תהייה לגבי B12

תהייה לגבי B12

הגוף שלנו שומר מאגר של B12 שמספיק לבין 3 עד 6 שנים.
1. התהייה הראשונה שלי היא למה הגוף שומר חומר תזונה לכל כך הרבה זמן.
2. האם יש עוד ויטמין או מינרל או חומר תזונה חיוני אחר שאנחנו שומרים ממנו מאגרים לכל כך הרבה זמן.
3. האם ידוע לנו על מאגרי B12 גדולים כאלה אצל בעלי חיים אחרים.
4. מה ההגיון האבולוציוני בזה, אם יש חומר תזונה חיוני לנו שעלינו לצרוך אותו יומיום או כמעט יומיום, איזה מנגנון יגרום לכך שנשמור מאגרי חירום למשך שנים.
5. מה זה אומר לגבי רמת הצריכה המומלצת של B12. אם אנחנו יוצרים מאגרים גדולים של B12 שהגוף לא השתמש בו, למה לצרוך כל כך הרבה B12.

תשובות

1) אגירה של נוטריינטים נעשית לזמנים אשר יש מחסור אז המאגרים יכולים לספק את התצרוכת שהגוף זקוק לה.
2) לדוגמא סידן (נשמר בעצמות),יש גם מאגרי ברזל (פריטין) וכ'ו .
3) גודל המאגר שהוא בעיקר בכבד יחסית דומה בינינו לבין בעלי חיים אחרים (אצות מסויימות לדוגמא הן אינן בעלי חיים אבל אורגניזם שגם עבור מספר מינים אוגר בכמויות גבוהות פי כמה אלפים מהדרוש להן ) הבדל שאני כן מכיר בינינו לבעלי חיים אחרים הוא לדוגמא בחתולים חוסר בחלבון TC1 שבין השאר אוגר מעט בי 12 בדם (לא בכבד) .
4) המנגנון נקרא ברירה טבעית - בגלל שבעיתות מחסור הויטמין עשוי להיות חשוב אז יכולה להיות העדפה לבחירה של אורגניזם שיכול לשמר כמות מספקת לתקופת מחסור.
5) צריכה מומלצת נקבעת על פי המחקרים בתחום ועל פי הכמות שאנחנו משתמשים בה לעומת איבודים של הגוף - לא על פי גודל המאגרים , אני לא משוכנע מה זה הרבה או מי צורך כל כך הרבה אבל צריך לצרוך כמות שהיא שווה או גדולה לכמות שאנחנו צריכים ולכמות שאנחנו מאבדים כל יום .

למעלה