תהיות !?

תהיות !?

אם אנחנו מתפללים, מתחננים, שהשידוך שלנו יגיע בעיתו ובזמנו (שזה אומר בזמן הכי טוב והכי מתאים לנו ולצד השני) ואני מאמין שאף אחד לא רוצה שהשידוך שלו יגיע קודם או לאחר זמנו, ואנחנו מאמינים שזה יבוא בין אם נרצה ובין אם לא , לכל אחד ב``בעיתו ובזמנו`` הפרטי שלו/שלה !!! אם כן מדוע ... מדוע אנחנו קצת נלחצים אם שבועיים או חודשיים לא היו הצעות ?? מדוע אנחנו מתבאסים אם הצד השני הוריד בעוד אנחנו רצינו / או חשבנו שאפשר להמשיך ?? מה הטעם להלחץ בגיל מבוגר ?? מדוע אנחנו מתנהגים אחרת (במקומות מסויימים) רק בגלל שאנחנו ב``שידוכים`` ומסתכלים עלינו ?? מה הקטע הזה של לשמור דברים (תוכניות , טיולים, אפי` על בגדים שמעתי ... ) לאחר האירוסין או החתונה ??? בקיצער ... למה אנחנו כל כך משתנים (בעיקר בדרך החשיבה ) בתקופה זו ? מדוע שלא נמשיך לחיות כרגיל ... ? (מצטער על האריכות )

שכל ורגש.

השכל אומר שזה יגיע בזמנו. הרגש אומר שהיא לא רצתה אותי. למה?! כנ``ל לגבי שאר הדברים שהעלת.

ברגע שהיא לא רוצה אותך ... השכל

צריך להגיד שזה מה שטוב לי ... א``כ למה להתבאס ? וכן בשאר הדברים ...

זמניט

New member
בדיוק

בשכל אתה צודק מאד אבל הבעיה שקשה להפנים את זה לרגש וגם שכנראה האמונה לא כזו חזקה אלא רק בידיעה אבל לא בהרגשה. אותו דבר אפשר להגיד גם על שאר יסורים למה שנבכה עליהם הרי מה שה` עושה זה לטובה הענין הוא שאנחנו לא מרגישים את זה ולמי שיש פתרון איך כן אפשר לגרום לידיעה להפוך להרגשה מוזמן להחכימני

מושגים ביהדות.

ידיעה חזקה יותר מאמונה, כי ידיעה היא 100 אחוז לעומת אמונה שהיא לא. ההרגשה מתפתחת עם הזמן בהכוונת הידיעה-השכל.

אני משתדל להסתכל על זה אחרת... !

אם שבועיים/חודשיים אין הצעות , זה לטובתי ! מה רע שקט מכל ה... הזה ?? אני פשוט מעדיף כשהשידוך יורד שהצד השני יהיה זה שיוריד , זה חוסך לי את ההתלבטות וכן את רגשות האשם (אולי פגעתי בצד השני ? אולי לא עשיתי את זה נכון ? ) גיל מבוגר ! מה זה ??? ביחס למה, למי ? אני משתדל (לפעמים ממש בדווקא ) לא להתחשב בזה שאני בשידוכים ולהתנהג אחרת ,,, אלא להיות אני !!!

שידוכים זה עסק די מסובך, יש הרבה דיעות בנושא

יש שאומרים שבעיתו ובזמנו זה רק בשידוך ראשון, בשידוך שני זה כבר לפי רמתו הרוחנית ובחירתו של האדם. יש שאומרים שאדם יכול לדחות את השידוך הראשון שלו, ואז יגיע לו השידוך השני כנישואים ראשוניים, נישואיים אלו בשלב מסוים יתפרקו (בין אם זה גירושין או פטירת בן הזוג ל"ע) ואז כנישואים שניים יגיע השידוך הראשון. כשאני הייתי בשידוכים שמעתי שיעורים מכמה רבנים, שמעתי כ"כ הרבה דיעות שבסופו של דבר כל המידע הזה גורם לך להרגיש שאם עבר זמן מה ולא מגיע אליך משהו שמתאים לך, אולי צודקת הדיעה שבפעמים הקודמות שדחיתי שידוך היה השידוך המיועד לי? מספרים גם את הסיפור על ההוא שלא זכה למצוא את זיווגו הרבה זמן והלך לרב.הרב אמר לו שהמשודכת שלו פשוט עדיין לא נולדה. כלומר, מהשמים עדיין לא הכריזו עליו בן פלוני לבת פלונית מכיוון שבת הזוג שלו עדיין לא נולדה. יש ששומעים את הסיפור הזה ותוהים אולי גם עליהם עדיין לא הכריזו... ויש שמחליטים שאם הם הגיעו עד הלום ולא מצאו את בן הזוג, אולי טוב היות האדם לבדו? בגיל כזה הם כבר לא מסוגלים לשנות הרגלים...ומוצאים על מה לדחות הצעות שידוכים עוד לפני שהם פגשו את הבנאדם, רק בגלל שהם כבר התקבעו של צורת חיים מסוימת והרגלים מסוימים. בקיצור, שידוכים זה לא דבר פשוט אצל אנשים מסוימים.

השיסער

New member
סתם אגב,

אתמול שמעתי ראיון עם אשה בת מאה ומשהו (!), ירושלמית בת למשפ' רוטשילד. היא סיפרה על החיים בירושלים של פעם וכו'. תוך כדי זה היא סיפרה שהיא בחרה לא להתחתן אף פעם, ותוך כדי היא אמרה בחיוך: 'יכול להיות שבגלל זה הארכתי ימים - בלי הטרדות של בעל וילדים וכו'..' נקודה למחשבה.

לא לא !!

בוודאי שזה לא צורת דרך גורפת לכולם כיוון שיש גם המון רווקים /רווקות שפשוט השתגעו או נכנסו לדכאון עמוק. אז יש כאן נקודה שולית שבגיל שבין 70-90 יש שלב שבו לשקט הנפשי חשוב שלא יהיה דאגות מיוחדות ובנקודה הזאת זה עזר לה. אבל לומר שזו נקודה שצריך לחשוב עליה, ? שלכם, שידוכניק.

למעלה