תהיות

מממאיה35

New member
תהיות ../images/Emo40.gif

אני יחסית חדשה פה. אמנם עקבתי מבחוץ אחרי הפורום כבר הרבה זמן, אבל כותבת פה אולי שבועיים-שלושה.. בכל מקרה, אני מרשה לעצמי לתהות בקול מה הופך את הפורום הזה לפורום שונה מפורומי נשים אחרות שיש בתפוז או ברשת. מה יש בפורום הזה שאכן מצדיק את השם שלו "מעגל נשים לצמיחה אישית?" אז מעגל יש ונשים יש. אבל צמיחה אישית?... אני אישית עדיין לא מרגישה שהפורום הזה אכן מספק לי את המקום /כלים/תמיכה לצמיחה אישית. בבקשה לא להעלב ולא להתקיף ואולי אני באמת חדשה וצריך זמן כדי להרגיש בזה (נכון, שינויים לוקחים זמן ואין תגובות אינסטנט ואין מקל קסמים) ואולי כל מה שקורה סביבנו בצפון ובדרום לא מאפשר באמת להביא לכאן את התכנים שיספקו "צמיחה אישית". אני כותבת פה שוב - לא מתוך ביקורת או הטחת האשמות. כיף לי במקום הזה, אבל למעשה חשבתי לעצמי שהתכנים שבו לא עונים עבורי על מטרתו. ואולי זו רק אני, ואולי אני צריכה לברר קודם מה זה עבורי "צמיחה אישית" או מה הייתי רוצה לקבל / לקרוא שאין.. אשמח לשמוע מה אתן חושבות.

יש משהו בדברייך

אני נהנית כאן אבל צמיחה שזה התקדמות ודרך אני מוצאת בקומונה אחרת. אני כבר שבע שנים עובדת את 12 הצעדים ושם זה עונה לי על מה שחסר כאן. יש לנו קבוצת תמיכה פעם בשבוע. זה בעיניי מעגל נשים. וסליחה אם אני פוגעת במישהו.

זאת תכנית שהתחילו האלכוהוליסטים.

תכנית לעבודה בקבוצה וגם אישית. אני בקבוצה של אנשים שמגדירים את עצמם כפיתיים. זה רוחני ונפשי. תחפשי 12 הצעדים בגוגל ותמצאי חומר. כאן יש קבוצה של אכלנים כפיתיים שאני מצטרפת. ן

צופית יקרה ../images/Emo24.gif

אני שוב מזמינה אותך בשבילך ובשביל כולנו לשתף בתכנית 12 הצעדים. אני מאוד אשמח לקרוא וללמוד על התכנית מניסיון ולאו דווקא מחומר פרסומי ברשת.

שירה1973

New member
מאיה אני חושבת שזה תלוי בציפיות שלך

אני אישית חושבת שצמיחה אישית יכולה להתבצע בעבודה א י ש י ת , או לבד עם עצמך (ועל עצמך) או בליווי צמוד של מישהו שמכיר אותך היטב, ויודע איך לכוון ולנתב ולסייע ולדחוף קצת כשצריך.... אני באופן אישי (ויתכן שאני טועה אבל זו דעתי) לא חושבת שצמיחה אישית יכולה להתקיים באמת בפורמט של פורום באינטרנט. אפשר להעלות נקודות מעניינות, אפשר לדון על דברים שיתנו לך רעיונות להמשך בעבודה אישית ועצמית, אבל נראה לי שזה לא הגיוני לצפות שתהליך הצמיחה עצמו יתבצע בתוך הפורום. לדעתי, הצמיחה האישית היעילה ביותר מתאפשרת בעזרתו של מטפל מקצועי כגון פסיכולוג, שמאפשר כניסה אל תוך עצמך, אבל בצורה זהירה ועדינה ולא פולשנית ומאיימת. מתוך ההבנה שלך את עצמך, את המקומות בהם את "נתקעת", מדוע דווקא שם את נתקעת ומה גורם לך לפעול בדפוסי התנהגות מסויימים - מתוך כל זה את יכולה בהחלט לצמוח אל מקום טוב יותר.

