תהייה בעקבות
7X07

../images/Emo58.gif 7X07

ההודעה הבאה כוללת ספוילרים לפרק 7X07 בעיקר ועוד כמה עובדות שנתגלו במהלך הפרקים שאחרי. אני לא זוכר בדיוק מהיכן, אז מי שלא רוצה להסתכן, שלא יקרא את ההודעה הזו בכלל. נשארתם? אחלה. Conversations With Dead People. טוב, את הפרק הזה ראיתי כבר לפני שבוע, אבל החלטתי לראות אותו היום שוב. תקציר קצר: הראשון משתמש בדמויותיהן של יקירי הסקוביז על-מנת לזרוע פחד וספק ולהטות את הכף לטובתו. כמה שאלות/הגיגים/מחשבות שעלו לי במהלך הצפייה בפרק: ידוע שהראשון יכול להראות בדמות אנשים מתים, אך הוא אינו יכול לתפוס צורה ממשית, כלומר, הוא לא יכול לגעת בדברים גשמיים שכן הוא פשוט עובר דרכם. אם כך, מדוע ק'סי (שמתה בפרק 4) יכלה לגעת במדפי הספרים, להניח את ידיה על השולחן, לשבת על הכיסא ועוד? יכול להיות שזו טעות מצד הבמאי? יכול להיות שרק בהמשך הם החליטו על כלל חוסר-הגשמיות? יכול להיות שזה מכוון ושהראשון יכול לקבל צורה גמשית במקרים מסוימים? נחכה ונראה אבל זה בהחלט מותיר פתח מעניין. האפשרות השניה לא נראית לי נכונה מכיוון שכבר בפרק הראשון הוקפד על-כך שהראשון יהפוך רק לדמויות של אנשים מתים. זוכרים שבסוף אותו פרק, הראשון בא לבקר את ספייק במרתף? באותה הסצינה הוא הפך לדמויות הבאות: וורן, גלורי (נחמד לראות אותה שוב
), אדם, ראש העיר (גם אותו
), דרוסילה (ערפדים הם מתים מהלכים, לא?), המאסטר (אותו לא נחמד לראות שוב
) וכמובן, באפי (שמתה בעבר. פעמיים...) אז כנראה שיש איזה מאגר מתים כזה בעולם הבא שהראשון יכול להעזר בו. בנוסף, שמתם לב שברגע שהראשון משתמש באחת הדמויות - הוא יודע את כל ההסטוריה שלהן עד לדקויות הקטנות ביותר ומשתמש באותם הביטויים והשטיקים? מגניב אבל מסוכן להמשך. (מי שראה יודע) הדבר השני שרציתי לדבר עליו היה כל העניין עם ג'ויס ודון. אתם חושבים שהראשון היה זה שהשתמש בדמותה או שזו הייתה באמת היא? אם זה הראשון, למה הוא היה צריך את כל הטררם הזה? למה לא להופיע בפני דון ולהטעות אותה כמו שהוא ניסה לעשות עם כל האחרים? הרי היא הייתה מאמינה לכל דבר מפי ג'ויס. ההשערה שלי היא שזו הייתה אכן ג'ויס שבאה להזהיר את דון והראשון לא רצה לאפשר לה לעשות כן. זה טריק די מתוחכם מצד ג'וס (לא ג'ויס
) אם חושבים על זה. הרי בסוף הפרק אנחנו מגלים שהיה זה הראשון בכל המקרים, נכון? ואז אנחנו מסווגים את ג'ויס והאזהרה שלה תחת אותה קטגוריה - שקר וכזב של הראשון. ומה אם במקרה הזה ההשערה שלי נכונה? יכול להיות מעניין לראות מה יקרה בהמשך שכן האזהרה של ג'ויס הייתה: "ברגע האמת באפי לא תבחר בך. היא תפנה נגדך". בעניין הולדן (הערפד שנלחם עם באפי): לקח לי זמן לקלוט שהוא סוכן של הראשון ולא הראשון עצמו שפשוט לקח דמות מוכרת לבאפי. אם היה זה הראשון, מבחינה פיזית, הוא לא יכל היה להאבק בבאפי, נכון? כנראה שהראשון שלח אותו לשחק משחקי מוח עם באפי, והכי חשוב, לספר לה שספייק רוצח שוב אנשים. ברור שהוא רוצה לסכסך מכיוון שהוא פוחד מחזית מאוחדת של באפי וספייק. שני דברים אחרונים - זאנדר לא דיבר עם אף אחד ובכלל לא הופיע בפרק הזה. הוא לא חשוב מספיק בשביל הראשון?
ונכון שכולכם התרגשתם למראה ווילו בוכה כשהיא חשבה שהיא מדברת עם טארה?
עצוב... אין ספק שזה אחד מפרקי המפתח המעולים בעונה הזו, עונה שלדעתי היא הטובה ביותר של באפי (עד כה). למישהו יש סבלנות בכלל עד ה-25/3? לי לא

