תהייה לשבת

תהייה לשבת ../images/Emo125.gif

אנשים שומרי מסורת, בזמן שבת, לא עושים הרבה דברים: לא כותבים, לא מנגנים, לא מדליקים מכשירי חשמל. על אף שאני עצמי לא שומרת מסורת, שלל האיסורים האלו, שפעם נראו לי מופרכים לגמרי, הפכו עם הזמן להיותת משהו קצת מובן, כי כל הזמן הזה מתפנה לשקט של מנוחה, של קריאה, של הרהורים. ובסופו של דבר, זו המטרה בשבת, לא? לנוח, כל אחד בדרכו. אז יש דברים שאם מציבים קו אדום ואומרים, מצטער, אדוני, את זה אני לא עושה בשבת? דברים שמתוך זה ששבת זה הזמן שלכם, אתם אומרים - אולי בשאר הימים כן, אבל שבת זה יום מנוחה מיוחד שלי, ועל זה אני לא מוכן להעביר בה זמן
אצלי, כדוגמא (שלא מעידה עלי לטובה, אבל זה מה יש.), אני לא אהיה מוכנה להעביר סוף שבוע בניקיונות, אלא אם כן אני לא יודעת מה. לא משנה כמה זמן עובר, אני לא מצליחה להתחמם לרעיון של שטיפות וקרצוף, וזה עדיין מציק בשבילי. אז בכל זאת, צריך, אבל לא בימי השבת שלי.

לקשמי

New member
מניסיון

אני יודעת שכאשר שומרים שבת באדיקות, זה לא רק מפנה זמן למנוחה, זה גם יוצר אנרגיה טובה ותחושה של קדושה. יחד עם זאת, אני לא רגילה לשמור שבת וקצת קשה לי להיכנס לזה ממש (אלא אם כן אני במרכז ליוגה בשבת, ששם שומרים באמת שבת באדיקות
). אז הרבה פעמים כשאני לבד בשבת אני משתדלת לנצל את הזמן הזה כדי לנוח, לא לעבוד בעבודה כלשהי אלא להיות עם עצמי.

goldyboy

New member
אני לא עובד בשבת

לא בגלל דת אלא בגלל שיש לי זמן לעבוד במשך כל השבוע, ושבת נוצרה בשביל לנוח. היתה תקופה שהייתי עובד בשבתות, כשהייתי צריך את הכסף. היום, גם כשאני צריך את הכסף, עדיין מעדיף לא לעבוד. שבת זה זמן איכות עם נועה, לעשות דברים שאין לנו זמן לעשות כל השבוע (וגם לא לעשות כלום זה משהו), לבקר את ההורים, או סתם לישון עד מאוחר. בקיצור, היום, לא משנה מה, אני לא עובד בשבת
.

newKiticat

New member
אנחנו דתיים בבית

ובמשך שנים הקפדתי על הכל (כיום, אני עדיין לא יוצאת בשבת או רואה טלוויזה- אבל כשאצא מהבית זה ייבחן מחדש)- ואין לי ספק בדבר ההנאה שזה יכול ליצור. זה מנקה את הראש ומבדיל בין שאר השבוע..... שבוע טוב שיהיה....

sn00fy

New member
חילונית שומרת שבת

ככה תמיד חברה שלי קוראת לזה, וככה היא נמנעת ממלאכות מרגיזות בשבת... אחלה רעיון בעיני, למרות שעדיין לא אימצתי אותו במלואו

NightElf

New member
שבת - זמן למנוחה... ../images/Emo199.gif

אומנם ימי שישי אני אוהב לבלות בניקיון והברקת הבית
אבל את ימי שבת אני אוהב לבלות במנוחה, פיזית ונפשית. ובמנוחה אני לא מדבר בהכרח על לישון או לשבת ולבהות בתקרה, אלא גם סתם לגלוש באינטרנט, לראות סרט טוב או לקרוא קצת. העיקר לצאת משגרת הלימודים - עבודה הכל כך שוחקת...

lola in pijama

New member
הלוואי ../images/Emo10.gif

משרה מלאה +סטודנטית = סופ"שים מוקדשים לחרישה והכנת עבודות
מה שכן, אני משתדלת לפחות ערב אחד (חמישי או שישי) לצאת להתאוורר קצת, אפילו לכמה שעות עם החברים. זה נותן אנרגיה לשאר השבוע. אה, ולקום יקיצה טבעית ביום שבת. (חוץ מכשאמא מסמסת שיש צ'ולנט ושאני אבוא לצהריים
)

LadyWolf

New member
קבל"ש בנוסח הקיבוצי../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo120.gif

מאז השנת שירות אני משתדלת לעשות קידוש בערב שישי בצבא זה במיוחד קיבל משמעות בשביי כשהיינו עושים קידוש בהאמר או באמצע המחסום שכל העמדות יוכלו להשתתף היחס שלי אל בדת והשבת הוא יותר מסורתי מדתי בש"ש למדתי משנה ותלמוד בשביל הכיף והיינו עושים קבל"ש בנוסח הקיבוצי כלומר גם דתי וגם עם טקסטים יותר חילוניים ברוח השעה חוצמזה, בשישי תמיד עושים ספונג'ה

למעלה