צמיחה אישית../images/Emo24.gif

זו הגדרה מאוד כללית, אין מדד לצמיחה, ואין דרך אחת לצמיחה. ובכלל מהי צמיחה אישית? לכן, כל אופציה שפותחת לנו מחשבה או רגש למקום חדש , יוצרת בעייני צמיחה אישית. קריאת-ספר, לימודים, קורסים , סדנאות, מפגשים, שיחות..פורום(=כתיבה)...ועוד ! ויסלחו לי הפסיכולוגים שלא מתקרבת אליהם, כי היום אני מבינה כמה הם מקובעים ויוצרים אצלנו תקיעות, כי רובם תקועים בעצמם, פחות אלו שהכרתי במרכז הארץ, לפני 25 שנים, היום חלק מהם עוברים השתלמויות, פסיכולוגים היום החלו להתקרב לגישות ההוליסטיות-: גשטאלט, פסיכודרמה, פסיכותרפיה ... הם כבר נפתחו לעולם חדש של צמיחה בעצמם. בברכת המשך הבנות, ויום אהבה שמח באהבה אריאלה

מממאיה את צודקת, אבל....

הפורום עדיין אינו שונה מפורומי נשים אחרים בתפוז, את צודקת בהחלט. על מנת שתוכל להיות כאן צמיחה אישית יש צורך שהמשתתפות יחלקו, ישתפו וזה תלוי אך ורק בהן. יש את הפורום, יש את הבמה, יש כאן נשים נפלאות עם יכולת מדהימה לעזור ולתמוך בתהליך אבל כאמור אין עדיין היענות מצד המשתתפות לחלוק מעבר למה שהן חולקות. היתה מי מהבנות שנגעתי לה ככל הנראה בעצב רגיש ומיד היא ביקשה לקחת את דבריה בחזרה ולא להתמודד כאן בפורום. זו הבחירה האישית שלה ואני כיבדתי את זה ולא המשכתי. היו כמה וכמה שרשורים שנגעו ולו במעט בצמיחה אישית של אותה בחורה, ואני מאמינה שהיא לקחה לפחות חלק מן הדברים אל עצמה. לא שיתפה נכון אבל אני בוחרת להאמין שהיא השתמשה בידע. אי אפשר לחייב אף אחת אבל על מנת שתהא כאן צמיחה צריך שתיל.... :) אני באופן אישי מאמינה שזה עוד יקרה ואף יותר ממה שקורה עד כה.

ועוד משהו...

הנושאים אותם מעלה כמעט כל יום מלאכי עליון, הם נושאים נפלאים לדיון וצמיחה אישית. הם מעבר לסקר, הם נוגעים במקומות מאוד אישיים של אדם ואפשר להתפתח מהם. ושוב זה מחזיר אותי לתגובה הקודמת שלי - על מנת שתהא צמיחה, יש צורך בשתיל :)

מממאיה35

New member
אז אני חושבת שאולי

צריך לחשוב על הודעות שייפתחו על ידך או על ידי אחרות שיתכווננו למטרה שלשמה הוקם הפורום. לדעתי ועבורי, השאלונים שנפתחים פה כל יום מחדש, לא עונים על "שם הפורום" ולא אישית די נמאס כל יום להכנס לפורום ולענות על שאלון. צריך שתהיה דינמיקה של דיון, של הקשבה, של שיתוף. ונכון שזה בעייתי, אולי זו שאלת הביצה והתרנגולת (וזה נכון גם לגבי, כי אני לא משתפת אז איך יהיה דיון?).. היו פעמים שרציתי לשתף במה שעובר עלי (למשל בעבודה האישית שאני עושה, בניסיון לשבור חומות הגנה ודפוסי התנהגות שקיימים 30 שנה ובדברים אחרים) אבל ההודעות בפורום שונות, ולא מצאתי את המקום שלי.. המטרה של ההודעה המרכזית שלי היתה באמת חשיבה ביחד מה לעשות כדי שכן הפורום יענה על השם שלו ועל המטרות שלו. אפשר אולי לפתוח הודעה שתתחיל בשאלה הבסיסית ביותר - "מה העבודה האישית/קבוצתית/משפחתית/חברית/אחרת שכל אחת עושה ע"מ להשיג צמיחה אישית." אולי אח"כ נוכל לבחור סוג של עבודה ולהרחיב לגביה קצת יותר, לשתף בחויות, בהתמודדות, בתובנות, בקשיים ובהצלחות.. זה סתם רעיון אחד שעלה לי רגע, כי תכלס אין לי מושג מה ואיך כ"א עובדת אישית על עצמה וכן היה לי מענין לשמוע.
לכולן על ההתיחסות