ספאפית

New member
../images/Emo58.gif 7X07 מסכימה עם הכול חוץ מ:

הולדן הוא לא השליח של הראשון. אני חושב שהוא סתם ערפד שבמקרה הכיר את באפי בעבר, ואין לו שום קשר לראשון.

talrv

New member
../images/Emo58.gif 7X07

קודם כל, זה פרק אדיר! ממש אדיר.. עכשיו, לגבי קאסי והראשון, שאין לו צורה גשמית. ראינו אותו נוגע, זה לא אומר שהוא באמת נגע. בעצם, תחשוב על זה ככה, זה כמו הולוגרמה, שמתכנתים אותה לזוז בדרך מסויימת, והיא זזה, זה לא אומר שהיא נוגעת במשהו. כמו שיש תמונה ששמים מישהו בתוך רקע אחר, ואז זה נראה כאילו הוא נוגע במשהו, אבל הוא בעצם לא? ותחשוב, איך הוא הולך בלי לגעת ברצפה? זה כאילו אשליה.. וגם אני חושבת שהולדן הוא לא שליח של הראשון.. אני לא רואה אינטרס לראשון שבאפי תדע על ספייק

../images/Emo58.gif 7X07

אני לא בטוח שאת בהכרח צודקת, למרות שיכול להיות שהתאוריה שלך נכונה. באחת הפעמים שבהן אני זוכר שהראשון "נגע" במישהו, הוא רק ליטף את הלחי שלו וגם אז הוא שמר על מרחק מסוים. כלומר, הם צילמו את זה כך שחדי העין ישימו לב שהראשון לא באמת נוגע בו. אז למה לטרוח בכלל? (אגב, אני בכוונה לא מציין במי מדובר בגלל שאני לא בטוח באיזה פרק זה ואני לא רוצה לספיילר) ולא נראה שהראשון יפספס הזדמנות לנסות ולהטריף את באפי שמהווה את האיום הכי גדול עליו. האינטרס הוא כמובן פירוק החזית של באפי וספייק. הם מסוכנים מאוד ביחד. את שוכחת שספייק הרג שתי קוטלות? הוא אולי אדיוט, אבל הוא אדיוט מסוכן. ולצד באפי, הוא יכול לעשות המון נזק לראשון.

ציניכאן

New member
../images/Emo58.gifאותו פרק כמובן.

גם אני מאלה החושבים שהולדן לא קשור לראשון. השיחה שלו ושל באפי לא קשורה כלל למאבק המוביל של העונה, הוא נועד בכדי לגרום לבאפי לחשוב קצת על עצמה. האיזכור של ספייק נועד בכדי להכין אותנו לפרקים הבאים (מי שראה יודע כמובן). לגבי השיחה של ווילו, לא הבנתי בתחילה מדוע הראשון לא התחזה לטארה עצמה. בתחילה חשבתי שאולי תחפושת כזו מסובכת יותר מבחינתו מאחר ווילו מכירה כל כך טוב את טארה היא הייתה עולה על הפלופ מהר מאוד. אך אני מבין שהעניין הוא יותר טכני. מישהו אמר לי שהשחקנית פשוט הייתה עסוקה בפרוייקט אחר כאשר ג'וס פנה אליה בעונה השביעית.

