תהייה - צבע שיער

Eternal Thought

New member
תהייה - צבע שיער

השאלה הזו כנראה נובעת מצפייה ביותר מדי אנימה, שם צבעי השיער נעים לרוב בין מופרך לבדיוני (ירוק, כחול, ורוד ומה לא), אבל למה בעצם שיער של בני אדם, או עד כמה שאני זוכר, יונקים בכלל, לא התפתח למגוון רחב כל כך של צבעים? יש לבן, שחור, חום, צהוב/בלונדיני, אבל אין עוד צבעים. זאת בניגוד לחרקים או עופות שהם בעלי צבעים מבהיקים מאד כמו טורקיז או כחול ואולי עוד שילובים שאני לא מכיר. אז למישהו יש כיוון למה האבולוציה (או האל, או קת'ולהו) גרמו לכך שמגוון הצבעים של יונקים מצומצם יותר?

אחמס1

New member
לדעתי הסיבה היא בעיקר טכנית

צבע השיער האנושי נקבע ע"פ כמות הפינגמנט (שהיא מולקולה שנקראת מלנין) שיש בו. מסיבה זו הצבעים הם פחות או יותר על אותה סקלה של צבע ונבדלים בעיקר בבהירות (יוצא דופן זה שיער כתום/אדום - לא יודע למה). וכמה שאני מתאמץ אני לא מצליח לחשוב עכשיו על יונק עם שיער צבעוני (כלומר שצבעיו לא בסקלת צבעי השיער האנושית. אם יש אז אני מאשים את השעה בכך שאני לא זוכר אותו.) ככל הנראה מוטציה שגורמת לשיער להיות צבעוני (טורקיז למשל) היא מאוד מאוד נדירה, וכנראה נדירה מספיק בשביל גם לא להוות גורם באבולוציה. חרקים לעומת זאת ויצורים ימיים הידועים בצבעיהם הבוהקים - לא מקבלים את צבעיהם הודות לשיער אלא קסקסים (אם ככה כותבים scales בעברית) או אקסוסקלטון (במקרה של חרקים ופרוקי רגליים אחרים). שם כנראה פועלים פיגמנטים אחרים מלבד מלנין ולכן מגוון רב יותר של צבעים. כנ"ל לגבי ציפורים וזוחלים. הנוצות הרי התפתחו מהקסקסים ומכיוון שאלו יכולים לקבל מגוון צבעים (ויש לטאות מאוד מאוד צבעוניות - זיקיות למשל) גם הנוצה.

avinamal

New member
אני עם התחמס

לדעתי "מנגנון הצביעה" שונה לגמרי בין חרקים-צפורים-דגים-אלמוגים לבין יונקים. ביונקים יש פיגמנטים בפרווה (או בעור) היוצרים את הצבע. בחרקים-צפורים-דגים-אלמוגים הצבע הוא תוצאה של שבירת האור מה"ציפוי" שלהן, כלומר הצבע תלוי בטקסטורה ולא ב"כימיה", שזה פתרון יותר פשוט. * אגב, זהו התחמס הזהוב, מין אוסטרלי שאינו נמצא בישראל. לנו יש רק תחמס נובי, תחמס מצרי ותחמס אירופאי אאל"ט.

Eternal Thought

New member
ג'ינג'ים הם לא בני אדם

טיפשי מצדי לשכוח את זה... ובכלל, עכשיו רשימת הצבעים לא נראית לי כל כך קטנה בכל מקרה.

SpyKid

New member
אבל הגוונים בכל זאת נמצאים

בטווח די מצומצם יחסית לספקטרום הצבעים.

למעלה