תהייה

MyWayToHeaven

New member
תהייה

לא אשקר אם אגיד לכם שמידי פעם אני מברך על נטיותיי ההפוכות, כן, יש משהו נחמד בחופש הזה, בו אין כמעט שום גבולות. חופש בו אני מיטיב לפזז ברחבי תל אביב, מצויד במשקפי שמש גדולים, מכנסי דיזל נמוכים וכוס פרואזן יוגורט - פקאן. כמובן שאת רועי ועידן אני לא שוכח להביא לפגישה המיוחלת, ושלושתנו מוצאים עצמנו תחת שיחה קולחת על החתיך החדש של רועי, באמצע בית קפה תל אביבי סואן. אומנם, לא בכדי זה בחרתי לרשום פוסט זה, פוסט זה רשמתי עקב הרהורים רבים שלי בזמן האחרון, בהם אני תוהה האם גורל קהילת הלט"הב בישראל אינו גזור מראש? מחד, רבים יכולים לחשוב, בהם אני, כי חלומו של כל גאה ממוצע מסתכם בהוויה התרבותית התל אביבית. מנגד, ישיבה בבתי קפה, שיטוטים תכופים ברחבי קניונים וגיהוץ כרטיס הפלטינה של אבא אינם נמשכים לעד. לפי דעתי הנטייה ההומוסקסואלית, גורמת לאדם הפשוט להבין כי מסלול חייו מוכתב מראש, החל ממפגשים באגודה וכלה בבילוים תכופים במועדונים. אולם, היכן הנופלים בין הכיסאות? האנשים אשר מעדיפים לבלות את שנות העשרים שלהם בין דלתות האוניברסיטה – האם הם חשים מנודים מן הקהילה? הקהילה הגאה בישראל נתפסת כקהילה שעיקר ערכיה הם הבילוי והעליצות. לדאבוני, מרבית הצעירים, כיום, נתפסים בערכים החיצוניים בלבד בכל הקשור לנטייה המינית ודוגמא ניכרת לכך ניתן לראות במצעד הגאווה הססגוני, בו מאות צעירים מעדיפים להיחשף בלבוש מנימליסטי אשר עיקר תכניו הם פרוות וורודות ותחתוני לייקרה הדוקים. האם אותם צעירים מכתיבים את אופי קהילת הלטה"ב בישראל? או שמא ניתן להגדיר אותם כ-Main Stream תרבותי אשר מאפיין פלח באוכלוסיית ישראל? צעירים אלו בפרט, ונוהגי הבוהמה הגאה התל אביבית בכלל, דוחקים הצידה את "הגאים האחרים", כאלו שעיקר חייהם אינם מתאפיינים בבילוי במועדונים ובמכוני הסרת שיער מסחריים. אולי ניתן לקרוא להם "גאים סטרייטים", לכאורה, משום שהם לא מתבלטים בלבוש אופייני ולא מטיבים לבלות מאופרים בסומק וורוד ונצנצים בצדדים. גאים אלו זוכים לקריאות פליאה רבות, שכן הם "אינם נראים כאלו" בעיני הכל, מה שמדגיש את בורות החברה הישראלית כלפי הקהילה, אשר מגדירה קהילה זו על פי החלום התל אביבי של מרבית הנוער הגאה במדינת ישראל. יש שיגידו כי התקשורת אשמה בכל העניין, אולם יש לתהות בקנקנה של אמירה זו. התקשורת אינה אשמה, אלא תפיסת הקהילה הגאה את דפוסי ההתנהגות המקובלים כביכול על חברי הקהילה. להתנהג באיחוצ'יות (סליחה על הגסות), לצעוק "כואב לי הכוס" ולבלות כאילו אין מחר הם רק חלק קטן מן ההתנהגויות. הבעיה היא שורשית והיא מתחילה כאשר נער הומוסקסואל צעיר משתוקק לצאת מן הארון בו הוא נמצא, שכן הוא בורח בדמיונו אל החלום התל אביבי בו הוא מהלך ברחוב שנקין יחד עם חבריו, חופשי מכל מוסכמה חברתית. התהייה בקנקנו של זה היא הכרחית, תופעה זו עושה נזק לקהילה הגאה בישראל, ולפי דעתי, היא רק הולכת ומחמירה. אותו זרם תל אביבי גאה דוחק הצידה את הגאים האמיתיים אשר נלחמים על מקום עבודתם עקב נטייתם המינית, נלחמים עם משפחותיהם ומתמודדים עם דעות קדומות וניכור חברתי במהלך לימודיהם באוניברסיטה. האם אכן גורל הקהילה נקבע מראש? האם כולנו נאלצים, שלא במודע, להתאים עצמנו לחלום הגאה התל אביבי; להתאמן בחדר הכושר, להסיר שיער ולבלות במועדונים, על מנת לחיות חיי קהילה תקינים? על זאת, אין ביכולתי להשיב.