../images/Emo58.gif 7x07

מסכימה עם ציניכאן והקודמים לו, אני לא חושבת שאפשר לחשוד עכשיו בכל אחד שהוא הראשון. כי אז באמת אין לזה סוף, גם ככה זה קצת מבאס כמה כוח יש לו וכמה הוא מתמרן אותם בקלות. ואני חושבת שהיא היתה מגלה בסופו של דבר שספייק עושה את הדברים האלה, אולי הראשון רצה לזרז את הדברים ע"י הולדן, אבל בכל זאת קשה לי להאמין שהוא סוכן שלו כי הוא כזה ערפד נחמד :).. עד שיש כאלה סוף סוף. ולגבי טארה- מעבר לזה שאמבר בנסון היתה עסוקה בפרוייקטים אחרים, היא לא רצתה שיחזירו את טארה בתור רעה/מישהי שמשרתת את הרוע הראשון בתוכניותיו. הלוואי הלוואי והיא תופיע לאיזהשהי הופעה קטנה, זה כל כך יעשה את הפרק/העונה בשבילי. ואל.

ציניכאן

New member
דרך אגב בעניין הולדן../images/Emo58.gif...

הוא בהחלט יוצא דופן במקצת. נכון, הוא מאוד התלהב מעניין העוצמה החדשה שקיבל, ולא הכחיש עד כמה הוא מלא ברשעות כעת (דרך אגב, מדוע אין השפעה שונה כאשר אתה ננשך ע"י ערפד עם נשמה?) אך בד בבד הוא הזכיר את חברתו אותה אהב כשהיה חי, ואמר שאין לו שום כוונה לרוץ כעת ולנשוך אותה רק כדי שתהייה לצידו כ-immortal . אני צריך לבדוק שוב את הפרק לגבי הניסוח המדוייק.

../images/Emo13.gif אני ממשיך להתעקש ../images/Emo58.gif 7X07

שהולדן נשלח ע"י הראשון. אני עקשן לפעמים, מצטער. אני מציע שנחכה לסוף העונה ואם אתם צודקים, אני מוכן לאכול את הסומבררו שלי.

ציניכאן

New member
כדאי שתכין את המזלג כבר עכשיו.

הולדן היה ונגמר, מאחר והוא דמות שולית בסופו של דבר וככזו כבר מילא את תפקידו בסדרה אין סיבה ששמו יוזכר שוב. וכן, אתה עקשן, ובמקרה זה ממש טועה.

למה לריב? בואי נחכה ונראה

אגב, כנראה שלא הייתי כאן כשמינו אותך לסמכות העליונה בכל הנוגע לבאפי

idanyd

New member
תהייה בעקבות ../images/Emo58.gif 7X07

קודם כל - פרק ענק! הפרק היחיד שהצליח לזעזע אותי, מאז Normal Again. בכל מקרה, לענייננו: הערפד שבאפי נלחמה איתו ברובו של הפרק, הולדן, גרם לי לחשוב על משהו: הוא מצחיק, הוא רגיש (לעצמו ולאחרים), הוא ספונטני, הוא יודע לדבר ואולי אפילו נאה +. יש בו הרבה תכונות שהרבה בנות מחשיבות למאוד רצויות בבן-הזוג שלהן. הרבה מעל "מאצ'ו", "יודע להלחם" או "נראה מגניב במעיל עור". אבל - האם מישהו מכם היה רואה את באפי איתו? האם מישהו יעדיף אותו על-פני ספייק, אנג'ל או אפילו זאנדר? האם מישהי/ו מכן/ם היה/תה מעדיף/ה (זה מעייף כל הסלשים האלה, אבל אני לא מבצע הכללות על-בסיס מין) להיות עם הולדן, אם הייתה לה/ו את האפשרות לקבל את אנג'ל או ספייק? לדעתי - לא. אני חושב שגם אחרי כל השנים האלה של פמיניזים, יש משהו הרבה יותר מושך בגברים חזקים, ששולטים במצב, לא בכח המוח אלא בכח הזרוע (ואני אומר את זה מנק' מבט של סטרייט מושלם). הולדן חמוד, ואולי ב"דוסון קריק" הוא ובאפי עוד היו מסיימים את זה ביחד על האחד הקברים, אבל בסדרה שמנסה להיות קצת יותר מציאותית (מי היה מאמין? "באפי" יותר מציאותית מ"דוסון". אני כנראה באמת מכור), לפחות מבחינת כמות ה"בוא נדבר על זה", ברור מהתחלה שאין לו סיכוי, ולא רק (ואולי למרות) שהוא ערפד. אז מה אתם אומרים?

למעלה