המונשרי

New member
מאיה - אמרת דברים של טעם.

(בתחושה שלי בפורום קיימת פתיחות רבה ולכן כל רעיון לדיון יתקבל בברכה). בואי תפתחי הודעה מרכזית / חדשה ובה כל מה שברצונך ללבן. נשמח להשתתף ולהגיב.

את שואלת ומשיבה גם יחד :)

הרי אם מי מאיתנו לא ייתן דוגמא זה לא יוכל לקרות באמת. אבל כתבתי הודעה נוספת לפני דקותיים - לפני שראיתי את הודעתך זו, אנא קראי אותה. אשמח לקרוא את התייחסותך שם. אגב.... מלאכי עליון כמעט בכל יום פותחת שאלה כזו או אחרת שיכולה להוות כר יריעה נפלא לדיון פורה לכל אחת ואחת כאן ובכלל. אני חושבת שאני לבדי לא יכולה לעשות את זה, יש צורך לפחות בעוד אחת שתשתף פעולה על מנת שנוכל לקיים כאן דיון. ואגב מס' 2 - את תמיד יכולה לפתוח הודעה גם בשלל ההודעות שנפתחות כאן. אני גם מקבצת הודעות בודדות לאשכול אחד וגם תמיד קוראת את הכל ומגיבה. ואגב מס' 3 - אני מלאה אגבים היום - מה דעתך לתת דוגמא אישית ? מה את למשל עושה על מנת להשיג צמיחה אישית ? אולי מכאן בנות נוספות ירצו לשתף.

מממאיה35

New member
האגבים שלך מוצאים חן בעיני../images/Emo13.gif

ולקחתי את מה שהצעת, ואני אפתח הודעה על הצמיחה האישית שלי. למעשה קראתי את ההודעה הזו שלך עכשיו, והלכתי לעשות לי קפה, והמילים התחילו לזרום לי בראש, איך אני מספרת
.. שיווו מגילה תהיה פה, וסה"כ מדובר על 3 שנים.. אבל אני מוכנה בשמחה לשתף, כי אני יודעת כמההשיתוף חשוב הן למי שמשתפת והן למי שקוראת אותה, אם בצורה סבילה ואם בצורה פעילה.. כתבתי המון על זה שאני אכתוב, אבל עכשיו יוצאת מהבית לחברה טובה
שכל יום עומדת ללדת, אז יש לנו זמן איכות לעצמנו בלי בכי של תינוקת חדשה
ותודה על ההזמנה, אגב
<חחח יצא שסיימתי ב"אגב">

צוחקת ../images/Emo24.gif

אני בעד מגילות, אפשר למצוא בהן דקויות והיקשים מעניינים במיוחד. סיפור קצר לא משקף את התהליך, מגילה לעומת זאת על אחת כמה וכמה ומשיקוף של תהליך אפשר להשיג תובנות נפלאות. אני מחכה לך.... :)

בוקר טוב ../images/Emo24.gif

אולי באמת החוסר שיתוף יוצר את ההרגשה שלך מאיה. אני התחלתי לעבוד באמצעות ספר שרכתי שנקרא בוחרים להרגיש טוב. יש בו המון משימות ואני מתכננת להתחיל לעבוד על הספר. אני מבטיחה להביא דברים ולשתף. מקווה שעוד בנות ישתתפו. מאחלת שהמעגל יצמח ויתפתח. יום מקסים לכולכם.

