
אני לא יכולה לתאר במילים מה שאני חווה..

וידיד - (מה שאין לי כיום כי אני לא מאמינה בידידות בין גבר לאשה שלא קשורה במסגרת עבודה או מסגרת חברתית וגם אז נכנס האלמנט של התשוקה...עד שיוכח לי אחרת..)
זה מישהו שאני מחבבת אני יכולה גם לאהוב אותו

אבל
זה לא יהיה החיבור הענק הזה שאני חווה כשאני מתאהבת.

תשובה

ידיד אוהבים בדרך ידידותית, וחבר אוהבים בדרך חברית. לדעתי, ההבדל בין ידיד וחבר שחברים שואפים לעשות מעשים גופניים בגלל אהבה. אם זה ידידים שהם יזיזים, הם עושים מעשים גופניים להנאה ובהם גורמים הנאה זה לזה מאהבה. אהבה זוגית היא האהבה היחידה שיכולה להוביל ישירות למעשים גופניים. כל אדם שאוהבים, בכל דרך שהיא, חשוב להיות אתו בקשר כדי שישמח אותנו. כשלא נמצאים בקשר עם אדם שאוהבים, עצובים. האדם ואופיו הם החשובים ולא המין. אם האופי מתאים, אפשר להיות בקשר טוב בלי תלות בגורמים אחרים פשוטים יותר.

אגב

לי יש כבר שנים ידידה אפלטונית שאני אוהב אהבת נפש, אמנם אני מלטף אותה הרבה מאהבה לנחמדותה אבל אין בינינו שום דבר זוגי. אנחנו לא מתנשקים בפה ולא עושים מעשים אינטימיים, ואין בינינו התרגשות או אהבה מהסוג הזה.

זה לא ההגדרות שלי..

ההבדל בין אהבה לחיבה לדעתי זה עיניין של עוצמת הרגש..
וזה תלוי בהמון דברים
כשיש חיבור ענק - זה אהבה
גם חיבור קטן יכול להיות אהבה
וחיבה
זה כשאני מכירה מישהו או מישהי פעם ראשונה ואין ביננו מערכת יחסים
אבל אני מחבבת את מה שאני חווה ממנו או ממנה.
נעים לי איתם.. מצחיק.. אני נהנית וכד'..

אנרגיה לא יכולה להיות חלק מההגדרה

באהבה לא מוכרחה להיות אנרגיה. כשאוהבים כלב, אין לנו אנרגיה כלפיו. כשאוהבים ידיד, אין אנרגיה כלפיו. כשאוהבים אוכל מסוים, אין לנו אנרגיה כלפיו.

לא!

אנרגיה דבר יותר מורכב מאהבה. אנרגיה היא סוג של גורם מפעיל, ואהבה רגש מסוים מאד שנוצר מרצון מסוים וברור. לא בכל אהבה צריכה להיות אנרגיה. אהבה היא מופשטת, לא דבר מוחשי כמו חומר ואנרגיה. אהבה מתבססת על מה שטוב יותר מאחרים בשבילנו. כשאני אוהב רהיט או מאכל, אני לא מפעיל שום אנרגיה. כשאני קורא רעיון חכם ואוהב אותו, אני לא מפעיל אנרגיה.

כן יש בעיה עם ההגדרה שלי

כי גם מדריך אוהב את חניכיו והוא לא רוצה אתם מערכת יחסים. אולי אהבה רצון להיות הרבה או לעשות הרבה דברים עם האדם בגלל הערכה אליו, וחיבה רצון להיות עם האדם או לעשות אתו דברים בגלל הנאה מאופיו.

Megie

New member
הרעיון הכי טוב

הוא להקשיב לעצמך ולתחושות שלך..אם נוח לך בשיחה-תעלה את הנושאים שבא לך.. אם לא נוח..תדבר על דברים אחרים

למעלה