תהיות

תהיות

אני עם בן זוגי כבר 4 וחצי שנים, מגיל 20. הוא החבר הראשון שלי ואני שלו. (בני 24 וחצי)
אנחנו כבר מדברים על חתונה (הוא כבר הציע לי בעצם אבל אנחנו דוחים את זה כרגע) וגם גרים ביחד.
לאחרונה יש לי מחשבות שאולי יש בחורים יותר טובים ממנו...
המון תכונות שלו מעצבנות אותי.. הוא לא הכי משכיל למרות שהוא משלים השכלה כרגע.. אבל אני צריכה ללחוץ עליו שיעשה את השיעורים שלו ומרגישה כמו אמא שלו.. מרגישה שהוא לא מתאמץ ולמרות שהוא מדבר הרבה על שאיפות גבוהות הוא לא מנסה להתקדם לעברן.. אני לומדת לתואר ראשון...
הוא יותר מדי במשחקי מחשב לטעמי, והוא גם יותר מדי צריך צומי.. אני אוהבת את ה"ספייס" שלי...
והוא חופר.. מדבר הרבה על נושאים שאלף פעם אמרתי לו שלא מעניינים אותי.. כמו למשל על זה שהוא רוצה ללכת להפגנה של לגליזציה.. אמרתי לו שזה לא מעניין אותי ובכלל זה מעצבן אותי שבזה אנשים מתעסקים כשיש צרות גדולות יותר בחיים והוא מתחיל להסביר לי למה להיות שם זה לא רק בשביל המעשנים הרגילים אלא גם לתמוך באלה שלוקחים את זה רפואי.. קיצר חפרתי גם על הנושא השטותי הזה...
ולפעמים הוא גם קצת מוזר, הוא אומר לחברים שיצאנו איתם "איזה כיף, כמה זמן לא יצאתי עם חבר'ה".. מה אתה נראה נואש ובעצם מודה שאין לך חברים אחרים? קצת טאקט...
והוא ילדותי כזה..
אבלללל הוא בחור טוב ומדהים, ויודע להראות אהבה, ומשקיע וסובל את כל השריטות שלי בשקט ולא רואה את החסרונות שבי... והוא החבר הכי טוב שלי ובאמת שאני אוהבת אותו.. למרות שלפעמים מרגישה שנמאס ממנו...
מה לדעתכם אני אמורה לעשות? אולי מרגישה ככה בגלל חוסר הניסיון.. תחושה של פיספוס...

Yemeth

New member
לדעתי...

לגבי הלימודים, יתכן שהוא עדיין לא יודע מה הוא רוצה מעצמו. לגיטימי לחלוטין ולאף אחד מאיתנו אין אמת מוחלטת על כך - והאם באמת תתיימרי לדרוש ממנו ללמוד XYZ כי ככה *את* חושבת שנכון?
האם הוא באמת אוהב את מה שהוא לומד? יש מקצועות אחרים שנראים לו יותר אבל הוא חושב ש*את* לא תאהבי אותם, כי הם לא "נחשבים"? זו לא הקנטה אלא שאלה רצינית.

לגבי שאר הדברים, נראה שהוא נורמלי לחלוטין אבל אין לך כוח לתכונות שלו. שימי לב! הוא בן אדם בדיוק כמוך ובן אדם מורכב משלל תכונות, חלקן טובות וחלקן פחות.
אל תפלי למלכודת הניסיון לשנות מישהו לאיך שאת רוצה שהוא יהיה - ואז בכלל לא תביני למה הוא כזה סמרטוט כשפעם אהבת אותו, הוא הלהיב אותך וכו' וכו'.

את כותבת שהוא חופר על מליון נושאים - אבל "לא משכיל". ז"א הוא מתעניין בלא מעט דברים אך אין לזה משמעות כי אין לו עדיין תואר? האם את מאוכזבת שהוא לא פועל וחושב בדיוק כמוך?

חשבי על הדברים מכמה זויות. יכול להיות בהחלט שזה הזמן לעבור הלאה אם לא מרגיש לך שזה מתאים, אבל את באמת מחפשת מישהו שיהיה 100% כמוך? ו"יפסיק עם שטויות ויעשה תואר" ולא יוציא מילה ליד החברים כי משטרת המחשבות מאחוריו?

