תהייה בקשר לEchoes

• פותח הנושא idrz
  • פורסם בתאריך
איך שתרצה

אבל, כפי שאמרתי לך בעבר, לא ארשה לך לחרוג ממסגרת תקנון הפורום, בדיאלוגים שלך עם הגולשים - וזה כולל גם אותי. זלזול בגולשים, ציניות כלפיהם וסרקזם, אינם דרך התנהלות מכובדת. שים לב לצורת התנסחותך.

אבל תשמע..

יש לך טעות בטענה הבסיסית שלך... דבר ראשון, ווטרס מעריך מאוד את השירים שלו מכל התקופות ואפילו עדיין שר כמה מהם בהופעות שלו(Set The Controls). ואם להניח שווטרס הייתה לו סיבה טובה לשנות את סגנון כתיבתו אז זה בטוח לא בגלל מופשטות השירים שלו, שאתה עדיין חייב לנו הסבר יותר רחב על זה. ואם תעיין בניתוח של ציף לשיר תבין שהבית האחרון הוא לא כזה מופשט ופשוט, זו יצירת מופת. ועוד דבר, מה כל כך מגובש ב"חומה"?

אבל תשמע..

יש לך טעות בטענה הבסיסית שלך... דבר ראשון, ווטרס מעריך מאוד את השירים שלו מכל התקופות ואפילו עדיין שר כמה מהם בהופעות שלו(Set The Controls). ואם להניח שווטרס הייתה לו סיבה טובה לשנות את סגנון כתיבתו אז זה בטוח לא בגלל מופשטות השירים שלו, שאתה עדיין חייב לנו הסבר יותר רחב על זה. ואם תעיין בניתוח של ציף לשיר תבין שהבית האחרון הוא לא כזה מופשט ופשוט, זו יצירת מופת. ועוד דבר, מה כל כך מגובש ב"חומה"?

ecotest

New member
בעניין ניתוח מילים של שירים

החשיבה האנושית היא בדרך כלל אסוציאטיבית. כשאדם מסוים מנסה לנתח מילים של שירים, הוא עושה זאת עם כל מטען הרגשות, החוויות והנסיון שהוא צבר. אתם מכירים את זה מהיום יום. כמה פעמים פירשתם דברים שנאמרו לכם בצורה מסוימת, בעוד הכוונה של הדובר הייתה אחרת לחלוטין? חשוב להבין שאין בהכרח קשר בין הפירוש שניתן לשיר לכוונה האמיתית של הכותב. אם ניקח את פינק פלויד לצורך העניין, מי תאר לעצמו שהשיר Wish You נכתב כשיר געגועים לבארט? כל מי שיקשיב למילים בפעם הראשונה (ולא מכיר את הסיפור מאחריהם), יהיה בטוח שמדובר בשיר אהבה. כך גם לגבי Shine. מי שלא יודע ש- Diamond היא מילה שבארט הירבה להשתמש בה כדי לתאר משהו שהוא טוב, לא יהיה מסוגל לדעת שיש כאן רמיזה לבארט. בשורה התחתונה - רק הכותב עצמו יכול להעיד על משמעות המילים שכתב.

oribarak

New member
בחיים לא חשבתי על זה ככה..אתה צודק

וגם כשמסתכלים על הביוגרפיה של ווטרס זה יכול להיות אבא שלו,"no one sings me lulabyes" זו רמיזה שאין מי שירדים אותו...אין מי שיסגור לו ת'עינים, ואז הוא קורא לו בשמיים...החומה מתחילה להיבנות כבר בשנת 71?כנראה

ווטרס

התחיל לדבר על הבעיות הנפשיות שמציקות לו הרבה לפני אקוס. ב-IF ג€ ו-CC למשל. בראשון מדבר על יחסיו עם סיד. והשני על אביו. שתי לבנות מאוד עיקריות בחומה שלו . ובחומה זה הגיע למצב שהוא לא יכול לשמור את זה בלב וחשף את פרוייקט הקמת החומה.

Liorking

New member
תהייה נוספת

בקרדיט של Echoes, Seamus כתוב Mason, Gilmour, Waters, Wright - בסדר הזה, מייסון ראשון למרות שבסדר האלפביתי גילמור לפניו. למה זה ככה? עוד משהו שתהיתי הוא מה החלק של כל אחד ביצירה, כלומר מי כתב איזה חלק?

wish i was here

New member
נראה לי

שהוא שר את זה על אבא שלו,כי מי שר לבן שלו שירי ערס ומשכיב את הבן שלו לישון? האבא! לא נראה לי שהוא מתכוון לסיד פה :X

CigaretteBurn

New member
הממ... כן, אני די חושבת כמוך...

לפחות בבית האחרון זה נראה ככה, הוא מתאר את עצמו נורא לבד, אף אחד לא שר לא וכאלה, והוא צועק אל השמיים... נחמד.

Coon Jew

New member
בשיר free four

בשנת 1972 שיצא באלבום obscured by clouds רוג'ר שר על אביו: ''you are the angel of death and i am the dead man's son'' שיר קליל ומאוד יפה (אהבתי את המחיאות כפיים ברקע)

למעלה