לאזארוס לונג
New member
../images/Emo58.gif 7X07
ההודעה הבאה כוללת ספוילרים לפרק 7X07 בעיקר ועוד כמה עובדות שנתגלו במהלך הפרקים שאחרי. אני לא זוכר בדיוק מהיכן, אז מי שלא רוצה להסתכן, שלא יקרא את ההודעה הזו בכלל. נשארתם? אחלה. Conversations With Dead People. טוב, את הפרק הזה ראיתי כבר לפני שבוע, אבל החלטתי לראות אותו היום שוב. תקציר קצר: הראשון משתמש בדמויותיהן של יקירי הסקוביז על-מנת לזרוע פחד וספק ולהטות את הכף לטובתו. כמה שאלות/הגיגים/מחשבות שעלו לי במהלך הצפייה בפרק: ידוע שהראשון יכול להראות בדמות אנשים מתים, אך הוא אינו יכול לתפוס צורה ממשית, כלומר, הוא לא יכול לגעת בדברים גשמיים שכן הוא פשוט עובר דרכם. אם כך, מדוע ק'סי (שמתה בפרק 4) יכלה לגעת במדפי הספרים, להניח את ידיה על השולחן, לשבת על הכיסא ועוד? יכול להיות שזו טעות מצד הבמאי? יכול להיות שרק בהמשך הם החליטו על כלל חוסר-הגשמיות? יכול להיות שזה מכוון ושהראשון יכול לקבל צורה גמשית במקרים מסוימים? נחכה ונראה אבל זה בהחלט מותיר פתח מעניין. האפשרות השניה לא נראית לי נכונה מכיוון שכבר בפרק הראשון הוקפד על-כך שהראשון יהפוך רק לדמויות של אנשים מתים. זוכרים שבסוף אותו פרק, הראשון בא לבקר את ספייק במרתף? באותה הסצינה הוא הפך לדמויות הבאות: וורן, גלורי (נחמד לראות אותה שוב
), אדם, ראש העיר (גם אותו
), דרוסילה (ערפדים הם מתים מהלכים, לא?), המאסטר (אותו לא נחמד לראות שוב
) וכמובן, באפי (שמתה בעבר. פעמיים...) אז כנראה שיש איזה מאגר מתים כזה בעולם הבא שהראשון יכול להעזר בו. בנוסף, שמתם לב שברגע שהראשון משתמש באחת הדמויות - הוא יודע את כל ההסטוריה שלהן עד לדקויות הקטנות ביותר ומשתמש באותם הביטויים והשטיקים? מגניב אבל מסוכן להמשך. (מי שראה יודע) הדבר השני שרציתי לדבר עליו היה כל העניין עם ג'ויס ודון. אתם חושבים שהראשון היה זה שהשתמש בדמותה או שזו הייתה באמת היא? אם זה הראשון, למה הוא היה צריך את כל הטררם הזה? למה לא להופיע בפני דון ולהטעות אותה כמו שהוא ניסה לעשות עם כל האחרים? הרי היא הייתה מאמינה לכל דבר מפי ג'ויס. ההשערה שלי היא שזו הייתה אכן ג'ויס שבאה להזהיר את דון והראשון לא רצה לאפשר לה לעשות כן. זה טריק די מתוחכם מצד ג'וס (לא ג'ויס
) אם חושבים על זה. הרי בסוף הפרק אנחנו מגלים שהיה זה הראשון בכל המקרים, נכון? ואז אנחנו מסווגים את ג'ויס והאזהרה שלה תחת אותה קטגוריה - שקר וכזב של הראשון. ומה אם במקרה הזה ההשערה שלי נכונה? יכול להיות מעניין לראות מה יקרה בהמשך שכן האזהרה של ג'ויס הייתה: "ברגע האמת באפי לא תבחר בך. היא תפנה נגדך". בעניין הולדן (הערפד שנלחם עם באפי): לקח לי זמן לקלוט שהוא סוכן של הראשון ולא הראשון עצמו שפשוט לקח דמות מוכרת לבאפי. אם היה זה הראשון, מבחינה פיזית, הוא לא יכל היה להאבק בבאפי, נכון? כנראה שהראשון שלח אותו לשחק משחקי מוח עם באפי, והכי חשוב, לספר לה שספייק רוצח שוב אנשים. ברור שהוא רוצה לסכסך מכיוון שהוא פוחד מחזית מאוחדת של באפי וספייק. שני דברים אחרונים - זאנדר לא דיבר עם אף אחד ובכלל לא הופיע בפרק הזה. הוא לא חשוב מספיק בשביל הראשון?
ונכון שכולכם התרגשתם למראה ווילו בוכה כשהיא חשבה שהיא מדברת עם טארה?
עצוב... אין ספק שזה אחד מפרקי המפתח המעולים בעונה הזו, עונה שלדעתי היא הטובה ביותר של באפי (עד כה). למישהו יש סבלנות בכלל עד ה-25/3? לי לא
ההודעה הבאה כוללת ספוילרים לפרק 7X07 בעיקר ועוד כמה עובדות שנתגלו במהלך הפרקים שאחרי. אני לא זוכר בדיוק מהיכן, אז מי שלא רוצה להסתכן, שלא יקרא את ההודעה הזו בכלל. נשארתם? אחלה. Conversations With Dead People. טוב, את הפרק הזה ראיתי כבר לפני שבוע, אבל החלטתי לראות אותו היום שוב. תקציר קצר: הראשון משתמש בדמויותיהן של יקירי הסקוביז על-מנת לזרוע פחד וספק ולהטות את הכף לטובתו. כמה שאלות/הגיגים/מחשבות שעלו לי במהלך הצפייה בפרק: ידוע שהראשון יכול להראות בדמות אנשים מתים, אך הוא אינו יכול לתפוס צורה ממשית, כלומר, הוא לא יכול לגעת בדברים גשמיים שכן הוא פשוט עובר דרכם. אם כך, מדוע ק'סי (שמתה בפרק 4) יכלה לגעת במדפי הספרים, להניח את ידיה על השולחן, לשבת על הכיסא ועוד? יכול להיות שזו טעות מצד הבמאי? יכול להיות שרק בהמשך הם החליטו על כלל חוסר-הגשמיות? יכול להיות שזה מכוון ושהראשון יכול לקבל צורה גמשית במקרים מסוימים? נחכה ונראה אבל זה בהחלט מותיר פתח מעניין. האפשרות השניה לא נראית לי נכונה מכיוון שכבר בפרק הראשון הוקפד על-כך שהראשון יהפוך רק לדמויות של אנשים מתים. זוכרים שבסוף אותו פרק, הראשון בא לבקר את ספייק במרתף? באותה הסצינה הוא הפך לדמויות הבאות: וורן, גלורי (נחמד לראות אותה שוב