אגו...שחררי אותו מעט. למדי לעבוד עם הבן אדם (הנוכחי, הבא, לא משנה מי).

הוא רק משלים בגרויות כרגע

להמשך יש לו שאיפות מאוד גבוהות, אבל בינתיים אני לא רואה שהוא משקיע מספיק בבגרויות בכלל....
הוא חופר הכוונה שהוא מדבר איתי על נושאים שיודע שלא מעניינים אותי.. שימצא אנשים אחרים לדבר איתם על זה.. לטעמי נושאים לא רלוונטים ולא מועילים...
ולא אמרתי שאי מאוכזבת מזה שאין לו תואר, אלא מזה שהוא לא משקיע בלימודים הנוכחיים שלו...

Yemeth

New member
כנראה שהוא מעצבן אותך בהכל

כשנמאס לנו ממישהו, כל פיפס קטן שלו מעצבן אותנו ואין לנו סבלנות לכלום...ולצופים מהצד נראה שאנחנו סתם משוגעים.

עזבי אותו ותמשיכי הלאה, כי אין לזה סוף טוב.
החיים משתנים ואנחנו פוגשים מלא אנשים. חלקם נשארים איתנו, חלקם "ממלאים תפקיד" בתקופה מסויימת בחיינו. יתכן שאת עוד לא רואה את זה (עניין של ניסיון חיים וזמן) אבל זה בסדר, זה טבעי.

סטנגה Joe

New member
יש לך פה

דילמה רצינית שרק את יכולה לפתור אותה לעצמך.
מצד אחד מישהו שטוב לך ,אבל טוב לך עד מידה מסויימת ומצד שני האפשרות לקפוץ למים העמוקים של החיים
לאי הוודאות ולחפש מישהו אחר.

אז קדימה ,לכי על זה.
תפתרי לעצמך את הדילמה כי את תצטרכי לחיות עם תוצאותיה.

אדונשוי

New member
יש ספק אין ספק - זוז

אז ככה.
קודם כל , בלי קשר אליו ואלייך , "לא בריא" בעיניי להתחתן עם הראשון שלך.
צאי לשוק החופשי , תזדייני , תכירי , תבלי , תשתוללי , תלמדי , תתנסי ועוד.
יכול להיות שיש טובים ממנו , יכול להיות שיש מתאימים ממנו , אבל אם לא תנסי לא תדעי.
את צעירה ובחור מעצבן אותך עוד לפני שהתחתנתם (תאמיני לי אנחנו הרבה יותר מעצבנים אחרי).
ואם אחרי הכל תחליטי לחזור אליו סביר להניח שהוא יקבל אותך בחזרה.
כמובן שלהיפרד עושים בצורה טובה ומוסברת ולא בסמס

בהצלחה

מריוס זכריה

Member
מנהל
קוראים לזה בעברית: סטלן

סטלן יכול להיות אדם מקסים, וכמובן שכמה מחבריי הטובים ביותר סטלנים
הבעיה העקרונית עם סטלן היא שהקריירה היחידה שהוא יעשה היא בסטלנות, כי זה כל כך כיף להיות על סם, וכל כך קל להגיע לכיף הזה, ששום הישג אחר לא משתווה בהרגשה, ובטח ששום דבר לא שווה להתאמץ עבורו, כשעוד חמש דקות אפשר להביא ג'וינט להיות הכי סבבה בעולם. הרבה פעמים זה גם יבוא עם נימוקים פילוסופיים מצוינים.

אז אני כמובן אוהב ומכבד כל אדם, כולל סטלנים, אבל מי שרוצה לגדל בבית סטלן, שידע שזה לא מתפתח...

(סליחה אם אני קצת עצבני, אני פשוט בדודה
)
---

מעבר לסטלנות, נשמע שממילא נגמר לך ממנו, כך שהבעיה כרגע היא פשוט איך יוצאים מאיזור הנוחות. זה לא שיש לי משהו עקרוני נגד איזור הנוחות, אבל לבלות בו מגיל 20 זה טיפהלה מוקדם.

