תהייה לגבי איקסי

מייקרית

New member
תהייה לגבי איקסי

הי,
יחידנית, כעת בת 41.
הריון ראשון: שאיבה ראשונה מניבה מספר נאה של ביציות, החזרת עובר טרי לא מצליחה, חודש אחרי נכנסת להריון עם עובר מוקפא. יש לי ילדונת.
חזרה לטיפולים: שני ניסיונות עם עוברים מוקפאים שנשארו מלפני שנתיים לא צלחו. עוברת רופא. שאיבה ראשונה מפיקה 14 ביציות, 11 מופרות, שליש באיקסי (ICSI) והשאר רגיל. האיכות של העוברים לא מדהימה. מוחזר עובר טרי יום 3 ועובר טרי יום חמש. אף עובר לא הוקפא, אין הריון.
נפגשתי עם הרופא שלי לקראת סבב חדש. לטענתו, הבעיה פשוטה: ביציות זקנות. הוא רוצה להעלות את מינון ההורמונים כדי להפיק יותר ביציות בסבב הבא כדי שסטטיסטית יהיו יותר ביציות טובות. לדבריו, אין הוכחה לכך שהורמונים עלולים לפגוע באיכות הביציות.
כמו כן, הוא אומר שהביציות שהופרו באיקסי לא הפיקו תוצאות טובות יותר מאלה שהופרו רגיל, ובכל זאת חושב להפנות יותר ביציות לאיקסי בסבב הבא. גם כאן, לדבריו אין הוכחות שאיקסי עלול ליצור פגמים בעובר.
שאלתי אליכן: די השלמתי עם העלאת המינונים בסבב הבא, כי כרגע מדובר בעלייה סבירה. עניין האיקסי מטריד אותי. אם האיקסי לא הראה תוצאות טובות משמעותית, למה להשתמש בזה שוב?
מה דעתכן?

Musmus14

New member
כדי להבטיח שיהיו יותר הפריות

יש לי ילדון איקסי מהמם אגב..

מפעם

New member
אצלנו הכל איקסי

בעקרון במצב של זרע תורם איכותי באמת אין יתרון לאיקסי וסהכ יש לך תנובה יפה ואפילו הצלחת להפיק עובר יום 5 שזה לא מובן מאליו.
עם זאת זה לא מזיק, גם לי יש ילדי איקסי מושלמים.
אם את מחפשת שינוי יש לי כמה הצעות חלקן קצת יקרות..
את יכולה לקחת הורמון גדילה שהוא משפר איכות ביציות מצוין ו/או לטול תוסף תזונה בשם ל-ארגינין ששיפר לי (ביחד עם עוד גורמים) את איכות העוברים, בכלל אני בעד תוספים.
אצלי שינוי פרוטוקול שינה משמעותית את כמות ואיכות הביציות וההפריות. עברתי מגונאל ודקא לפרוטוקול עם פרגובריס וצטרוטייד (ללא שינוי במינון) וכמות הביציות הוכפלה וגם איכות העוברים השתפרה.
אפשר לנסות לשנות את התורם. אולי יש אחר מתאים יותר.
אם כבר איקסי אז גם מיון. זה לא עובד אצל כולם אבל אצלנו מיון היה הצלחה מסחררת ואין אצלנו בעית מורפולוגיה. בגיל 44 זכיתי להריון בהחזרה הראשונה מהשאיבה עם המיון ונשארו לי עוד 5 מוקפאים איכותיים.
בחירות טובות ובהצלחה.

מייקרית

New member
תודה על העצות

אני בהחלט בעניין של תוספים. כרגע לוקחת Q10, הרופא שלי לא בעד לקחת דאה.
שינוי פרוקטול - אתן צ'אנס לפרוטוקול הנוכחי, ואם לא יראה תוצאות אבדוק כיוון של שינוי.
החלפת תורם - לא פוסלת, אבל עוד חזון למועד.
מיון - מה הקריטריונים? איך יאשרו לי את זה?
תודה!

מפעם

New member
אז ככה

הורמון גדילה זה לא דאה וזה גם לא תוסף. כדי לקחת צריך מרשם ורקיחה מיוחדת והזרקות. אני השתמשתי בל-ארגינין שזו חומצת אמינו שאמורה לעודד את הפרשת הורמון הגדילה בגוף ומועילה לעוד כל מני ענינים חיוניים.
כשהתחלתי לקחת ל-ארגנין זה היה במקביל לשינוי הפרוטוקול אז אין לי הוכחות שזה מה שעזר בלעדית אבל אחרי הנ"ל הצלחנו לגדל לראשונה בלסטוציסטים במעבדה וכמות הביציות הוכפלה. אז לעניות דעתי הלא מקצועית ל-ארגינין הוא תוסף מוצלח ומומלץ.
בקשר למיון, זו השקעה כספית לא מבוטלת אלא אם כן את מבוטחת של קופח "לאומית" שמשתתפת בהוצאות. זה מיועד בעיקר למקרים של בעיות זרע אבל הבנתי שגם בטיפולים של תרומת ביצית משתמשים במיון כדי להפיק את התוצאות הכי טובות שאפשר ללא קשר לאיכות הזרע.
במקרה שלנו זה היה הנסיון האחרי אחרון שלנו במימון הקופה. השקענו, ואני מצטערת שלא עשינו את זה קוּדם. התוצאות היו מדהימות. חוץ מאחת או שתיים, כל הביציות הבשלות הופרו, שוב, חוץ מאחת או שתיים, כולן בדרגה גבוהה.
אז זה לא עובד כאמור לכולם אבל לנו זה הצליח.
&nbsp

למעלה