תהייה + התייעצות

Im Loving It

New member
תהייה + התייעצות

אני והחבר בני 23 ו-26, בהתאמה, כבר שנה יחד.
הוא סיים תואר ורוצה להמשיך לתואר שני, אני לפני לימודים גבוהים.
אנחנו משתכרים ביחד 11,000 בחודש נטו. בבעלותו רכב שעוד לא סיים לשלם עליו (בערך 1000 שקלים כל חודש למשך 3 השנים הקרובות).
החסכונות שלנו מסתכמים ב30 אלף שקל. צריך לקחת בחשבון שאנחנו מתכוונים להתחתן בשנה-שנתיים הקרובות ולא תהיה לנו עזרה מההורים לרכישת דירה. מצד שני הם כן ישלמו על ההשכלה הגבוהה שלי.

איך אתם הייתם מתמודדים? אנחנו מאוד רוצים לעבור לגור יחד (מרגישים מוכנים, וכבר לא נחמד לנו חוסר הפרטיות בבית ההורים), אבל חוששים שהכסף לא יספיק, או שיספיק אבל לא נצליח לחסוך כדי לרכוש דירה.
יש איזשהו סכום שכשמגיעים אליו אפשר להרגיש "רגועים" ולצאת מהבית בשלווה??

(מעוניינים לשכור באיזור השרון - שכירות ממוצעת לדירה טובה נעה בין 2600-2900 לא כולל חשבונות)

avvv

New member
אין תשובות קלות

נראה שיש לכם אפשרות לשכור. יש לכם גם הכנסה וגם חסכונות, אלא אם כן התואר השני שלו יפגע בהכנסה המשותפת היפה שלכם.
עצה שלי: תחסכו את הכסף ואל תעשו חתונה גרנדיוזית, ככה לא תאבדו את החסכונות.

elena20

New member
תעברו לגור ביחד, אלה החיים ואי אפשר

כל הזמן להסתמך על ההורים.
לא חייבים לרכוש דירה ישר אחרי החתונה, גם ככה השנה/שנתיים שתגורו אצל ההורים בכל אופן לא יתן לכם חיסכון משמעותי.

Black Balloon

New member

אני לא מסכימה איתך

אם הם יגורו שנה אצל ההורים, הם יחסכו בסביבות 4000 לחודש לפחות - מלבד שכ"ד מגורים בדירה שכורה זו הוצאה משמעותית, וזה לפני שלוקחים בחשבון הוצאות לא צפויות ובלת"מים.

4,000 בחודש = 48,000 בשנה, זה יותר מאשר להכפיל את ההון הנוכחי שלהם, ואם הם ישארו אצל ההורים יותר אנחנו מדברים כאן על כמעט 100,000. לא מדובר כאן באנשים בני 30+ אלא בסטודנטים צעירים. כמובן שהשיקול הוא שלהם, אבל זה מה שאני הייתי עושה במקומם.

elena20

New member
ומה זה 100.000 לעומת מחיר דירה

שעולה היום מיליון וחצי לפחות באזור המרכז? כלום :)

רוב האנשים שקונים דירה

לא משלמים את מלוא הסכום מראש אלא לוקחים משכנתא. נכון שכהון התחלתי ידרש מהם יותר, אבל חיסכון של 100,000 ש"ח יספק להם התחלה יותר טובה בתכנון העתיד, גם אם הם לא יקנו דירה מייד. אחרי שהם יסיימו את הלימודים הם יוכלו לעבוד בעבודות רווחיות יותר ולחסוך יותר ולהגיע יותר מהר לקניית דירה.

זו דעתי.

elena20

New member
ברור שלא דיברתי על מלוא הסכום אלא על ההון

הראשוני.....

כשיש לך 100,00 ביד

הרבה יותר קל לך להשלים את הסכום בהמשך כשאתה עובד בעבודה "אמיתית" כדי להגיע להון התחלתי סביר. גם אם הם יגורו בשכירות אחרי החתונה, אם הם יהיו מחושבים ויחסכו, הם יגיעו לדירה משלהם הרבה יותר מהר מאשר זוג שלא חסך כלום לפני כן.

הדעה שלי אולי לא הכי פופולארית

אתם צעירים, צפויות לכם הוצאות לא קטנות ובנוסף אתם מתכננים להתחתן ובכיוון של קניית דירה - אני במקומכם הייתי ממתינה עם המגורים המשותפים, תעשי חישוב בכמה תוכלו להגדיל את ההון העצמי אם תישארו אצל ההורים עוד שנה וכמה זה יקל עליכם כשתגיעו לשלב של קניית דירה - את לא חושבת שזה שווה עוד שנה של חוסר פרטיות, בהנחה שאתם לא נורא סובלים? כפי שאת בטח יודעת, מגורים בשכירות זה לא רק השכ"ד אלא גם חשבונות והרבה הוצאות מעבר לכך.

כשתגיעו לשלב של קניית דירה, תשלמו משכנתא במקום שכ"ד - תנסי לחשוב על זה בתור כסף שלא ילך לאיבוד.

h a j b i

New member
אני לא הייתי מתחתן בלי להתנסות במגורים

משותפים והזמן לעשות את זה במקרה שלהם זה עכשיו...
אבל זה אני

אני מסכימה איתך מאוד

אבל הם מדברים על חתונה בעוד שנתיים, וכמו שכתבת בעצמך בתגובה הנפרדת - הם דיי צעירים ככה שזה לא חייב להיות עכשיו.

אנצל את ההזדמנות לספר על זוג מקסים שאני מכירה שביחד מגיל 17, אבל התחתנו "רק" בגיל 28. למה זה? כי הם למדו שניהם במתכונת שלא אפשרה להם לעבוד במשרה מלאה והיו צריכים לממן לעצמם את שכר הלימוד וכשהתחילו לדבר על העתיד, היו תמימי דעים שהם לא רוצים לגור אצל ההורים כזוג נשוי ולכן חיכו לסיום הלימודים, עברו לגור ביחד רק אחרי שעבדו כבר שניהם במשרה מלאה עם שכר שאפשר להם לחיות בצורה נורמלית. הם יש להם שני ילדים + דירה עם משכנתא (הם קיבלו עזרה מההורים, אבל הייתה להם גם תוספת משלהם שהצליחו לחסוך).

h a j b i

New member
האמת, אתם כולה שנה ביחד ודי צעירים

אבל אם אתם רציניים בעניין החתונה אז כדאי לכם להתנסות במגורים משותפים לפני. זה לא חייב להיות עכשיו, אתם יכולים למשוך עוד שנה אבל עם נטו של 11K ו - 30K ש"ח חיסכון זה בהחלט מספיק. לחסוך לדירה ככה לא תצליחו ממילא, תצטרכו לעבוד על הגדלת ההכנסות בכל מקרה ואם תתנהלו נכון אני מעריך שתוכלו לחסוך כ- 2,000 ש"ח לפחות כל חודש גם אם תעברו לגור בשכירות.

למעלה