נכון שקר שם בחוץ, ולא כל הנוצץ זהב, וכל השטויות האלה, אבל פה ושם יש גם בני אדם שווים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אה כן, יש גם סטלנים שעובדים יפה מאוד

יש כמובן, גם בפורום הזה, חבר'ה שאמנם עישנו באוניברסיטה אבל לא היו לגמרי סטלנים, וככה הגיעו למקצוע ומשרה. היום הם מעשנים די קבוע, אבל מתפקדים. אלו המקרים הגבוליים, ואני מודה שיש גם כאלה.

עדיין, גם אלה, לעניות דעתי, נתקעים בשלב כלשהו. אבל זה שלב מספיק מתקדם בחיים שאפשר להישאר בו עד הפנסיה. זה נכון. מה שאי אפשר בו, זה להתקדם לאנשהו, מאותם נימוקים שלא שווה להתאמץ מעבר למוכר.

LsMs

New member
לא בהכרח

גם אני מעשנת מדי פעם בתדירות נמוכה (פעם בחצי שנה משהו כזה) והפסקתי ואני לא חושבת שאני סטלנית כי בסופו של יום כן במשרה לא רעה ולומדת מקצוע הכי סחי שיש (הנדסת אלק') ואני תומכת בליגלזציה אבל לא הלכתי להפגנות...זה הופך אותי לסטלנית?? Hardly likely...

shirael

New member
כפרה,

כמו שלראות משחק כדורגל פעם בחצי שנה לא עושה בנאדם חולה על כדורגל (או או או או
) ולרדת לבד על חבילה של גלידה פעם בחצי שנה לא עושה בנאדם בולמי - לעשן קטנה פעם בחצי שנה לא עושה אותך סטלן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כמו ששירה אמרה (אחרי שראתה את הסרט...)

סטלן זה בעיקרון אחד שמחכה כבר לחזור מהעבודה כדי לעשן.
(גם אם יש ימים שבהם הוא "מפספס" את הג'וינט היומי)

לא קשור בכלל

לא אמרתי שהוא מעשן כל היום.. הוא מעשן אולי פעם בחצי שנה כשפוגש חבר או מכר עם חומר.. ואולי זה קרה עד היום 3 פעמים בחיים שלו..
אבל כל פעם שזה קורה הוא מדבר על זה בלי סוף, וכל פעם שיש איזו הפגנה מפגרת הוא אומר לי "בואי נלך".. לאאאאא מעניין אותי, לא אכפת לי, שיעשה מה שבא לו אבל שלא יערב אותי בנושא הזה...
וזה גם לא האישו, זו סתם הייתה דוגמה לכך שהוא מזיין לי תשכל על נושאים שלא מעניינים אותי...

LsMs

New member
נו?..אז הוא לא נשמע סטלן מצטערת

נשמע שאולי הוא קצת לא יותר מדי מתאמץ בחיים שלו אין ספק בזה אבל לא הייתי קוראת לבן אדם כזה סטלן אם הוא מעשן פעם בחצי שנה ...הייתי יותר נוטה לקרוא לבן אדם כזה אקטיביסט בעניין הליגלזציה וזהו לא מעבר...

נשמע שהתקשורת שלכם לא משהו בינכם אני חייבת לציין....לא נשמע שאת מאושרת איתו ושיש לך מה לחפש איתו לפי איך שאת מתארת את זה ...סליחה..

telavivi2004

New member
והוא החבר הכי טוב שלי ובאמת שאני אוהבת אותו.

אהבת אמת ...? מרגישה שזה האחד ...? תמיד לתמיד ...?

נומלה

New member
להגיד לו יפה שלום

לא בגלל שהוא לא מוצלח (אולי הוא כן), ואני לא מפחדת מאנשים שמעשנים, מכירה כאלה שעישנו בצעירותם והיום מתנהלים ברצינות תהומים ומשתכרים סכומים נכבדים ביותר.

אבל: הוא החבר הראשון שלך, הוא מעצבן אותך בכל מיני דברים קטנים ואפילו פעם אחת לא כתבת שאת אוהבת אותו או שהוא אס במיטה. הגיע הזמן לומר יפה שלום, היה נחמד לגדול ביחד, ועכשיו נעוף כל אחד לדרכו.

אייבורי

New member
אין לי מושג איך הוא

אבל את חתיכת נודניקית שאלוהים ישמור

אני ממליץ שתשמרי על הבחור, כי לא יהיו עליך הרבה קופצים

למעלה