תהייה...

Jabberwock

New member
תהייה... ../images/Emo35.gif

עד לסיפור הבא שלי, בינתיים ברצוני לשתף אתכם בתהייה שלי, לגבי הנורמות בחברה שלנו והיחס שלנו כלפי סקס, שגורמת לי לתחושה לא נעימה של מעין חוסר הגינות כלפינו הגברים. אז ככה. מדוע, מתי שבחור ובחורה נפגשים לדייט, והבחור (שלצורך העניין נראה טוב) כל הזמן לא מסיר את עיניו מהחזה של הבחורה, וכל הזמן מעיר הערות על סקס, אז זה לגיטימי ביותר בשביל הבחורה לנפנף אותו לכל הרוחות, ("רק סקס יש לחולה הזה בראש!"... "כל הערב הוא לא הוריד את העיניים שלו מהחזה שלי, המגעיל הזה!"... "מה הוא חושב שאני, עוד איזו זנזונת שלו? כל כך דוחה!") - בעוד שאם המצב היה הפוך, והבחורה היתה תוקעת מבטים פרובוקטיביים בבחור ומנסה להשכיב אותו, והוא לא היה מסכים, אז מי שלא בסדר, באופן הכי אבסורדי, זה דווקא הוא. הבחורה היתה אומרת לעצמה משהו כמו "גם כן מתרומם... לא ייתכן שגבר אמיתי לא היה מנצל את זה...", אבל הקטע הכי גרוע, זה שגם אם ילך לחפש הבנה אצל חברים שלו, גברים כמוהו, הבחור גם יזכה מהם רק לעלבונות - "איזה פראייר!...", "איזה מין גבר אתה?...", "תן, תן לי מייד את המספר שלה ואני אראה לה מה זה גבר אמיתי!" לדעתי זה ממש לא פייר. כמוכן הבנות, גם לנו הבנים יש פעמים שפשוט אתן לא עושות לנו את זה, או שגם אם אתן עושות, אנחנו פשוט לא במצברוח, מה לעשות? חוץ מזה, זה גם לא פייר בכיוון השני: למה אם נניח הייתי בדייט שרק תקעתי מבטים טורפים בבחורה והראתי לה סימני ייחום, למה שהחברות שלה לא ירדו עליה כמה היא "פראיירית" שלא עשתה עם זה כלום?...
אני כותב את כל זה מתוך ניסיון, לשני הכיוונים שהזכרתי... שגורם לתחושה הזו של חוסר צדק.... דעתכם בנידון מתבקשת.

תגובתי :

אכן עולמנו אינו מושלם . יש לציין שנראה לי שנשים "אוכלות יותר חרא" (סליחה מראש על הביטוי) בקטע הזה . סך הכל זאת מין תבנית חשיבה שהפכה פופלארית בעיקר בשל דורי דורות של נסיונות להשכיב בחורות ותו לא .ועכשיו ,מתי שהמצב שונה(הגבר רציני או האישה רוצה רק סקס נניח) קצת קשה להבחין בזה. ושוב : הכל ענין סטטיסטי .חברים שלי בחיים לא היו אומרים לי "פרייאר" ואני מכיר לא מעט בחורות שהיו אומרות לחברה שלהן "פראיירית". זה בערך כמו הפליה שנשים חוות בתחומים שונים בעקבות היסטוריה של שלטון גברי . אז גם עכשיו כשהדעות קצת שונות ,הרי שמאזן הכוחות מזדחל לאיטו עד שיגיע (כנראה) לאיזון הנכון . בנתיים אנחנו קצת נסבול מתופעות דומות לאלו שציינת ,ונשים ימשיכו לסבול מגברים שרק רוצים לזיין אותן ועוטפים את זה בעטיפה נעימה של עניין כנה . כמובן שאל לך לראות משהו ממה שאמרתי כמכוון אישית ,אלא רק כמבט קצרצר אל עבר צידו השני של המטבע . ודבר אחרון : אם תעלה את השאלה בפורום "סקס" אני מבטיח לך שתקבל הרבה יותר תגובות ודיון מעמיק סוף שבוע מצוין :)

מגמת השיוויון מתעצמת

הכל תחושות מבחינתי שום דבר לא בדוק סטטיסטית אבל מהכרות שוטפת עם כ- 400 בני נוער תיכוניסטים גם סביב נושאי מיניות אני רואה שיוויון כיום בתגובות כלפי הצעות מיניות היענות או אי היענות ותגובות החברים חברות. עדיין קיים הסטראוטיפ של ה"משכיב" אך מנגד גם הסטראוטיפ של ה"משכיבה". אותו דבר בחיזור טלפונים, סטוקינג וכו´.

גם בספרות ילדים....

רואים היום מגמה להכניס יותר שיויון בין המינים גם בהתנהגויות מיניות ומינניות. יש את הספר "חרוזים נלוזים " שמראה את האגדות בצורה שיוויונית.אני חושבת שאם כולנו נקריא לילדינו את הסיפורים הנכונים נתרום לעיצוב של תפיסה שיוויונית גם בתחום המיני. אם כי.....פרסומות למשל לפעמים מנציחות את המצב. יש כאן מאבק שחייבים לקחת בו צד.

למעלה