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif גורל הקהילה אינו נקבע מראש.

אלה כל אחד מאיתנו, אני ואתה, מעצבים אותו. אני לא מתאים את עצמי לקהילה, אני נשאר איתן וחזק בדעותיי למרות תכתיביה. אתה מעלה לי מחשבה אחת ידידי, למה לעזאזל, קולם ודעותיהם של אנשים כמוך וכמוני, אינו נשמע?

raz248

New member
לפי דעתי...

לפי דעתי זה לא שהחברה ההומולסבית היותר מוחצנת מכתיבה את דפוסי ההתנהגות לקהילה, אלא מיחצנים את הקהילה בצורה דיי שגויה... אתה צודק, יש המון אנשים הומוסקסואלים שלא מותאמים למראה ההומואי (פרווה ורודה, התנהגות אוחצ'ית וכו'), אבל אותם אנשים שכן מתנהגים ככה ניתן להכיל עליהם הכללה כלשהי, ולכן התמונה של כולם להומואים הוא אותו אחד שיוצא מהמועדון עם פרווה ורודה, ולא איש העסקיים שהרגע סיים דיון נוקשה. לפי דעתי, צריך לשנות את התפיסה הזאת לגבי הקהילה ההומוסקסואלית, ואת זה ניתן לעשות רק בכך שעוד ועוד אנשים יצאו מהארון ולא יפחדו מההשלכות, אבל לך תגיד למנהל בכיר להכריז על נטיותיו המיניות....

white star

New member
../images/Emo54.gif אני לא בארון ../images/Emo12.gif

raz248

New member
אז כל מי שמכיר אותך לא מסתכל על הומואים כמו

שתיארתי, נכון? מי שכן יוצא מהארון נותן לסובבים אותו תיקון של התמונה הכללית, שלא כולם ככה... (נכון?)

white star

New member
../images/Emo54.gif אני הומו שכלוא בגוף של סטרייט ../images/Emo6.gif

האמת שכן, אני האנטי תזה של הקוקיצה המצוייה. גם לקראת המצעד הירושלמי יזמתי ויכוחים בעניין אולי הזזתי לטובה דעה שתיים

בבושקא?

תמיד שאני שומע "אני כלוא בתוך.." מזכיר לי את המערכון של מושנוב ובליך מקצרים היא רופאה הוא פציינט שבא לניתוח לשינוי מין. " החברה שלי שלומי רוצה להפוך לאישה כי ניצה כלואה בתוכו, ובתוך ניצה כלוא ירון ..." וכך הלאה, היא שואלת,"אתה בטוח שכל זה רוצה חבר שלך." "כן " היא לא מבינה והוא עוד פעם מתחיל להסביר לה "זה לא במקרה אתה?" היא שואלת, בסוף הוא מוציא מהתיק בובת בבושקא ובתוך כל בובה כלוא גבר או אישה הפוכים במין, כשכל הבובות בחוץ היא מבינה....

raz248

New member
ראיתי את המערכון הזה... חחחחחחח../images/Emo6.gif

הוא אחד החזקים...

wiseman19

New member
אפשר לשלב

לימודים, עבודה ובילויים יחד. אתה מכתיב את הגורל של עצמך.

למעלה