תהייה

אקווה

New member
תהייה../images/Emo12.gif

כמו שכבר אמרתי כאן פעם, אני בת 25 (עוד מעט) ויש לי סכרת מגיל 12. לורך כל השנים אני מטופלת בזריקות אינסולין ולא במשאבה. רופאים שאלו אם הייתי מעוניינת, כי אומרים שזה מביא לאיזון טוב יותר (האיזון שלי סביר בסה"כ - ההמוגלובין נע בין 6 ל- 7.5). אמרתי שלא כי זה נראה לי נורא מסורבל גם מבחינת התפעול של המשאבה עצמה אבל בעיקר מהבחינה האסתטית של להיות צמודה 24 שעות למכשיר שתקוע בבטן. רציתי לשאול קודם כל האם זה באמת יעיל יותר מזרקיות וגם איך מסתדרים עם הבעייה האסטתית? אשמח לתשובות....

10shosh

New member
אקווה

כפי שכתבתי בעבר גם אני לא מאלה שאוהבים להסתובב עם הדבר הזה שמחובר אליך כל היום אבל האיזון הרבה יותר קל ונוח את יכולה לאכול מה שבה לך מתי שבה לך לקום באיזו שעה שאת רוצה וכדומה מה שאי אפשר עם מזרקים. בקשר לאסטטיות רוב המשאבות נראות כמו ביפר ואת יכולה לתלות אותם על המכנס אם את ממש מעונינת שלא יראו אותה יש שתי שיטות האחת טובה רק לנשים (לפחות פה יש יתרון) והיא לדחוף אותה לחזייה !!! אין שום סיכוי שמישהו יראה אותה (אלא אם כן דוחפים ידייים............) השיטה השנייה היא להכניס אותה לכיס ולעשות חור קטן לצינור בעיני השיטה הכי נוחה וטובה אני התחברתי למשאבה רק עכשיו כשלושה חודשים לפני שנכנסתי להריון- לדעתי זה לא זמן מספיק כדי ללמוד איך לאזן את עצמך בצורה הטובה ביותר (הA1C שלי הוא 5.8 אבל עדיין יש לי קפיצות) בכל אופן בתור אישה בהנחה שאת מתכננת הריון באיזשהו שלב (לא אמרתי עכשיו) אני ממליצה לך כבר להתחבר כדי שאח"כ תהיי יותר רגועה.

M a x

New member
עוד שיטה...

ישנו קיט מיוחד המאפשר תליית המשאבה על הרגל..כך שלא רואים ולא יודעים. מעבר לכך כל תגובה שתתקבל כאן לא תוכל להעביר לך את ההרגשה האמיתית של טיפול במשאבה,לא את הרגעים המרגיזים עת בה את מוצאת עצמך רצה לשרותים באמצע הלילה רק כדי לגלות משהו הנגרר אחרייך המחובר לצינורית,כמו גם את הרגעים בה את מודה לעצמך שיש לך משאבה ואת יכולה בלחיצת אצבע להזריק את האינסולין הדרוש מבלי לחפש מקום להזריק בו אפילו מבלי לקום מהכסא. לכן המלצתי לך : פני אל אחת החברות המשווקות את משאבות האינסולין וקחי לך אחת לניסוי. שתי החברות מאפשרות תקופת ניסוי של מספר שבועות ללא תשלום,כך תוכלי להחליט מנסיון אם משאבה מתאימה לך או לא.

לדעתי...

מאז שהתחברתי למשאבה הרבה יותר קל לי במחינת חיי היום יום.... גם יותר קל להתאזן אם המשאבה... צריך להתרגל עליה (זה לא קשה)!!!

nimush

New member
אל תחשבי פעמיים.

אקווה, אני בגילך, כבר שנתיים על משאבה, וזה פשוט עולם אחר. מוכרים לי החששות לעבור מהזריקות (אליהן כבר כל כך התרגלת) למשהו חדש, אבל אחרי שבוע אחד על משאבה את לא תביני איך חיית בלעדיה. העובדה שהמכשיר צמוד אלייך רוב הזמן הינה הגבלה מינורית ובטלה לעומת החופש שהמכשיר נותן לך - חופש לאכול מה שרוצים מתי שרוצים, לישון ולקום מתי שרוצים, ולעשות כל דבר בלי לחשוב מתי הפעם הבאה שאת צריכה להזריק. כל זאת כמובן מעבר ליתרון העיקרי, שהוא השליטה הכי טובה שאפשר להשיג היום. אני באזור ירושלים, אם את רוצה לשבת וללמוד יותר - רק תגידי, אני אשמך להראות לך ולפרט איך אני חי חיי סטודנט מטורפים לחלוטין ועדיין מחזיק את עצמי על HbA1c סביב ה- 5.5. הרבה בזכות המשאבה.

למעלה