תהייה לגבי מסגרת

annes

New member
תהייה לגבי מסגרת

אז הילד בן שנה ו-4 כאמור - התוכנית היתה לרשום אותו לגן של ויצ"ו מספטמבר - הרופאה ההתפתחותית כבר אמרה לסדר לו חונכת לשעתיים ביום במעון - השאלה - אם זו מסגרת שמתאימה לו, או עלולה לגרום להדרדרות?? (כ"כ מפחיד אותי האפשרות של הדרדרות, כי כרגע, הוא אמנם לא מחפש חברה כמו ילדים אחרים, אבל כן מתייחס, הולך אחרי החברה שלו במידה מסוימת, בא אלי לחיבוקים, מרים ידיים שאני ארים אותו, מחייך אלי, בא כשאני קוראת לו, מסתכל על זרים שעוברים על ידו, דברים כאלו....) בינתיים חשבתי גם להתחיל לקחת אותו למסגרת של "גן בלי גן" שזה פעמיים בשבוע 3 שעות ביום, יחד איתי, בקבוצה של 12 ילדים - הקלינאית של קופ"ח וגם הרופאה אמרו גם שיתכן שהמצב שלו הוא פשוט כי הוא לא נחשף להרבה חברה, לא רגיל לשחק יחד עם אחרים (הוא בן יחיד ואין לנו שום משפחה רק אני והוא ואמא שלי) - אם כי, עד כמה שהייתי שמחה להאמין שזו כל הבעיה, זה לא נשמע לי לגמרי הגיוני.....תובנות, השגות?

vered73

New member
שוב לחייג את אותו מספר שלא ענו לך

לאחרונה, ואגב, ענת יצרה איתי קשר וממליצה להשאיר לה הודעה. אולי תבקשי שתתקשר דחוף.

'בגדול' אני יודעת, אבל חשבתי

לשמוע דברים מעבר... אני עדיין מחכה לאישור מהביטוח-לאומי.... ולהכרה דרך משרד הרווחה... אבל משם והלאה? תוך כמה זמן קובעים ועדת הערכה? האם באמת באים לקראת הרצונות של ההורים?

vered73

New member
לא מכירה את המושג ועדת הערכה

אנחנו הגשנו בקשה וביקשנו מאיתנו אישור להכרה מהמדינה.
ועדת השמה, ערכו לנו בקיץ ביוני אאלט בתל אביב באחת מלשכות הרווחה. (היה מוזר להגיע למקום ששם קיבלתי בזמנו מטופלים נרקומנים, בשביל ועדת השמה לבן שלי) בועדה על פי הבעות הפנים קיבלתי את הרושם לאן הילד יקבל אישור. (גם העו"ס מהרווחה של העיר שלנו הגיעה לדיון) משהו שלמדתי בועדה, היא שעצם כך שערכנו אבחון (כי כך הבנתי שצריך על מנת להתקבל בזמנו לגן ABA) אצל ד"ר צחור, מקנה לנו נקודות זכות בועדה - היות שגם רצינו גן שמתנהל בצמוד למרפאה באסהר. חשתי שמאד באים לקראתנו, הרעיון הוא לדעתי לבדוק חוסר התאמה בין ציפיות ההורים ליכולתיו של הילד (כמו הורים שפגשתי היום שממש הסבירו לי בכעס שהבת שלהם לא אוטיסטית למרות שהיא עם אבחון של PDD ולומדת בגן של הבן של דניאלה ששם זה גן עיריה לאוטיסטים
) ומעל לכל התאמת מסגרת ראויה עבורו (ראויה במשמעות החיובית) בועדה של העיריה (מעין ועדת קבלה לחינוך מיוחד) התחושה היתה של יש "אתם" ויש "אנחנו". יש לי טעם מר מהפגישה הזו אבל גם כאן הלכו איתנו כי היינו מעוניינים בשנה שניה והגן הציג מטעמו מכתב שהילד יפיק תועלת מכך. (בועדות למדתי עוד דברים אבל זה לטלפון לא פה כשאנשים שהם לא הורים קוראים לומדים מצטטים ומשתמשים לרעה)

vered73

New member
נשאלת השאלה מהם הכלים שאת רוצה

להקנות לבנך. מסגרת ויצו עם חונכת לילד שיהיה בן שנתיים בספטמבר, לא תתן לו את אותם כלים שיכול צוות הממוקד בנושא התקשורת. לו הייתי במקומך (בני היה בתפקוד של תינוק בגיל שנתיים) עדיין הייתי בוחרת במסגרת המותאמת לבעיה ולא מסגרת רגילה עם חונכת. עוד יגיע הזמן הזה לגן רגיל עם סיוע, בעוד שהזמן הקריטי ביותר מבחינת גיל הינקות, הוא כעת והוא לא ישוב. יש גנים של אלוט ויש גנים של העמותה לילדים בסיכון. רק דבר אחרון נוסף - ילד שלו בעיות תקשורת - לא מקבל אותם בשל בעיה סביבתית (חוסר חשיפה לעוד אנשים כפי שהציגה הרופא. למעשה ילדים בגיל צעיר זה לא מפיקים הרבה מחברת ילדים אחרים כמו שהם עשויים להפיק בגיל 3-4 אז נוצר גם משחק משותף). לגבי הערתה של הרופאה - חצי מהמשפחה שלי גדלה (כשהיו בגיל של בנך) אצל הסבתא כי כך היה נהוג ברוסיה, שהסבתא מגדלת את הילד. ולא היו להם שום בעיות תקשורת. (וחלקם היו ילדים יחידים לאם חד הורית)

מחל

New member
לשים ילד במעון עם סייעת זה בזבוז

זמן יקר! במעון זה בייביסיטר נטו. ורצונך כנראה שהילד יתקדם, לא? מנסיוני: רק אלוטף! ולנסות בכל הכח להשיג שם מקום. רק עבודה מביאה לתוצאות.

למעלה