תהייה 2

A Pig in a Cage

New member
תהייה 2

תהייה 2: התחקיר הביטחוני (או: 8 שעות מהחיים שלי שאני לא אקבל בחזרה). ולא, זה לא קשור לרדיוהד... Prolog אני לא יודע לכמה מכם כבר יש נסיון עם הצבא ואיזה, אבל מניסיוני הפעוט בתור מלש"ב על סף גיוס אני יכול להגיד לכם דבר אחד: הצבא הוא אחד המוסדות המפגרים ביותר בארץ, אם לא הכי מפגר... ולמה זה? בירוקרטיה. כן כן, בירוקרטיה. אותו מדע מילוי הטפסים והשאלונים, היחיד שמעניק כח כלשהו לפקידים, הוא המקור לכל צרותינו. ומי שנתקל בבירוקרטיה יודע בדיוק על מה אני מדבר. לצורך קבלה לתפקיד כלשהו אליו אני מועמד הוטל עליי לעבור היום תחקיר בטחוני, או בשמו המקצועי - טירטור אחד גדול. דבר הראשון שהייתי צריך לעשות זה למלא מראש טופס של שלושה עמודים המכיל כל פרט הכי קטן עליי, המשפחה שלי, חברים שלי, באיזה בי"ס למדתי, איפה עבדתי, מתי טסתי לחו"ל, האם אני חבר באירגון טרור, והרשימה עוד ממשיכה. את כל זה - בארבעה עותקים. בצבא עוד לא שמעו על מכונת הקסמים של Xerox, שהומצאה רק לפני 50 שנה... עד כאן מילא. היום בבוקר התייצבתי לתומי בבסיס חצי שעה לפני הזמן שנקבע לי כדי לעבור את התחקיר. או ככה חשבתי. הגעתי לשם ב8, והתחקיר התחיל רק ב 13:30. איחור של 5 וחצי שעות, זה הכל. וזה לא רק אני - כל האנשים שהיו איתי (משהו כמו 15) נכנסו באיחור של לפחות 3 שעות. התחקיר עצמו לקח מספר שעות שמשתנה בין שעה וחצי לארבע (?!) שעות, ולאחריו נתבקשנו להמתין עוד שעה ומשהו עד שנוכל ללכת. למה??? למה צריך את זה? למה הייתי צריך לבזבז 8 שעות בבסיס דבילי, כשיכולתי לבלות את הזמן הזה בעבודה ולהגיב לכל ההודעות החדשות בפורום? (וזה באמת לבלות - כמה ממשתמשי הפורום יודעים כבר כיצד אני מעביר את 9 השעות של חיבור ה-Frame Relay בעבודה...) ולמה הם שואלים אותי במשך שעה וחצי שאלות על החיים בגילאי 0-6, על הרגלי הבילויים שלי ותכיפות צריכת הסמים?? מה זה קשור בכלל לתכניתן בממר"ם??? אכן, מסתורי הוא העולם בו אנו חיים. Epilog ולסיכום, היה זה קרל מרקס אם אינני טועה (ואולי דווקא לנין. שיעורי הסטוריה בכיתה ט´ נראים רחוקים מאוד עכשיו) שהגיע לפני מותו למסקנה שהקומוניזם לא יעבוד רק בגלל הבירוקרטיה - הטעות הכי גדולה של המאה ה 20 אחרי ה MTV וגלגל"צ... אז נכון, מהות הקשר בין צה"ל לקומוניזם אכן נתון לויכוחים, אבן המסקנה ברורה: בירוקרטיה זה דבר מסריח. וזהו. עזבו, היה לי מלא זמן להתעצבן היום, וחסר לכם אם אני לא מקבל הרבה תגובות על כל ההשקעה שהשקעתי בהודעה הזאת

A Pig in a Cage

New member
לא בדיוק התגובה שציפיתי לקבל...

אני בן 18, ואני עובד בחברה לבניית אתרים אבל איך זה קשור?

Her Circulation

New member
ספר לי על זה

חוויתי זאת על בשרי. הצבא שיבץ אותי תחילה לדבר בו אני הכי חלש...לאחר הרבה תחקירים וכו. זהו מוסד עצום. הבירוקרטיה היא בלתי נמנעת במוסדות כל כך גדולים. זה מקומם, נכון, אבל באמת שאתה , הפרט הקטן לא יכול לעשות משהו כנגד מפלצת זו. :ואגב - הודעה מנוסחת היטב :) תומי

Her Circulation

New member
מענה 2

אתה חושב שהדבר קשור גם לתרבותנו ? לסמוך...זרוק...יהיה בסדר ? ישנן תרבויות בהן איחור הוא ממש חטא ופגיעה בכבוד השני, כמו יפן.

A Pig in a Cage

New member
קשור מאוד

בתרבויות מסויימות, כמו יפן שציינת, באמת הדבר נחשב למאוד לא מקובל לאחר אפילו בחמש דקות, שלא נדבר על חמש שעות... בתרבות הישראלית, לעומת זאת, אין שום בעיה אם איחורים. ומה מייצג את תרבותנו הנפלאה טוב יותר מאשר צה"ל? חוץ מזה, מה איכפת להם בכלל. הם לא מבזבזים את הזמן שלהם אלא את הזמן שלי, ואני חייב להיות שם, אני לא אבריז להם או משהו, אז הם יכולים לעשות בעצם מה שבא להם

Her Circulation

New member
אני חושב ...

אני חושב שהעניין הוא כזה - כשהצבא צריך ממך משהו - כל איחור קטן גורר ענישה . כשאתה רוצה וצריך את הצבא - איחור הוא דבר שתצטרך ללמוד לחיות עמו.

A Pig in a Cage

New member
יותר נכון

לדעתי - אם אתה חייל יש עוד על מה לדבר. אם אתה עדיין לא אז הזמן שמתבזבז הוא הזמן שלך שבכל מקרה לא היה הולך לצבא אלא לצרכיך האישיים, אז מה איכפת להם בכלל?

קליפס

New member
אחחח... אח אח אחח...

זה ממש מקומם!! כן!! צריך למחות!! למחות!! תנחומיי הכנים, מי ייתן ולא תאלץ לעבור את זה שוב. חחחחהההה, כמה קלים הם החיים בכיתה ח´... אח אח אחח... קליפס (ח´ניקית גאה).

A Pig in a Cage

New member
דווקא לא ../images/Emo8.gif

אם עכשיו את בכיתה ח´, זאת אומרת שתקבלי צו ראשון בערך עוד שלוש שנים, כשתהיי בכיתה י"א, וכבר אז יתחילו לטרטר אותך

A Pig in a Cage

New member
זה בסדר, יש לי סבלנות

חוץ מזה שמלבד הצבא, לגיל שלי יש הרבה יותר יתרונות...

קליפס

New member
כן,

אבל לך יש לדאוג לכסף - לי אין אפילו בגרויות על הראש. מה, אתה לא מתגעגע לילדות עשוקה? קליפס (ודי ברור שאני סתם מקנאה באנשים שהשתחררו מסורגיי בית הספר).

A Pig in a Cage

New member
ממש לא

בגרויות - אל תדאגי, עוד יהיו לך, וכסף לא ממש מהווה בעיה בשבילי. תזכירי לי מה זה בי"ס? אני זוכר שפעם היה מין בניין כזה שהרבה אנשים הסתובו שם כל הזמן, לא ברור לי למה, מין בית כלא כזה שאפשר להבריז ממנו. זה בי"ס? כי אני ממש לא זוכר... אל תדאגי, עוד מעט גם זה ייגמר

למעלה