תהייה קטנה... *זהירות ספוילר* לאלו שלא קראו

Dark Muse

New member
תהייה קטנה... *זהירות ספוילר* לאלו שלא קראו

שלום אנשים טובים בתפוז. אני קורא את שר הטבעות באנגלית כידוע לחלקכם, מי שזוכר, ונהנה מכל רגע. סיימתי אתמול את שני הצריחים, והיה שם משהו שקצת, טיפה, היה לי מוזר. שילוב עוקצת את פרודו וגורמת לו לשיתוק. סאם מגיע ומוצא את פרודו משותק, וקר, שהוא אינו מבחין בדופק שלו. הוא מחליט שפרודו מת ולאחר חשיבה לעצמו מחליט לקחת את הטבעת לסיים את העבודה של פרודו. כהלך בדרך אל קירית אונגול (אם אני לא טועה, המגדל של האורקים בכל אופן), הוא שמע את שני הצ'יף אורקס (שכחתי את שמם ואני מתעצל לבדוק, סליחתכם). ועוד קבוצה של אורקים עוברים. הוא מחליט לשם את הטבעת כדי שלא יבחינו בו. עכשיו ברגע זה קורה משהו מוזר. יכול להיות שיש לזה המשך ישיר (אם כן לא לגלות, רק תגידו לי) אבל עד סוף הפרק האחרון (החלטותיו של סאם) הוא נשאר עם הטבעת במשך כל השיחה של שני הקפטנים. הוא מבין כמובן כל מילה בשפה השחורה כיוון שהטבעת על ידו, והוא ממשיך אחריהם כשהטבעת עליו (לא נאמר שהוריד אותה) כשהם נכנסו למגדל. זה לא מוזר שהעין של סאורון באה לפרודו באמין מויל (אם ככה רושמים בעברית), ובוחנת אותו היטב, כל כך רחוק ממורדור, ואילו שהטבעת ממש נמצאת מתחת לאפו, כל כך קרוב למינס מורגול ולוגברוז, סם הולך עם הטבעת בחופשיות?? זה קצת הפריע לי. הוא נמצא בשטח האויב. הרי שהמלך המכשף עבר עם צבא האורקים על הגשר ונעצר כשפרודו וסאם מסתתרים, הוא הרגיש בטבעת (וזה גם נאמר בשיחה של הצ'יף אורקים), אז כשהוא לבש את הטבעת, הם לא היו אמורים לחוש זאת שבעתיים? אפשר להגיד שהם היו עסוקים במלחמות במערב, אבל עדין, הטבעת היא הדבר החשוב מכל האורקים שהלכו לקרב לא? אם אני צריך להיות סבלני ולקרוא את שיבת המלך כדי להבין את הפרט הזה, אז רק תאמרו לי, אבל אם אין לזה הסבר בספר הבא, אז אשמח לשמוע דעתכם.

maglor

New member
ובכן, ניתן להסביר את זה כך

1. סאם עדיין לא היה בתוך מורדור וסאורון לא יכול להרגיש בדיוק איפה הטבעת כל עוד היא לא במורדור. 2. המלחמה במערב הסיחה את דעתו. אז שילוב שני הדברים האלה מנע ממנו לאתר את הטבעת

Y. Welis

New member
הי - טוב ששבת

השאלה טובה וגם די מוכרת. אבל באשר לסאורון - הוא לא חש בטבעת בשום נקודה, כולל גם באמון הן, כאשר פרודו חש בציווי להתגלות: זה היה הרצון השלוח שלו, ולא 'ראיה' ממשית. ר' דברי השליח 'פי של סאורון' לגאנדאלף מול השער השחור , כשהציג לפניו את השריון של פרודו - 'אדוני אינו מבין מה טעם אתם שולחים יצורים קטנים כאלה לתוך מורדור'. סאורון לא ידע לקשר בין ההוביטים לטבעת, וכמובן לא העלה בדעתו שהם ינסו להכניסה לתוך מורדור (הוא לא היה מסוגל לתפוש את זה, למען האמת).

Dark Muse

New member
זה סותר את ההגיון מה שאתה אומר

הוא היה אמור לדעת בפרוש מי הם ההוביטים ומה הקשר שלהם לטבעת. הרי גולום אמר כשעונה את שמו של בילבו, והנזגול הגיעו בסופו של דבר לshire, והם רדפו אחריהם. עזוב את זה, פרודו לבש את הטבעת כשהוא נדקר על ידי המלך מכשף ב weathertop. לא יכול להיות שההוביטים והטבעת לא נראו לו קשורים אחד לשני.

Y. Welis

New member
הקשר למיקום הטבעת - כן. אבל לא היה לו מושג

מדוע להשתמש בהוביטים, מרגע שאנשים בעלי עוצמה ומעמד גדולים יותר יהיו בסביבה. היה לו גם רמז מהפאלאנטיר שפיפין ראה - אבל זה לא עזר, כי סאורון מעצם טיבו, לא יכול היה להניח שמישהו בעל כוח (כמו אראגורן), יעמוד בפני פיתוי הטבעת ולהשתמש בה נגדו (או לוותר עליה לגמרי ולהשמיד אותה - משהו שלא נראה לו אפשרי). באשר למלך-המכשף - נקודה טובה, אבל הוא הושמד בגונדור (אגב בטיוטות מוקדמות לפרק על הר האש, סופר שהוא הגיע למקום, ברגע שפרודו ענד שם את הטבעת והכריז שהוא לא מתכוון להשליך אותה).

Dark Muse

New member
הוא הושמד בגונור אך חזר למינס מורגול

בכל אופן הקו שאתה הולך עליו זה שפשוט סאורון היה בטוח שהטבעת תעשה את שלה. לפי הסרט (עוד לא קראתי כאמור את שיבת המלך), פרודו באמת נכשל לטבעת, וזה היה יותר המזל שגרם להשמדתה, כך שזה יוצר הגיון בסופו של דבר. מעניין אבל! תודה :)

Dark Muse

New member
*התכוונתי כמובן שהוא יצא ממינס מורגול

לפני שהלך לקרב. יצא ממורדור בעצם (כך שאם יש קשר כלשהו בינו לבין סאורון, זה היה יכול להתקיים).

Y. Welis

New member
לא שמתי לב שאמרת שלא קראת

עדיף שתקרא ואז נמשיך בדיון, כי בהר האש קרו כמה וכמה דברים מעניינים.

erandd

New member
סם מסיר את הטבעת כשהוא חוצה את גבול מורדור

אומנם ספויילר אבל- לא יהרוס לך בתחילת הספר השלישי מסופר שברגע שסם חצה את גבול מורדור הוא מסיר את הטבעת " סם חצה את גבול מורדור. הוא הסיר את הטבעת אולי משום שחש בעומק ליבו כי סכנה טמונה בה...." קשה להסביר זאת, אבל חשוב להבין שהקרבה של הנאזגול לטבעת בשלב הראשון (הן במינס מורגול והן בפסגת הרוחות) היא שחשפה את פרודו לעיניהם. מרגע שחצו את הגבול של מורדור אין שוב הגנה והם נכנסים לליבו של המרכז השחור שבו כל שאר הכוחות מתגמדים (תראה ציטטה כזו בספר השלישי- בהר הגזירה) ולכן סם מסיר את הטבעת. דבר אחרון.- השער השחור קרוב הרבה יותר לבראד דור מאשר מדרגות קירית אונגול וגם פחות מושגחות (בגלל שילוב). זו עוד סיבה למה סם לא נתגלה לסאורון

למעלה