המונשרי

New member
מספר נקודות התייחסות

בכדי להגיע לצמיחה אישית צריכה להיות רמת חשיפה גבוהה שאינני בטוחה שהנשים שבפורום היו רוצות בה מכאן שמה שניתן לעשות הוא - לגעת באותם נושאים שמוכנים לדון בהם - בלי לחשוף את ה"קישקעס", מאידך - שום צמיחה אמיתית לא יכולה להתרחש מבלי לרדת לשורש .

מה שאני לא מבינה הוא

שרובכן כאן עם ניקים בדויים, להבדיל ממני שכל הפרטים שלי נמצאים בכרטיס האישי שלי. ואם אתם בניקים בדויים אז יש לכן יתרון ענק ! אתן יכולות לשתף ולחלוק ולהעלות ככל העולה על רוחכן מבלי להתבייש ו/או לחשוש שמישהו יזהה אתכן. הרי אתן בניק בדוי ! אף אחד לא יודע מי אתן באמת....

hayapollak

New member
תוכנית 12 הצעדים -

מצילה את חייהם של מליוני אנשים בזכות הדרך הרוחנית שלה הם מצליחים להשתחרר מהתמכרות משעבדת למשך יום אחד, כל פעם מחדש. מטיפול בהתמכרות לאלכוהול וסמים התרחבה התוכנית לטיפול בכל סוגי ההתנהגויות הכפיתיות בתחומי האכילה, ההימורים, הסקס ואפילו בהתמכרות לטיפול באחרים. כך כותבת מיכל גזית בכתבה המופיעה בירחון חיים אחרים חודש אוגוסט 2004. 12 הצעדים להלן 12 הצעדים כפי שנבנו על ידי קבוצת האלכוהליסטים האנונימיים בשנות ה-30 ומשמשים כיום בסיס לתוכניות גמילה שונות ולתוכניות רוחניות נוספות. 1. הודינו שאנו חסרי אונים מול התמכרותנו, שאבדה לנו השליטה על חיינו. 2. הגענו לאמונה שכח גדול מאיתנו יכול להשיב את שפיות דעתנו. 3. החלטנו למסור את חיינו ואת רצונותינו להשגחת אלוהים, כפי שאנו מבינים זאת. 4. עשינו חשבון נפש מוסרי, נוקב וחסר פחד. 5. התוודינו בפני אלוהים, בפני עצמנו ובפני אדם אחר על טבעם של פגמינו. 6. היינו מוכנים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלו באופיינו. 7. ביקשנו ממנו בענווה שישחרר אותנו מחסרונותינו. 8. עשינו רשימה של כל האנשים שפגענו בהם והיינו נכונים לכפר על כל מעשינו בפניהם. 9. כיפרנו על מעשינו במישרין בכל מקום שבו ניתן לכפר, פרט למקרים שמעשה זה עלול לפגוע בהם או באחרים. 10. המשכנו בחשבון נפש אישי וכאשר שגינו הודינו בכך מיד. 11. חיפשנו בדרך שך תפילה והרהורים לשפר את הקשר ההכרתי עם אלוהים כפי שאנו מבינים אותו, כשאנו מתפללים רק לדעת את רצונו מאיתנו ומבקשים את הכח לבצע זאת. 12. משעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסינו לשאת בשורה זו למכורים וליישם עקרונות אלה בכל תחומי חיינו. עד כאן הצעדים המקוריים. יצא לי להכיר מישהיא שנמצאת בתוכנית כזו בנושא אכילה והשמנה . (היא רזתה לפחות 30 ק"ג ונשארת רזה) הבנתי ממנה שהפעילות נעשית גם בכבוצת תמיכה בה יש לה תומכת ומאידך היא עצמה משמשת תומכת למישהיא אחרת. כמו כן הבנתי ממנה שההתחייבות לתוכנית כזו היא לכל החייים. יתכן והצעדים מנוסחים אחרת, אינני יודעת. הערה - אני הבאתי כאן את 12 הצעדים - כאינפורמציה כללית בלבד ולהרחבת אופקים ובשום אופן אינני עונה במקום צופית שאליה פנתה הילה.

למעלה