תהיות

chum1

New member
תהיות

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבעיות הבאות: 1.מידי הלגימה האחרונה של האפרסו חמצמצה וממש לא טעימה. 2. קליתי קולומביה בטוסטר אובן באופן הבא: חיממתי לטמפרטורה מקסימלית (250 אבל ממש אי אפשר לסמוך על זה), הכנסתי מגש עם נייר כסף ושכבה אחת של פולים, בחשתי מידי פעם. לא קבלתי הפרדה ברורה בין פיצוץ ראשון לשני אלא מספר דקות של פיצוצים מפוזרים באופן אחיד, הפסקתי את הקליה כשראיתי שחלק מהפולים על סף חריכה. הפולים אינם קלויים בצבע אחיד. מה יכולה להיות הסיבה ? ושאלה: 3. אחרי הקליה צריך לשים בכלי אטום לאויר או לא ? תודה מראש נ.ב למתלונני הרוקי: איפה הייתם לפני חודש כשהתלבטתי...

knappertsbusch

New member
לא הבנתי את סעיף 1

תוכל לנסח שוב? לגבי קלייה עם טוסטר אובן - קשה לי לחשוב על איזה שהוא טוסטר אובן שייתן תוצאה אחידה - הכלים האלה פשוט חזקים מדי, ופיזור החום לא אחיד כנדרש. לפי מה שאתה מתאר, הקלייה הייתה מהירה מדי, וחלק מהפולים עברו לשלבי הפיצוצים השונים לפני פולים אחרים. אתה צריך למצוא שיטה טובה יותר כדי לגרום לקלייה אחידה, וכמו כן לנסות לכוון לטמפרטורה לא מקסימלית בדקות הראשונות. 3. בכלי סגור, ואטום לאור. לא כל כך חשוב שהכלי יהיה ממש אטום לאוויר, אם אתה צורך את כל הקפה תוך שבוע.

knappertsbusch

New member
מספיק שהכלי לא יהיה אטום

כי אם תשאיר את הפולים חשופים סתם כך לאוויר באיזה מכל פתוח, הם עלולים לספוג ריחות לא רצויים. סתם כלי סגור באופן רופף יתאים בדיוק למטרה.

מחומר קריאה שהיה לי בנושא טריות לאחר קליה

וגם פירסמתי תקציר שלו (אני עצלה מדי מכדי לחפש תחת איזו כותרת זה הופיע. זה היה לא מזמן), עולה שרצוי לאטום את הפולים קרוב לזמן הקליה. מכיוון שאתה לא אורז אותם בואקום, הם נחשפים מייד לחמצן. חמצן ולחות הם האויבים העיקריים של טריות הפולים הקלויים (גם אור משחק תפקיד). [אל דאגה! גיבור העל טריון מכוכב לכת פרש מגיע עם ערכת הטאפרוור שלו. סליחה, אני ממש צריכה לישון!] אמנם הפולים משחררים פחמן דו חמצני, והרבה ממנו מייד לאחר הקלייה, אבל זה לא מונע מהם לקלוט חמצן תוך כדי. (הטוב והרע ביד החמצן)

סעיף 1

אספרסו הוא משקה בעל מספר חלקיקים גדול יחסית (גוף כבד) והרכבו גורם לו להיות בעל שכבות. כאשר מתמצה אספרסו, בשלב הראשון של המיצוי מתמצות בין היתר תרכובות שמעניקות טעם חמוץ, בשלב השני המיצוי יותר מתוק ומאוזן, בשלב השלישי מתמצות תרכובות שמעניקות טעמים מרירים יותר (כמו קפאין למשל). מה שאתה מתאר זה הטעם של תרכובות מתחילת המיצוי, ש"יושבות" בתחתית הכוס שלך. יש כאלה שמטלטלים או מערבביםמעט את הכוס לפני שהם שותים. אני חושבת שזה תלוי גם בצורת הכוסית - האם היא צרה וארוכה (כמו כוס שוט של אלכוהול) או ספלון בעל קוטר גדול יותר? שמתי לב שבכוס שוט צרה השכבתיות של הטעמים יותר ניכרת (זה גם מסתדר עם ההגיון).

JohnnyFiamma

New member
אולי בכל זאת...

אוכל להמליץ לך על קליה עם מכונת פופקורן- זול, קליה קלה ונותנת תוצאות יפות ואחידות בדך כלל. או בפראפראזה על חששות מקליה עצמית מאחד השרשורים הקודמים- "לא צריך דיפלומה"! (-:

chum1

New member
המשך תהיות

תודה למשיבים לגבי 1: הכוונה היתה "מידי פעם הלגימה..". רציתי לדעת אם יש פרמטר מסוים שמשפיע בכיוון הזה. לגבי 2: אני רוצה להמשיך עם התנור ולא עם מכשיר פופקורן משיקולי כמות קליה (200 מול 80 גר' בהתאמה), ומשיקולי תשומת לב ולכלוך (נראה לי עדיפות לתנור).אני אנסה שנות טמפ'. 3: חשדי הינו שבכלי אטום לאויר הפולים לא יוכלו לשחרר גזים כמו שצריך ואוסיף 4: לנסיון ראשון יצא לא רע, בטח שווה את המחיר (28 לק"ג). אבל הטעם היה קצת "חד ממדי". המוכר המליץ לי לשלב פולים מדרגות קליה שונות. האם מישהו יוכל להמליץ לי על סוג אחר לשלב עם הקולומביה? אגב, במקינטה הקפה המדובר יצא ממש טוב, באופן יחסי יותר טוב מאשר באספרסו. אני משתמש בד"כ במאורו דה-לוקס, והקולומביה מקליה עצמית פשוט יצא יותר טעים .

סעיף 1 - "בכיוון"- למה אתה מתכוון?

פרמטר שמשפיע על השכבתיות? פרמטר שמשפיע על טעמים חמוצים באספרסו שלך?

תמיר 8

New member
קצת בעיה בטוסטר אובן

ראשית התחל את הקלייה ב175 מעלות ולאחר חמש דקות העלה ל225 מעלות.ערבב פעמיים אחרי 6 דקות ו9 דקות לדוגמא.לא צריך יותר.לדעתי אחרי תחילת פיצוץ ראשון אין לערבב.פרופיל זה פחות אלים ויסיים את הקלייה לאחר 14 דקות בערך.בטוסטר אובן פשוט קיימות מספר בעייות: אין אפשרות טורבו המפזר את האויר החם ואין מאורר פנימי המוציא את האויר החם ומפנה את העשן(מרגישים איוושה מעל הדלת) כמו בתנור ביתי רגיל. גופי החימום (באובן פשוט) אדומים מאד כבמצב גריל בזמן פעולתם ולכן הפולים נשרפים.בתנור ביתי רגיל הם אינם אדומים במצב חימום אלא רק בגריל אצלי קולומביה ומרבית הפולים לפי הפרופיל הנ"ל מתחילים פיצוץ ראשון לאחר 11 דקות,פיצוץ שני 14 דקות ו40 שניות אחר כך קירור מהיר של הפולים.גואטמלה מתחיל מאוחר יותר.עד היום לא נכשלה אף קלייה (הפיצוץ השני הוא אינדיקציה מצוינת לסיום)מלבד מקרה שהתעלמתי מציפצוף הטיימר שמזהיר מפיצוץ ראשון, שנאמר אם קולים לא משחקים.

knappertsbusch

New member
"אם קולים לא משחקים..."../images/Emo6.gif

אצלי זה "אם קולים לא גולשים (באינטרנט)"

למעלה